kanapki - 13123 przepisów (strona:276/875)

Jajecznica męża i domowe a la ciabatty I kilka słów o Paczce z Rusiborza 126

domowe a la ciabatty Witajcie moi drodzy. Co u Was pojawia się najczęściej na śniadanie? U nas różnie – od placuszków, desek z wędlinami i warzywami, po tradycyjne kanapki. Ale w weekend najczęściej przy śniadaniu pomaga mąż Ostatnio przygotował pyszną jajecznicę z kiełbasą, a ja do tego podałam domowe a la ciabatty, szynkę, pomidory i kabanosy. To było

Słodkie okruszki
Pasta z buraka i słonecznika 109

zdrowotnych. Burak... i przed oczami mam pełną miskę czerwonego barszczu, sałatki z buraków, szklankę zakwasu albo bardziej nowocześnie - pastę ze słonecznikiem i burakiem. Taka pasta to świetny dodatek do kanapek albo przekąska do krakersów czy paluszków chlebowych.  Polecam również inne "buraczane" przepisy: Sałatka z pieczonych buraków z jabłkiem i selerem Sałatka z quinoa i burakiem  Zakwas z buraków

Obiad gotowy
Kiełbaski „świńskie nóżki” 112

Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na przekąski. Min. pysznych i bardzo aromatycznych zapiekanek gyros , pulchnych pizzerek z kiełbasą i serem , czy też bardzo prostych w przygotowaniu chrupiących kanapek z patelni . Kiełbaski „świńskie nóżki” Składniki: kiełbaski lub parówki: 8 szt. ciasto francuskie: 1 op. mleko do posmarowania Kiełbaski „świńskie nóżki” Wykonanie: 1. Piekarnik rozgrzewamy

Kuchnia Na Wypasie
Bułeczki dyniowe 115

ciastach jak i wypiekach drożdżowych. Bułeczki dyniowe z poniższego przepisu robiłam już kilka razy. Najczęściej podaję je na śniadanie i jako dodatek do zup. Robię z nich także kanapki, którymi zajadam się trakcie dnia. Jeśli macie zatem w domu dynię koniecznie upieczcie te bułeczki. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Bułeczki dyniowe Składniki na bułeczki

MeCooks
ZAPIEKANKI GYROS 492

Wasze opinie i recenzje na temat tych zapiekanek. Zachęcamy Was również do sprawdzenia innych naszych propozycji na szybkie przekąski i zapiekanki. Min. ekspresowe zapiekanki z chleba tostowego , pyszne gorące kanapki z piekarnik a, czy wypasioną zapiekankę cheeseburger . ZAPIEKANKI GYROS Składniki: bułki „paluchy”: 3 szt. pierś z kurczaka: 300 g przyprawa gyros olej Sos jogurt gęsty

Kuchnia Na Wypasie
Polędwica z dorsza w orzechach 129

Polędwica z dorsza zawsze smakuje wyśmienicie, jednak usmażona w orzechach smakuje wybornie. Polecam do pieczonych ziemniaków, do sałaty czy na kanapkę. Będzie wybornie. Ryba w orzechach. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fluorestencyjna marynowana cebulka 134

Czerwona cebulka marynowana w słodkiej zalewie octowej z korzennymi przyprawami. Marynowana cebula na kanapkę lub do sałatki, przepyszny dodatek o wciągającym smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Fluorescencyjna marynowana czerwona cebulka 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiki Przygotowanie 30 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 90 kcal Marynowana czerwona cebulka o fluorestencyjnym

ProstePesto.pl
Udziec wołowy wolno pieczony w aromatycznych ziołach 109

Dzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki

Niezły Młynek
Hallo Lublin :) Gdzie jeść w Lublinie? 117

Pelier Bistro  Co za wystój! Od wejścia zrobiło na mnie wrażenie. Podsumuję - piękne i zrobione z pomysłem. Ocena 10/10 wystrój, jedzenie, koktajle i obsługa. W karcie tosty, bajgle, kanapki i pizze. Miejsce na randkę, spotkanie, kawę, a wieczorem na -1 znajdziecie tam ukryty bar, w którym serwowane są super koktajle.    6.  2 PI ER Restauracja

Niezły Młynek
Domowe mięso ze słoika 117

domowych słoiczków jest napewno zdrowsze ,nie ma żadnych konserwantów ,no i wiemy co jemy ;-) Słoiczki możemy zabrać ze sobą praktycznie wszędzie,na wycieczkę,piknik,do pracy,świetne na kanapkę czy obiad.. Z 1 kg mięsa   wychodzi mi 4-5 słoiczków 0,5 litrowych. Składniki: mięso z szynki ,biodrówki lub łopatka sól ziele angielskie pieprz czarny ziarnisty liść laurowy

Przepisy mojej mamy
Ogórki z curry-przetwory na zimę 91

Jeśli ktoś lubi przyprawę curry,warto spr óbować ogórki właśnie z tą przyprawą.   Łatwy przepis na zalewę.  Świetny dodatek na kanapkę,do obiadu czy zagryzkę... Składniki: 2,5 kg ogórków 5 cebul gorczyca listki selera liśćie laurowe Ogórki myjemy,obieramy ,kroimy w plasterki lub na ćwiartki.Cebule kroimy w drobną kostkę-mieszamy z ogórkami i nakładamy do umytych

Przepisy mojej mamy
Sok i galaretka z jeżyn 131

zimowej herbatki! Jest dość prosty i szybki w przygotowaniu,a jeżyn pozostałych po odcedzeniu wcale nie musimy wyrzucać.Ja robię z nich smaczną galaretkę.Świetna do naleśników,na kanapkę czy do deserów. Kaszka manna z sokiem jeżynowym to ulubiona kolacja mojego synka:-) Składniki: 1 kg jeżyn 0,5 kg cukru galaretka cytrynowa-do galaretki z jeżyn  Jeżyny płuczemyi wsypujemy

Przepisy mojej mamy
Dżem jabłko-kiwi 132

Banalnie prosty przepis na pyszną marmoladę z jabłek i kiwi. Świetna do deserów,ciast czy na kanapkę. Będzie stał i czekał w spiżarce na długie jesienne wieczory. Składniki: 1 kg jabłek 400 g kiwi cukier żelujący 2:1 Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Przekładamy do garnka. Kiwi obieramy ,kroimy w drobną kostkę

Przepisy mojej mamy
Chleb z blachy bez zagniatania 92

Ciężki, zdrowy, pełnoziarnisty. Dużą porcję, która przez kilka dni zagwarantuje nam możliwość omijania piekarni. I już odkrojona - nie piętka i nie kromka. Narożnik. Chleb w sporej blaszce upiekłam, by kanapki miały formę płaskich kwadratów. Idealnie się sprawdzi do pasty jajecznej z rukolą. Nie. Nie mam rukoli. Wyjście do sklepu po coś, na co po prostu mieliśmy ochotę, było kwestią założenia

Kronika Piekarnika
Do czego wykorzystać sos z pieczenia mięsa 195

mięsa – dzisiaj zapraszam was na wpis z serii #ResztkiNaStół czy też #GotujęNieMarnuję Zapewne zdarza wam się piec mięso: czy to drób na obiad, czy wieprzowinę lub wołowinę na kanapki. Podczas pieczenia zwykle w blaszce lub rękawie w którym pieczemy, zbiera się aromatyczny tłuszcz, sos z przyprawami. To prawdziwa esencja smaku, domowa, mięsna kostka rosołowa – warto ją więc zachować

Dorota Smakuje