kanapki - 13123 przepisów (strona:303/875)

Pesto bazyliowe 81

warstwie oleju na wierzchu. Smacznego! Print Pesto bazyliowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Domowe pesto bazyliowe, czy może być lepszego do makaronu lub kanapek lub pizzy? Course Dodatki Cuisine Italian Keyword bazylia, parmezan Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 40 g świeżych listków bazylii 20 g orzeszków piniowych

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb żytni z pestkami dyni 77

proces i powodują, że ciasto jest bardziej napowietrzone. Chlebek jest wilgotny o fantastycznym delikatnym miąższu z pyszną chrupiącą skórką. Pestki dyni nadają cudownego dyniowego posmaku, chleb jest idealny na kanapki z każdego rodzaju dodatkami. Smacznego! Print Chleb żytni z pestkami dyni .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosty chleb żytni z pestkami dyni. Course Pieczywo Cuisine

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet z soczewicy 79

Znajomi pytają mnie co wy, czyli tak zwani trawożercy jecie do chleba, czy jest to tylko ser i dżem? Oczywiście, że nie tylko ser i dżem. Do kanapek przygotowuję wiele past warzywnych, na przykład różnego rodzaju tapenady, salsy, smarowidła i pasztety . Dziś podam przepis na jeden z moich ulubionych pasztetów. Będzie to pasztet z czerwonej soczewicy z odrobiną marchewki

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietka wieloziarnista 106

Czas czytania: 2 min Bagietka wieloziarnista. Nie ma nic lepszego niż domowa chrupiąca i pachnąca bagietka! Kanapka przygotowana na bazie takiego pieczywa będzie najlepszą popołudniową przekąską, śniadaniem lub pyszną kolacją. Przepis na bagietkę wieloziarnistą skomponowałam tak, aby miała w sobie sporo różnego rodzaju ziaren. Dla zdrowia dodałam suszoną jagodę goji, która świetnie smakuje w tego typu wypiekach. Bagietka jest dość

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasta ze słonecznika 67

oraz wapń, czy potas. Słonecznik dostarcza nam również sporą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie z grupy Omega 6. Sami widzicie, że pasta ze słonecznika to zdrowie, a kanapka przygotowana na bazie domowego żytniego chleba z pastą słonecznikową, pomidorem, kiszonym ogórkiem to fantastyczne śniadanie. Zapraszam i życzę smacznego! Print Pasta ze słonecznika .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb błyskawiczny 79

czytania: 3 min Chleb błyskawiczny na podstawie przepisu Dana Leparda. Jest to wyjątkowe w smaku i bardzo łatwe w przygotowaniu pieczywo. Mój mąż był nim zachwycony! Prosząc o kolejną kanapkę powiedział „chleb jest tak dobry, jak ten z lat 80” co uznałam za duży komplement! Pieczywo z tamtych czasów rzeczywiście było dobre, bo przygotowywano je z tego, czego

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb codzienny 80

sklepie? Najpewniej dostaniemy stare pieczywo lub foliowane z długim terminem przydatności! To chyba już lepiej zrobić naleśniki niż jeść taki chleb. A co, kiedy jednak chcemy zjeść pyszną kanapkę na kolację?! Odpowiadam, chleb codzienny, to jest rozwiązanie w nagłych wypadkach i nie tylko. Przykryć wierzch foremki folią spożywczą i odstawić na około 20 – 30 minut w bardzo ciepłe miejsce

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z żurawiną 86

lekkim wspomaganiem drożdży co przyspiesza jego „produkcję”. Suszona żurawina w połączeniu z ziarnami słonecznika smakuje świetnie. Chleb pasuje do wszystkich dodatków wytrawnych i słodkich. Poza pysznymi kanapkami ze świeżego chleba proponuję, abyście spróbowali opiekanych kromek. Tosty są przepyszne, z lekko słodką żurawiną smakują wyśmienicie, a z odrobiną pasty hummus lub guacamole i sadzonym jajkiem można przygotować naprawdę królewskie

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z czosnkiem niedźwiedzim 73

lasu po kilka listków 😉 Czosnek niedźwiedzi można uprawiać w przydomowych ogródkach, sadzonki są do kupienia wczesną wiosną, na przykład przez internet. Świeże liście koniecznie wykorzystajcie do sałatek, zup lub kanapek. Z liści można przygotować również pesto lub zrobić nalewkę, którą możemy wzmocnić naszą odporność. Dziś polecam chleb z dodatkiem suszonych liści. Pieczywo z czosnkiem jest obłędne bardzo smaczne i aromatyczne

SprawdzonaKuchnia.pl
Chutney ze śliwek 82

rodzaju wytrawne słodko-kwaśne powidła o korzennym smaku z wyraźną nutą smażonej cebuli, imbiru i pieprzu cayenne. Chutney polecam do wszelkiego rodzaju pasztetów, serów, a szczególnie tych pleśniowych, wytrawnych kanapek natomiast dla mięsożerców do pieczonych mięs. Chutney ze śliwek szczególnie polecam jako dodatek do dań wigilijnych, będzie idealnym uzupełnieniem świątecznego menu. Przepis jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania można

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb żytni 70

ważne, aby chleb, który wstawiamy do piekarnika, wcześniej zwiększył swoją objętości, nie wstawiajcie ciasta , które nie wyrosło ! Chleb żytni jest chlebem umiarkowanie ciężkim, o dość zwartym miąższu, pyszny na kanapki i grzanki. Polecam! Print Chleb żytni .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszny chleb z mąki żytniej  na zakwasie. Course Pieczywo Cuisine Polska Keyword mąka

SprawdzonaKuchnia.pl
Musztarda domowa 73

Czas czytania: 2 min Dziś będzie o musztardzie, musztarda jest jednym z najpopularniejszych dodatków do mięs, wędlin, pasztetów wegetariańskich i mięsnych oraz past i kanapek. Wydawałoby się, że musztardy nie ma sensu robić w domu, a to wielki błąd, kto raz spróbował domowej musztardy, już nie będzie chciał tej ze sklepu! Dziś przygotowałam musztardę ciemną z dodatkiem octu z Modeny

SprawdzonaKuchnia.pl
Lepki chleb bananowy 81

córkom, że proszą o niego codziennie, przyznaję się, że mi również bardzo przypadł do gustu. Być może to pora roku sprawia, że połączenie bananów i czekolady smakuje tak wyjątkowo. Kanapka zrobiona z chlebka z dodatkiem ulubionego dżemu lub masła orzechowego może być świetnym pomysłem na drugie śniadanie 🙂 Przepis wykorzystuje bardzo dojrzałe banany takie, które zazwyczaj lądują w koszu

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb wieloziarnisty II 80

się zbyt szybko. Często przygotowuję z niego pyszne grzanki. Podaję je z kozim serem, awokado, dużą ilością kolendry, domowym majonezem i ogórkiem kiszonym. Spróbujcie sami, zakochacie się w takich kanapkach. Zapraszam, częstujcie się i rozkoszujcie smakiem domowego wspaniałego pieczywa! Print Chleb wieloziarnisty II .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Pieczywo Prep Time 10 minutes Cook

SprawdzonaKuchnia.pl
Majonez bez jajek 110

sól, sok z cytryny i ocet. Z tych kilku prostych składników przygotujecie naprawdę wspaniały gęsty, kremowy i smaczny majonez. Majonezem takim będziecie mogli przyprawić swoje świąteczne sałatki lub udekorować kanapki. W przepisie zaznaczyłam, żeby dodatki takie jak musztarda, ocet, woda i sól dodawać w kilku porcjach. W kilku porcjach i za każdym razem próbujcie i sprawdzajcie, czy konsystencja jest odpowiednio

SprawdzonaKuchnia.pl