kokosowe - 19941 przepisów (strona:760/1330)

Placuszki z kaszy manny 141

manny zjedzą nawet największe niejadki! Składniki: 1 1/4 szklanki kaszy manny 1 łyżka mielonego siemię lnianego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka syropu daktylowego 1 3/4 szklanki mleczka kokosowego cynamon aromat olej do smażenia Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy suche składniki, a następnie mokre. Całość dokładnie miksujemy i odstawiamy na ok. 5-10 minut. Masa będzie bardzo gęsta, więc

Truskawkowa Fiesta
Owsianka marchewkowa – prosta i genialna 164

tłuszczu – w wypadku tej owsianki wystarczy mleko o jego średniej zawartości (przynajmniej 2%). Jeśli używacie mleka odtłuszczonego lub jego roślinnego zamiennika, koniecznie dodajcie do owsianki łyżeczkę zdrowego oleju – np. kokosowego, ryżowego czy lnianego. Wodę zagotowujemy w rondlu z dodatkiem mleka, wanilii, cynamonu, przyprawy do piernika i rodzynek (jeśli macie bardzo duże rodzynki, tzw. jumbo, pokrójcie je na połowy albo nawet

Karo in the Kitchen
PASTA KUKURYDZIANA do chleba (wegańska) 275

Składniki: 150 g kukurydzy konserwowej 1/2 małej cebuli (2 łyżki pokrojonej cebuli) 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek świeżego czosnku 1/4 łyżeczki soli ostra papryka 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oliwy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Ilość ostrej papryki zależy od Twoich upodobań Pastę wykorzystaj do kanapek. Możesz też użyć jej do pizzy, naleśników

Via Gusto
Ciasteczka - batoniki owsiane... 🍪 134

zapraszam do wypróbowania przepisu Agnieszki na Batoniki Light... 😁 Składniki: 1 szkl. płatków owsianych garść rodzynek garść żurawiny czubata łyżka siemienia lnianego 1-2 łyżki oliwy (może być też olej kokosowy) woda Przygotowanie: Płatki wsypujemy do miseczki, dodajemy rodzynki i żurawine (możemy dodać więcej jeśli chcemy bardziej słodki smak ciasteczek), siemię lniane i zalewamy ciepłą wodą (wody tyle aby całość była

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Słodki torcik naleśnikowy 223

łyżki oleju krem: 200 ml śmietanki 30% 1 "śnieżka" w proszku 2 łyżki mleka w proszku polewa: 1 łyżka masła 50 g czekolady mlecznej (ja miałam z wiórkami kokosowymi) 2 łyżki mleka kolorowa posypka oraz słoiczek dżemu truskawkowego Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w dużej misce i miksujemy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy na 30 minut a następnie smażymy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasteczka zbożowe z czarnuszką (bez cukru, laktozy, wegańskie) 200

składniki jak sezam, kokos czy słonecznik na inne dodatki. Szalejcie śmiało 😎     Ciasteczka na pandzi głód: -200g płatków owsianych górskich (lub mieszanki kilku zbóż) -50g wiórków kokosowych -50g słonecznika -50g sezamu -50g suszonej żurawiny/rodzynków (opcjonalnie, nasze są bez) -20g ziaren lnu -50g ksylitolu lub innej substancji słodzącej lub 1 miarka

Candy Pandas
Muesli dra Birchera 155

kombinacji swojego ulubionego smaku: gruszki, śliwki oraz inne świeże owoce suszone owoce (można je moczyć razem z płatkami) orzechy, pestki miód jogurt siemię lniane, chia, sezam, mak, wiórki kokosowe cynamon... Kombinować można naprawdę niemal w nieskończoność, a muesli za każdym razem będą smakować pysznie. Ja przygotowałam muesli z sokiem jabłkowym, a przed jedzeniem wymieszałam z domowym jogurtem, żurawiną oraz makiem

Obiad gotowy
Kora dębu z brzoskwiniami 724

też?) i galaretka!  To wszystko w jednym cieście 💓😍 Składniki na blaszkę ok 24x36cm Biszkopt: 8 białek 3 żółtka 150g drobnego cukru kryształu 200g zmielonych orzechów włoskich 100g wiórek kokosowych 100g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350ml wody ⅓ szklanki cukru kryształu 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto cygańskie ścieżki 213

Przykryć drugim blatem, dobrze docinąć aby się przykleił. Ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Ciasto dowolnie udekorować, ja polałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi

Monia miesza i gotuje
CHLEB ORKISZOWO-ŻYTNI Z BAKALIAMI 203

połączenia składników. Mąki zarówno żytnia jak i orkiszowa nie wymagają długiego wyrabiania, więc korzystam z tego i mieszam tylko do połączenia składników. Gotową masę wykładam do formy (przesmarowanej olejem kokosowym i obsypanej płatkami i ziarnami), dokładnie ubijam miejsce przy miejscu (łyżką maczaną w wodzie), wygładzam i obsypuję ulubionymi ziarnami, u mnie płatki owsiane, słonecznik, siemię lniane i sezam. Wierzch chleba

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka z melasą w cukrowej skorupce 145

sztuk 300 g mąki (u mnie pół na pół była pszenna i owsiana) 200 g melasy 1 średni banan 150 ml delikatnego w smaku płynnego oleju roślinnego (słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy) czubata łyżeczka mielonego kardamonu czubata łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej gruby cukier do obtoczenia, lub jakikolwiek, bylebyście nie psuli jakimś ksylitolem lub innych dziadostwem Przygotowanie

greenscarf
Placuszki plantanowo - kokosowe 178

się je je napisałam w poście, zapraszam. Dziś szybkie i pyszne placuchy, idealne na śniadanie czy na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Polecam gorąco. Placuszki plantanowo - kokosowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Proteinowe pancakes owsiane :) 205

smaku czekoladowym Plantforce (Siła Roślin) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 100 ml mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na patelni rozgrzej dosłownie odrobinę oleju kokosowego i nakładaj po 1,5 łyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę.  Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasteczka ucierane 196

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wykładamy ciasteczka na paterę. Proponujemy do połowę ciasta dodać 2 łyżki wiórek kokosowych.   Smacznego

kgwjanczewo
MALINOWE MUFFINKI – RÓŻOWE! (bez jajek, wegańskie) 494

galaretce. Przepis jest wegański, zapraszam // Składniki (12 sztuk): 200 g mąki 1 budyń malinowy bez cukru 1 łyżka galaretki malinowej lub malinowo – truskawkowej bez żelatyny 280 ml mleczka kokosowego 60% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła orzechowego 60 g 60 g cukru 3 łyżki oleju 2 kostki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: W jednej misce wymieszaj mąkę, budyń

Via Gusto