często więc kombinuję z marynatą by się Nam szybko nie znudziło. Tym razem wyszło przepysznie więc przepisem się dzielę. Wyjęłam kość z udźca by część przeznaczyć na kanapki. Składniki : 1,5 kg udźca 3 łyżki musztardy francuskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej bądź ostrej papryki 1 łyżka ketchupu sól,pieprz
Niespełnione zdolności kulinarnePolsce. Nic dziwnego, jest bardzo smaczna, odżywcza, a także posiada wiele cennych witamin. Tym razem pasztet z cukinii w wersji bezmięsnej. Domowy pasztet z warzyw to świetny dodatek do kanapek. Jest lekki, aromatyczny i bardzo smaczny. Z pewnością posmakuje każdemu z Was. Nasz przepis na pasztet z cukinii jest naprawdę prosty, dlatego nawet osoba zaczynająca swoją przygodę w kuchni powinna
Przepiski.pluprażone podczas pieczenia ziarenka maku przyjemnie chrzęszczą i dodają uroku. A do tego jeszcze tegoroczny truskawkowy dżem. Wyszedł wyjątkowo pysznie :) Duże kształtne kromki świetnie sprawdziły się też do klasycznych kanapek z wędliną i warzywami. Mam nadzieję, że jutro rano uda nam się sprawdzić je jeszcze w wersji opieczonej w tosterze. A satysfakcja z bycia rodzinnym piekarzem jest
I tu będę miała takie tewiecie, że w bardzo prosty sposób można zrobić własną, domową wędlinę z kurczaka? Takie upieczone mięso można później wykorzystać jako dodatek do kanapek albo do sałatki. Oto domowa wędlina z kurczaka, którą bardzo łatwo przygotujecie w domu! Domowa wędlina z kurczaka – składniki: 250g piersi z kurczaka, 1-2 łyżki oliwy z oliwek, ząbek czosnku, ulubione przyprawy, u mnie: łyżka
Natka PietruszkiSałatka z buraków, papryki i cebuli. Idealna jako surówka na zimę lub jako przystawka np do kanapek :). Przepis z mojego domu rodzinnego. Zawsze przygotowuje je moja mama. Palce lizać!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę: 3 kg buraków 1 kg czerwonej papryki 1 kg cebuli Składniki na zalewę : 1,5 szklanki octu ( składniki odmierzane szklanką o pojemności
Blog kulinarny S9.PLlekko słodkawy smak i orzechowy aromat, co jest jego zaletą. Wielkimi krokami zbliża się wrzesień, może więc upieczecie te pyszne bułeczki żeby następnie przygotować z nich apetyczne kanapki dla dzieci do szkoły? Składniki: 400 g mąki orkiszowej typ 1850 8 g drożdży instant 1,5 łyżeczki soli 2 łyżki otrębów pszennych 2 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki
Smakowity Blog KulinarnyKaczka faszerowana grzybami suszonymi jako przekąska, dodatek na kanapki... Kaczka, 40 g suszonych grzybów, 2 – 3 ząbki czosnku, 1 sucha kajzerka, 2 jajka, sól, pieprz, 3 łyżki masła, Zdjąć skórę z kaczki. Można to zrobić przecinając skórę na grzbiecie lub bez przecinania skóry. Ja wkładam ręce pod skórę i pomału, pomagając sobie nożem oddzielam skórę od mięsa kaczki. Dzięki temu
królestwo garówtwardo jajka. Fit sałatka z kurczakiem i kaszą bulgur świetnie smakuje dzięki mieszance oliwy, soku z cytryny, miodu i musztardy. To świetny pomysł na obiad do lunchboxa zamiast kanapki. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na dania z kaszą, a TUTAJ więcej przepisów na dania z kurczakiem:) Lubicie przepisy z kurczakiem w wersji fit? Zobaczcie również przepis na mój
Lekcje w kuchniZrobienie papryki w zalewie jest bardzo proste, przepis jest od wielu lat w mojej rodzinie. Zalewa jest idealnie zbilansowana. Papryka marynowana idealna na kanapkę, jako składnik sałatki lub dodatek do obiadu. Składniki Różne kolory papryki Zalewa1 litr wody½ szkl octu `0%1 szkl cukru 1 ½ łyżeczki soliZiele angielskie Liście laurowe Wykonanie Przygotowanie zalewy Do garnka
Kulinarne pyszności MolkiJego programu "Z gruntu zdrowo". Lubię oglądać Jego program i często korzystam z pomysłów, są super, polecam. Pasta smakuje wybornie i mogę ją jeść łyżkami, lub na kanapce, lub na pizzy, jak uważacie, pełna dowolność. Ta pasta jest naprawdę mega, róbcie koniecznie. Pasta z selera i pieczarek. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierobię, gdy mam nadwyżkę pomidorów i brak mi sił, by stać przy maszynce i przekręcać je na przecier :) Potem zimą podaję takie konserwowe pomidory do mięs czy nawet kanapek. Są podobne w przygotowaniu do ogórków konserwowych, może z tą różnicą, że w zalewie do pomidorów jest mniej octu. Artykuł Pomidory konserwowe pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąbyło rewelacyjne. Spróbowałam wczoraj odtworzyć ten smak posiłkując się różnymi przepisami z Internetu. Wyszło mi! Wyszła mi idealnie taka sama. Jest pyszna, aromatyczna i nada się idealnie do kanapek, ale i do innych dań. Aromatyczna konfitura z czerwonej cebuli 5 czerwonych cebul 180 ml czerwonego wina (wytrawnego) 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka liwy z oliwek
Kuchnia moimi oczamiPasta z tuńczyka przygotowywana jest zazwyczaj z majonezem. Jednak moja wersja wzbogacona została o chrzan co zaostrzyło jej smak. Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki
Zrób to smaczniePyszne ogóreczki, idealne do podjadania na kanapce lub do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie przełamane pikanterią. Co nam trzeba? 4 kg ogórków- dużych, ale nie przerośniętych 4 łyżki soli 3 duże cebule 3 szklanki curku 1 szklanka octu 4 litry wody Curry 25 g 1 płaska łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka ostrej papryki łyżeczka chili 2 łyżki pieprzu czarnego mielonego
LatosiowydomPasta z bakłażana , czyli domowa baba ghanoush . Pasta z bakłażana podawana jest przeważnie jako dodatek do pieczywa. Na świecie można spotkać wiele podobnych potraw, które nieznacznie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię