Wegański pasztet z białymi warzywami, kaszą jaglaną i ciecierzycą. Bardzo zdrowy pasztet na zwykłą kanapkę albo świąteczną ucztę. Doprawiony rozmaitymi przyprawami, z powodzenie zastąpi mięsną ucztę. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pieczony pasztet warzywny z bia\u0142ych warzyw","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/pasztet-warzywny.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/pasztet-warzywny-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020
ProstePesto.plsezonie powstał dżem – mój pocieszyciel na czas jesiennych i zimowych dni. Dżem to bardzo uniwersalny proszę państwa, bo nadaje się zarówno do pieczywa na słodkie śniadanie jaki i do kanapki z pieczonym czy wędzonym kurczakiem. Jak najlepiej określić jego smak? Jest lekko pikantny, czuć że rozgrzewa, a smak końcowy porównałabym do rabarbaru, bo w ten właśnie sposób najczęściej rzewień przyprawiam
Karo in the KitchenPyszna pasta na kanapki, zrobiona z fasoli, tofu oraz cebulki. Składniki: puszka białej fasoli, 50 g tofu naturalnego, pół cebuli, sól, pieprz ziołowy, ostra papryczka lub chilli w proszku, łyżka oleju, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w bardzo małą kostkę, podsmażamy na maśle. Fasolę odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem lub za pomocą praski do ziemniaków. Tofu kroimy w bardzo małą
Lena GotujeJakie są Wasze ulubione przepisy z awokado? Uwielbiam awokado i jem je prawie codziennie. Zazwyczaj dodaję je do sałatek i na kanapki aby wzbogacić ich odżywczą wartość. Awokado jest zdrowe, pełne wartościowych tłuszczów, witamin i minerałów. Często uważane jest za warzywo, a tak naprawdę jest owocem. Awokado jest idealnym uzupełnieniem każdego posiłku. Świetnie się komponuje z warzywami, pesto i jajkami
codojedzeniaPyszne, lekko ostre/ słodkie… Idealne na kanapki! Idealne z dużych ogórków- nawet lekko już przerośniętych. Co nam trzeba? Używamy szklanki 220ml 3 kg ogórków 1 szklanka octu 5 szklanek wody 2 łyżeczki curry 3 łyżeczki musztardy sarepskiej gorczyca (po 1 łyżeczce na słoik) pieprz czarny ziarnisty -po 4-5 kuleczek na słoik ziele angielskie – po 2-3 kuleczki
Latosiowydomsię czego bać, takie pesto z liści rzodkiewki naprawdę jest jadalne ;) (to dla tych, którzy być może mają jeszcze jakieś wątpliwości) i smakuje genialnie. Pesto można wykorzystać do kanapek, makaronu i wielu innych dań, ja wykorzystałam do pizzerinek. Moja córcia skusiła się na zielony kolor i ze smakiem zjadła cały placek, a Niejadek? cóż, on woli kolor czerwony... ;) Pizzerinki
Na kulinarnym poligoniePesto to doskonały, aromatyczny dodatek do rozmaitych dań, nie tylko do makaronu. Można je dodać także do mięsa, kanapek, grzanek, sałatek i co nam jeszcze wyobraźnia podsunie. Mój Smakosz jest jego wielkim miłośnikiem, dlatego dość często je przygotowujemy. Kiedyś nawet udało mi się przekonać mojego Niejadka do spróbowania makaronu z takim dodatkiem :D to był wyczyn! Najczęściej spotyka
Na kulinarnym poligonieHong Kongu i na prawdę warto go spróbować jako ciekawej odmiany od typowo wytrawnych wypieków. Jest bardzo dekoracyjny i można go rwać ręką, co wprowadza urozmaicenie do codziennych ciętych kanapek. Wspaniałych wypieków
Chleby Rolfajajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami I Składniki 4 jajka 10 średnich pieczarek 1 średnia cebula łyżeczka musztardy łyżka posiekanego kopru sól Instrukcje jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka cebulę
To co lubię - gotuję i polecamdodatkowo użyć można tak zwanych “resztek”. Zamiast wyrzucać liście rzodkiewki czy natkę marchewki zróbmy z nich pesto. Pesto świetnie sprawdza się jako dodatek do makaronów, tart, kanapek, tortilli czy zup. Spróbujcie koniecznie Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Pesto z natki marchewki Składniki na pesto z natki marchewki. 4 dkg orzechów nerkowca
MeCooksSprawdzony przepis na kiszone ogórki. Chyba każdy z nas przygotowuje na zimę zapas ogórków kiszonych. Pachnące, chrupiące ogórki do sałatki jarzynowej, zupy ogórkowej, kanapek mmmm pycha. Ja chciałabym się dzisiaj podzielić swoim przepisem, takie ogórki robi moja mama i takie robię teraz ja. Od kilku lat robię ogórki bez dodatku chrzanu, jednak z dużą ilością czosnku. Zawsze wychodzą chrupiące
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz kiedy jest sezon na paprykę polecam szczególnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa – ketchup Składniki 2,5 kg czerwonej papryki 2-3 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz cukier wędzona słodka papryka
To co lubię - gotuję i polecamZjawiskowe, suszone pomidory to idealna przekąska i pyszny dodatek do różnych mięs, kanapek, sałatek. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a zapach jaki unosi się podczas przygotowania jest obłędny. Zapraszam miłośników suszonych pomidorów i nie tylko. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Suszone pomidory Składniki 2 kg pomidorów 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek około 500 ml tymianek rozmaryn sól cukier Instrukcje Pomidory
To co lubię - gotuję i polecam