osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz. Kalorie 220 kcal Niezwykła konfitura z zielonych pomidorów do herbaty, na kanapkę lub jako dodatek do mięs. Niepowtarzalny smak i struktura, której ciężko się oprzeć. Składniki: 1 kg zielonych pomidorów 400 g cukru 1 cytryna 250 ml wody Sposób przygotowania: Pomidory umyć, usunąć szypułki
ProstePesto.plChrupiąca foccacia jest idealna na śniadanie, przekąskę czy kolację. Możemy ją przekroić i zrobić z niej kanapki. Gwarantuję Wam, że cała blacha szybko znika :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldLabneh to popularny na Bliskim Wschodzie ser z jogurtu greckiego. Dziecinnie prosty w wykonaniu, pyszny dodatek do kanapek. Za każdym razem możesz tworzyć własny smak poprzez dodanie ulubionych przypraw i dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki jogurt grecki, duży (ok. 400 g) ulubione dodatki i przyprawy – u mnie przyprawa Kamis “Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
iMadzik.plChrupiąca foccacia jest idealna na śniadanie, przekąskę czy kolację. Możemy ją przekroić i zrobić z niej kanapki. Gwarantuję Wam, że cała blacha szybko znika :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpszenny z suszonymi śliwkami na zakwasie żytnim, to kolejna pozycja, jaką możesz znaleźć w moim e-booku pt. Domowe Pieczywo. Chleb niesamowicie puszysty, z cienką chrupiącą skórką, idealny do kanapek na słodko, jak i na wytrawnie. Prosty do zrobienia i przepyszny. Ten i wiele innych chlebów znajdziesz w moim e-booku DOMOWE PIECZYWO e-booka możesz nabyć w moim sklepie
SMYKWKUCHNIoparłam o przepis klasycznego pesto bazyliowego. Zmniejszyłam ilość ziół, dodając w ich miesce podwójną porcję szparagów, a potem zmiksowałam na gładko z oliwą, orzechami i odrobiną parmezanu. Wspaniała na kanapki, chrupiące grzanki ale i jako pesto do makaronu :) Świeży, szparagowy smak wzmocniony ziołami i aromatycznym czosnkiem sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych warzyw i mięs. Naprawdę warto zmiksować tych
Kuchnia w Słońcu Skąpanasojowej marynacie ze szparagami Składniki na cytrynowego łososia filet z łososia cytryna sól pieprz rozmaryn Dodatki do łososia młoda fasolka szparagowa 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej Sprawdź: Kanapki z rukolą i łososiem Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową – przepis Łososia myjemy oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sporą ilością soku cytrynowego. Odstawiamy na ok. 15-20 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jadać tylko samej sałaty, całe to jej dobrodziejstwo będzie bardziej odżywcze, jeżeli będziemy ją stosować z innymi warzywami czy dodatkami. Często wykorzystuje się ją do sałatek, koktajli czy na kanapki. Dzisiaj sałatka z sałaty rzymskiej, szynki dojrzewającej z grzankami i serem w sosie musztardowym. Prawdziwy hit u mnie w domu, mam nadzieję, że Wam też się spodoba:) Składniki główka sałaty
gotuj ze mnąPyszny pomysł na pieczarki! Świetne na przekąskę, poczęstunek dla gości lub zagryzkę pod wódeczkę Dobrze smakują z pieczywem lub do kanapek. Im dłużej stoją w zalewie, tym są smaczniejsze. Pieczarki można panierować na dwa sposoby – w jajku i bułce tartej lub w cieście naleśnikowym i bułce. Najlepiej przygotować je minimum dzień przed planowanym podaniem, by wszystkie składniki dobrze przeszły
Kulinarny S.O.S.Ogórki kiszone na zimę chrupiące ogórki w słoikach Ogórki kiszone na zimę to sprawdzony przepis mojej babci, z którego korzystam od wielu lat. Pasują niemal do wszystkiego - do sałatek, kanapek i do obiadu. W sezonie pewnie robisz ogórki małosolne na bieżąco, ale warto też przygotować na zimę ogórki kiszone w słoikach. Ten przepis zwiera jedynie 5 składników i jest
Cztery FajeryŚniadaniowy fast food w zdrowszej wersji, zamiast tradycyjnych bułek lub kanapek. Pomysł na domowe hot dogi z bułek pszennych dostępnych w niemalże każdym markecie: Lidlu, Biedronce, czy Kauflandzie. Bułki nadziane parówkami drobiowymi, kiszoną kapustką i posypane prażoną cebulką. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Miniaturowe domowe hot dogi \u015bniadaniowe","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/hot-dogi-sniadaniowe.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content
ProstePesto.pldziś zapraszam na gofry, których bazą jest czerwona soczewica. Gofry z czerwonej soczewicy najlepiej smakują w wersji wytrawnej, moim zdaniem świetnie zastępuję pieczywo, są doskonałą bazą do letnich kanapek Najbardziej smakują mi z guacamole, wegańskim parmezanem i serem z nerkowców Wy możecie zjeść je z innymi, ulubionymi dodatkami Pamiętajcie jednak, aby przed przygotowaniem gofrów namoczyć soczewicę. Najlepiej zrobić to wieczorem
365 dni dookoła kuchniprzepis na sałatkę koronacyjną zupełnie przypadkowo i stwierdziłam, że muszę ją zrobić. Nie zdawałam sobie sprawy, że jadłam tego typu sałatkę już wcześniej w postaci gotowego smarowidła do kanapek. Sałatka koronacyjna bardzo mi zasmakowała, a to pewnie za sprawą orientalnych przypraw wykorzystanych do przygotowania sosu. Sałatka koronacyjna, czy raczej kurczak koronacyjny jest tak pyszny, że od dziś będzie często gościł
Codzienne Gotowaniedanie robi duże wrażenie i to nie tylko smakowe, ale również estatyczne Wydaje Wam się, że to dość pracochłonne danie? Może rzeczywiście przygotowuje się je dłużej niż robi tradycyjne kanapki z szynką i serem, ale tak naprawdę samej pracy mamy tutaj ok. 15 minut. Dlatego proponuję na początek przygotować je w ramach weekendowego, spokojnego śniadania . Ja swoje pancakes przygotowałam
365 dni dookoła kuchniBruschetta, czyli taka kanapka na ciepło To bardzo prosta przekąska pochodząca z Włoch. Jest smaczna, szybka i łatwa do zrobienia, dlatego doskonale nadaje się nie tylko na domowe śniadanie lub kolację, ale też śmiało można ją podawać gościom na imprezach By bruschetta wyszła idealnie, należy użyć wyłącznie twardego miąższu pomidorów (bez gniazda nasiennego i soku). Bazylię można dodać
Kulinarny S.O.S.