kanapki - 13123 przepisów (strona:292/875)

Pasta z awokado z serkiem 110

pestkę i oddzielimy miąższ, zostawiając skórkę, oraz rozgnieciemy go na pastę. Z awokado można przygotować mnóstwo potraw, jak chociażby zapiekane połówki awokado w jajkiem, pesto do makaronu, dodać do kanapek lub sałatek albo zrobić guacamole lub inną pastę, a nawet krem na deser. Pamiętajcie tylko, że awokado szybko ciemnieje, więc lepiej takie pasty przygotowywać tuż przed podaniem. Jeśli jednak

Obiad gotowy
Krajalnica do wędlin – jaką wybrać? 190

Przygotowujecie na śniadania lub przyjęcia popularne deski pełne najróżniejszych wędlin, warzyw i innych pyszności? A może po prostu uwielbiacie domowe kanapki z wędliną, serem i sałatą? Bez względu na to co najbardziej lubicie jest jeden wspólny element – odpowiedniej grubości plasterki. I choć ostry nóż, to podstawa każdej kuchni, to ciężko za jego pomocą uzyskać idealnie równe plastry wędliny, chleba

Słodkie okruszki
Ogórki kanapkowe 129

super pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ogórki kanapkowe do słoików na zimę. Błyskawicznie się je robi a jeszcze szybciej zjada. Warto spróbować! - sprawdzony przepis - świetne ogórki na kanapki - można je jeść już po dwóch dniach

AniaGotuje.pl
Ogórki wujaszka (z chilli i czosnkiem) 255

Ogórki wujaszka to pyszny dodatek do kanapek, kawałka mięsa przy obiedzie a nawet do wódeczki 🙂 Są bardzo wyraziste w smaku i uzależniające. Na jednym kawałeczku nie skończy się, o nie! Dlaczego wujaszka? Nie wiem, ale mi to się zaraz kojarzy z biesiadą rodzinną przy jednym stole i % 🙂 I właściwie te ogórki takie … Czytaj dalej Ogórki wujaszka (z chilli

Pieprzyć z Fantazją
Ogórki z cebulą na zimę do słoików 137

Prosty i pyszny przepis na ogórki ,idealne do obiadu,czy do przekąsek, kanapek. Robiłam już różne sałatki z ogórków,ale tej nie może u mnie zabraknąć,jest naprawdę smaczna. Używam do niej octu jabłkowego i przez to nie jest za kwaśna ,ale jak wolicie bardziej kwaśny smak wystarczy że dacie zwykły ocet 10 % .Polecam

Swojskie jedzonko
Sałatka Szwedzka z Ogórków na Zimę 248

idealnie. Otwierając słoik, czujemy zapach lata, oraz przypominamy chwile ciepłych i słonecznych dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szwedzka sałatka z ogórków to idealny dodatek do różnego rodzaju dań obiadowych czy kanapek. Z pewnością posmakuje każdemu z Was. Tak przygotowane ogórki można spożywać już po kilku dniach. Są naprawdę przepyszne! Składniki: 3 kg ogórków 2 l wody 2 łyżki soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
WYTRAWNY SERNIK PRZEPEŁNIONY DOBREM - Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I WARZYWNĄ GALARETKĄ 161

śniadanie czy kolację, można go pokroić w kawałki albo grubsze plastry,  gdyż świetnie trzyma swoja formę,  zjeść jako dodatek do sałatki bądź po prostu na kanapce.. Również jako samodzielne danie obiadowe bądź wyjątkowy, oryginalny podwieczorek, będzie smakował i prezentował się doskonale... Jeśli również , tak jak ja, uwielbiacie łososia, będziecie zachwyceni tym sernikiem! 💗 Także zapraszam

Słodko-Słony Świat Ilony
Ogórki krokodylki 922

odpowiadała. Do przygotowania krokodylków najlepiej wybrać ogórki niezbyt duże, aby łatwo było je później ułożyć w słoiku. Ogórki krokodylki świetnie nadają się jako przekąska do wódeczki lub dodatek do kanapek. Ogórki krokodylki można również spotkać pod nazwą ogórki po meksykańsku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Ogórki krokodylki: 3 kg świeżych ogórków średniej wielkości 3 łyżki soli 1 główka czosnku

Danka Pichci
Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą 118

Pesto z liści bazylii to klasyka, natomiast pesto z liści rzodkiewek to powiecie że to nie pesto? no może i tak ale smakuje wybornie i jest znakomite do makaronu, kanapek, warzyw. Młode listki rzodkiewek mają słodki, lekko pikantny smak, idealny do pesto. Polecam serdecznie, z gorgonzolą ma jedyny i niepowtarzalny smak. Pesto z liści rzodkiewek. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z makrelą z puszki 111

kolację …na postne dni „bez mięsa” Bardzo prosta pasta z jajkiem i makrelą z puszki To bardzo smaczny i szybki sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Świetnie smakuje z chlebem i bułeczkami, a „osobom bezglutenowym” polecam podanie pasty z pieczywem gryczanym, kukurydzianym, ryżowym lub z komosy.   Pomysły na śniadanie: ** Muffiny śniadaniowe ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Nadziewane

Kulinarny S.O.S.
Chutney z moreli, sos do mięsa 144

mięsa Chutney z moreli.   Chutney z moreli, co to takiego zapytasz ? A ja już spieszę z odpowiedzią słodko-słony sos do mięsa. Mięsa np z grilla , ale na kanapce z kozim serem też się dobrze spisze. Przygotowałam go wczoraj na grilla i gościom bardzo smakował, więc żeby nie zapomnieć już go tu zapisuje.   Chutney z moreli

Kuchnia na wzgórzu
Grzanki z truflową pastą jajeczną z łososiem 118

Szybkie, małe kanapeczki na dwa kęsy dziś na śniadanie, aby napełnić brzuch czymś pożywnym i pysznym. Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam. Małe kanapki z jajem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wegański nabiał czyli serek ze słonecznika 199

najczęsciej korzystam ze słonecznika, który przy odpowiednim potraktowaniu ma idealnie „maślany smak”. Można z niego wyczarować śmietankę, pasztety , smarowidła wszelakie ( Krem słonecznikowo-pomidorowy, czyli co na kanapki zamiast hummusu? ), i właśnie serek przypominający camembert. Lista składników bardzo którtka, proces przygotowanie banalnie prosty. Dodatki wedle uznania, ja lubię pieprz, więc go dodałam, obtoczyłam gotowe w lubczyku, czarnuszce i pieprzu

greenscarf
Gdzie kupić prawdziwe wędliny? 144

Gdzie kupić prawdziwe wędliny? Wędliny towarzyszyć mogą wszystkim posiłkom. Jako parówki śniadaniowe, kiełbasa w zupie czy też zapiekana, na kanapkach na kolację… Jednak chociaż sięgamy po nie chętnie, to wielokrotnie rozczarowuje nas smak, zapach czy nawet struktura kiełbasy. Wydaje się, jakby było w nich coraz […] Artykuł Gdzie kupić prawdziwe wędliny? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Smak swojskiej kiełbasy 152

wędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy

Fascynacje Ani