doga można podgrzać w piekarniku lub na średnio rozgrzanej patelni ( włożyć bułki na patelnię i podgrzewać z każdej strony) Bułki przekroić wzdłuż nie rozcinając ich do końca. W każdej kanapce ułożyć kolejno 👇 Odrobinę surówki, parówkę, polać keczupem znów trochę surówki po parę cienko pokrojonych na plasterki warzyw.. Dla miłośników dipów można jeszcze raz polać keczupem lub ulubionym dipem. Smacznego
Andzia PichciTroszkę inny pomysł na pastę z makreli,z majonezem i groszkiem ,pyszna do kanapek ,fajnie również sprawdzi się do bafaszerowania np .makaronowych muszli ,polecam
Swojskie jedzonkoOliwiada czyli pasta z oliwek według pomysłu z książki "Wieczory w Umbrii" Marleny se Blasi . Tą pyszną pastę można zajadać do kanapek, można ją użyć tak jak w książce padła propozycja do zrobienia placka pikantnego, kukurydzianego. O placku wkrótce a dziś jak zrobić oliwiadę. Pasta z oliwek. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszczególnie przepadamy. Polacy kupują łososia wędzonego na ciepło i na zimno, a także surowego, którego można smażyć, piec, grillować czy gotować na parze. Łosoś wędzony doskonale nadaje się do kanapek i sałatek, a ten w pieczonej postaci można serwować z sosem beszamelowym, cytrynowym czy koperkowym. Choć jego specyficzny i słonawy smak jest niemal zawsze tak samo pyszny, warto zainteresować się
ProstePesto.pljemy. “ Caroline łączy w swoich przepisach nowoczesność z duńskimi tradycjami. Książka podzielona jest na kilka tematycznych rozdziałów. Zaczynamy od lekkich posiłków na każdą porę dnia, potem zupy, kanapki i sałatki. Następnie mamy dania główne z ryb i warzyw, desery, a na koniec chleby, wypieki, słodkości i napoje. Kiedy biorę do ręki książkę kucharską, zawsze przeglądam ją od końca
Tajemnice Smakudzisiejszego posta będzie właśnie ta fioletowa piękność! Delikatne, opiekane plastry bakłażana marynowane w oleju z mnóstwem ziół, czosnkiem i chili, skropione odrobiną octu to przepis na wspaniały dodatek do kanapek, sałatek, czy nawet kaszy. Moim zdaniem najlepiej smakują na chrupiącej grzance z pokruszoną fetą na wierzchu :) Słony smak sera harmonijnie przeplata się z delikatnością bakłażana i charakterną marynatą, tworząc spójną
Kuchnia w Słońcu Skąpanaśniadanie zazwyczaj jadamy kanapki - są szybkie i proste w przygotowaniu, a dodatkowo możemy wziąć jedną w garść, jeśli wyjątkowo się spieszymy. Ja w tygodniu często jadam owsiankę - mogę ją ugotować dzień wcześniej, a nad ranem tylko podgrzać i dodać świeże owoce i orzechy. Takie śniadania dobrze sprawdzają się w tygodniu, gdy musimy rano wstać do pracy, szkoły czy na uczelnię
Z notatnika dietetykasamo zdrowie. Uważam, SOK czy KOKTAJL to najsmaczniejsza i najprostsza forma podania naszemu organizmowi porcji witamin i składników odżywczych. Moja córeczka nie przepada za surówkami. Nawet oryginalnie przygotowane kanapki nie są dla Niej apetyczne. Jedyną formą dostarczania do jej brzuszka warzyw i owoców to KOLOROWY BAJKOWY SOK. Aż trudno uwierzyć, że tak je uwielbia. Pije je każdego dnia. Czasem nawet
Słodkie okruszkiPyszny domowy majonez ,dzięki dodatkowi anchois i kaparów jest wyjątkowy w smaku. Pyszny na kanapki i do sałatek polecam
Swojskie jedzonkostołowa soli na litr wody ogórki powinny być całkowicie zakryte solanką, nie mogą wystawać, bo mogą się zepsuć. Najlepsze ogórki małosolne zrobisz sama. Domowe ogórki małosolne uwielbiam do kanapek i do dań z grilla. Kiedy mieszkaliśmy w Arabii, po nocach śnił się nam chleb ze smalcem i ogórkiem małosolnym. Krótko kiszone ogórki świetnie podkreślają też smak sałatek. Ps. Pewnie
Cztery Fajeryjajkiem i kozim serem to prawdziwe śniadanie mistrzów. Jest proste do zrobienia, bardzo pożywne i zdrowe, a także pięknie się prezentuje na talerzu. To idealna odmiana dla tradycyjnych kanapek czy jajecznicy. Najlepiej przygotować je na weekendowe rodzinne śniadanie, kiedy to czas nas nie goni i możemy spędzić więcej czasu przy wspólnym posiłki. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie
Kulinarne przygody GatityPesto z suszonych pomidorów!🍅 Znacie, lubicie? Pysznie pomidorowe - idealne do makaronu, na kanapki czy jako baza sosu do sałatki. Ja je uwielbiam, nawet nie wiem czy nie bardziej niż pesto alla genovese :) W oryginalnej wersji używa się orzeszków piniowych, które wcześniej się podpraża, ja dałam pestki dyni, które również świetnie pasują - można je podprażyć lub nie :) Składniki
CzarnawisienkaPyszny, domowy dżem z moreli i śliwek, niezbyt słodki, idealny na kanapki. Poniżej przepis plus kilka ciekawych porad i pomysłów na dodatki. Do dżemu wykorzystuję niezbyt słodkie owoce, dość twarde, bowiem moja rodzina wybiera mniej słodkie przetwory. To dżem, który warto przygotować i podać do tostów, grzanek, naleśników czy gofrów. Zapraszam na prosty i niezwykle smaczny dżem morelowo-śliwkowy. Dżem
Zasmakuj Kuchni