kanapki - 13123 przepisów (strona:281/875)

Hallo Lublin :) Gdzie jeść w Lublinie? 90

Pelier Bistro  Co za wystój! Od wejścia zrobiło na mnie wrażenie. Podsumuję - piękne i zrobione z pomysłem. Ocena 10/10 wystrój, jedzenie, koktajle i obsługa. W karcie tosty, bajgle, kanapki i pizze. Miejsce na randkę, spotkanie, kawę, a wieczorem na -1 znajdziecie tam ukryty bar, w którym serwowane są super koktajle.    6.  2 PI ER Restauracja

Niezły Młynek
Domowe mięso ze słoika 87

domowych słoiczków jest napewno zdrowsze ,nie ma żadnych konserwantów ,no i wiemy co jemy ;-) Słoiczki możemy zabrać ze sobą praktycznie wszędzie,na wycieczkę,piknik,do pracy,świetne na kanapkę czy obiad.. Z 1 kg mięsa   wychodzi mi 4-5 słoiczków 0,5 litrowych. Składniki: mięso z szynki ,biodrówki lub łopatka sól ziele angielskie pieprz czarny ziarnisty liść laurowy

Przepisy mojej mamy
Ogórki z curry-przetwory na zimę 59

Jeśli ktoś lubi przyprawę curry,warto spr óbować ogórki właśnie z tą przyprawą.   Łatwy przepis na zalewę.  Świetny dodatek na kanapkę,do obiadu czy zagryzkę... Składniki: 2,5 kg ogórków 5 cebul gorczyca listki selera liśćie laurowe Ogórki myjemy,obieramy ,kroimy w plasterki lub na ćwiartki.Cebule kroimy w drobną kostkę-mieszamy z ogórkami i nakładamy do umytych

Przepisy mojej mamy
Sok i galaretka z jeżyn 101

zimowej herbatki! Jest dość prosty i szybki w przygotowaniu,a jeżyn pozostałych po odcedzeniu wcale nie musimy wyrzucać.Ja robię z nich smaczną galaretkę.Świetna do naleśników,na kanapkę czy do deserów. Kaszka manna z sokiem jeżynowym to ulubiona kolacja mojego synka:-) Składniki: 1 kg jeżyn 0,5 kg cukru galaretka cytrynowa-do galaretki z jeżyn  Jeżyny płuczemyi wsypujemy

Przepisy mojej mamy
Dżem jabłko-kiwi 104

Banalnie prosty przepis na pyszną marmoladę z jabłek i kiwi. Świetna do deserów,ciast czy na kanapkę. Będzie stał i czekał w spiżarce na długie jesienne wieczory. Składniki: 1 kg jabłek 400 g kiwi cukier żelujący 2:1 Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Przekładamy do garnka. Kiwi obieramy ,kroimy w drobną kostkę

Przepisy mojej mamy
Chleb z blachy bez zagniatania 68

Ciężki, zdrowy, pełnoziarnisty. Dużą porcję, która przez kilka dni zagwarantuje nam możliwość omijania piekarni. I już odkrojona - nie piętka i nie kromka. Narożnik. Chleb w sporej blaszce upiekłam, by kanapki miały formę płaskich kwadratów. Idealnie się sprawdzi do pasty jajecznej z rukolą. Nie. Nie mam rukoli. Wyjście do sklepu po coś, na co po prostu mieliśmy ochotę, było kwestią założenia

Kronika Piekarnika
Do czego wykorzystać sos z pieczenia mięsa 168

mięsa – dzisiaj zapraszam was na wpis z serii #ResztkiNaStół czy też #GotujęNieMarnuję Zapewne zdarza wam się piec mięso: czy to drób na obiad, czy wieprzowinę lub wołowinę na kanapki. Podczas pieczenia zwykle w blaszce lub rękawie w którym pieczemy, zbiera się aromatyczny tłuszcz, sos z przyprawami. To prawdziwa esencja smaku, domowa, mięsna kostka rosołowa – warto ją więc zachować

Dorota Smakuje
Dukkah uniwersalna mieszanka przypraw 71

Wschodu, Dukkah przynosiła multum składników i możliwości. Poznajcie moje Zanim zaczniecie palić przyprawy i zajeżdżać blendery, przeczytajcie do czego może być użyta Dukkah: świetnie sprawdza się jako posypka do kanapek (z awokado zwłaszcza) lub do owsianki, czy muesli idealna do podkręcania bułki tartej czy dowolnych panierek do ciast drożdżowych jako kop dla kruszonki lub dla samego ciasta do dowolnych chlebów

ladykitchen
Jak upiec pierś z indyka, by była miękka i soczysta 126

wyjęciu z piekarnika odstawiamy na kwadrans do wystygnięcia, a dopiero potem kroimy. Pieczona pierś z indyka sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe, jak i w wersji na zimno, do kanapek czy innych dań mięsnych. Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś! Zapisz się do mojego newslettera, a będę Ci przesyłać najciekawsze przepisy na szybkie i pożywne dania. .sub_header

Wiszniówka
PIECZONA W PIEKARNIKU POLĘDWICA WIEPRZOWA MARYNOWANA W MUSZTARDZIE 94

wieprzową, która uprzednio kilka godzin marynowała się w musztardzie. Pokrojona w plasterki to doskonała propozycja podania mięsa na obiad, ale równie dobrze tak upieczone mięso może zastąpić wędlinę na kanapki. Tak naprawdę polędwicę trzeba natrzeć przyprawami, musztardą i wstawić do lodówki, po kilku godzinach obsmażyć i resztę już dokończy piekarnik :) Składniki: * 1 polędwiczka wieprzowa * pół łyżeczki soli * pół łyżeczki pieprzu

Zrób to smacznie
Sałatka Ventura z kurczakiem 130

Jeśli lubicie mięso drobiowe oraz kukurydzę, to sałatka Ventura z kurczakiem z pewnością przypadnie Wam do gustu! Świetna propozycja na przekąskę, dodatek do kanapek oraz na przystawkę. Do przygotowania potrzeba kilku bardzo prostych składników i niewiele czasu. Uzupełnieniem smaków jest pyszny, aromatyczny sos czosnkowy. Sałatki z kurczakiem cieszą się zawsze dużym powodzeniem. Nie tylko w gronie rodzinnym, ale również podczas

Kuchnia Na Wypasie
Bajgle z sezamem Jerozolimskie śniadanie 75

sezamem to charakterystyczny obrazek na ulicznych straganach w całej Jerozolimie. Sprzedaje się je od świtu do zmierzchu. Te chlebki to świetny pomysł na śniadanie, sprawdzają się również przygotowane jako kanapka na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Zwykle bajgle są okrągłe i grube, często parzone przed pieczeniem. Jerozolimskie bajgle są podłużne i cienkie, a przy ich formowaniu musimy trochę się

Tajemnice Smaku
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 58

piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 73

jest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże

Even Better Food