Pesto z liści bazylii to klasyka, natomiast pesto z liści rzodkiewek to powiecie że to nie pesto? no może i tak ale smakuje wybornie i jest znakomite do makaronu, kanapek, warzyw. Młode listki rzodkiewek mają słodki, lekko pikantny smak, idealny do pesto. Polecam serdecznie, z gorgonzolą ma jedyny i niepowtarzalny smak. Pesto z liści rzodkiewek. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekolację …na postne dni „bez mięsa” Bardzo prosta pasta z jajkiem i makrelą z puszki To bardzo smaczny i szybki sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Świetnie smakuje z chlebem i bułeczkami, a „osobom bezglutenowym” polecam podanie pasty z pieczywem gryczanym, kukurydzianym, ryżowym lub z komosy. Pomysły na śniadanie: ** Muffiny śniadaniowe ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Nadziewane
Kulinarny S.O.S.mięsa Chutney z moreli. Chutney z moreli, co to takiego zapytasz ? A ja już spieszę z odpowiedzią słodko-słony sos do mięsa. Mięsa np z grilla , ale na kanapce z kozim serem też się dobrze spisze. Przygotowałam go wczoraj na grilla i gościom bardzo smakował, więc żeby nie zapomnieć już go tu zapisuje. Chutney z moreli
Kuchnia na wzgórzuSzybkie, małe kanapeczki na dwa kęsy dziś na śniadanie, aby napełnić brzuch czymś pożywnym i pysznym. Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam. Małe kanapki z jajem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienajczęsciej korzystam ze słonecznika, który przy odpowiednim potraktowaniu ma idealnie „maślany smak”. Można z niego wyczarować śmietankę, pasztety , smarowidła wszelakie ( Krem słonecznikowo-pomidorowy, czyli co na kanapki zamiast hummusu? ), i właśnie serek przypominający camembert. Lista składników bardzo którtka, proces przygotowanie banalnie prosty. Dodatki wedle uznania, ja lubię pieprz, więc go dodałam, obtoczyłam gotowe w lubczyku, czarnuszce i pieprzu
greenscarfGdzie kupić prawdziwe wędliny? Wędliny towarzyszyć mogą wszystkim posiłkom. Jako parówki śniadaniowe, kiełbasa w zupie czy też zapiekana, na kanapkach na kolację… Jednak chociaż sięgamy po nie chętnie, to wielokrotnie rozczarowuje nas smak, zapach czy nawet struktura kiełbasy. Wydaje się, jakby było w nich coraz […] Artykuł Gdzie kupić prawdziwe wędliny? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniwędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy
Fascynacje Aniczas przetworów, każda gospodyni uwija się jak w ukropie, aby zamknąć w słoikach smaki lata. Dziś mam propozycję dla wielbicieli ostrości, ostre marynowane papryczki. Idealne do wszelkiego rodzaju kanapek, hamburgerów czy tortilli. Mogą być też dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs do obiadu lub podkręcić smak naszej sałatki czy surówki. Musimy tylko pamiętać, aby papryczki przygotowywać w rękawiczkach, bo ręce pieką
Krylowa Kuchniaświetny pomysł na pyszne przetwory z ogórków. Sam przepis jest niezwykłe prosty i każdy poradzi sobie ze zrobieniem tych pysznych ogóreczków. - tylko kilka składników - świetne nie tylko na kanapki - można je jeść już na drugi dzień
AniaGotuje.plgulasz z tofu ), wegańskiego kotleta czy puree. Możemy dodać ją do sałatki na śniadanie czy kolację (np. sałatka ze strączkami ) Możemy przygotować z niej pyszny pasztet do kanapek (np. pasztet z ciecierzycy ). Osoby, które bardziej lubią eksperymentować w kuchni mogą też przygotować z cieciorki pyszne słodycze (np. pralinki z ciecierzycy ). Ja dziś poszłam w jeszcze inną stronę i połączyłam
Z notatnika dietetykaOGORKI MALOSOLNE Tym razem zapraszam do wypróbowania przepisu na ogórki małosolne. Ogórki te są bardzo smaczne, chrupiace, proste w wykonaniu, idealne jako dodatek do kanapek, obiadu czy tak po prostu do zjedzenia. .Składniki*: 1,5 kg ogórków 100 g soli kamiennej, nie jodowanej(3 lyzki) liść lub kawałek obranego i oczyszczonego korzenia chrzanu 2-3 duże łodygi
Kulinarnie z Polką na KresachKaczka faszerowana migdałami i rodzynkami jako przekąska, dodatek na kanapki... Kaczka, 100 g migdałów bez skórki, 100 g rodzynków, 1 sucha kajzerka, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 ml bulionu (najlepiej drobiowego) miód pitny 3-4 łyżki Zdjąć skórę z kaczki. Można to zrobić przecinając skórę na grzbiecie lub bez przecinania skóry. Ja wkładam ręce pod skórę i pomału
królestwo garówpatelni ślimaczki z ciasta francuskiego sałatka z kaszą bulgur sałatka ziemniaczana z jajkiem carpaccio z buraka placuszki pełnoziarniste bruschetta z gruszką i kozim serem małże w białym winie kanapka ze stekiem placki z gotowanych ziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy przepis na szakszukę (shakshukę) TARTA Z CUKINIĄ GNOCCHI Z POMIDORKAMI SAŁATKA
nietylkopasta.plDŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI Dla osób lubiących czarną porzeczkę w dzisiejszym poście polecam smaczny i nie ciężki do zrobienia dżem na zimę. Dżem ten będzie idealnie pasował na kanapki, omlety, jak również po łyżeczce można dodawać go do herbaty - tak właśnie dodaje się go w rodzinie mojego męża. Składniki: • 4 litry przebranej i odszypułkowanej czarnej porzeczki • 3 litry cukru * zasada
Kulinarnie z Polką na Kresach