Pasta paprykowa, idealna do kanapek, pizzy, makaronyu. Na blogu znajdziecie już jeden przepis na pastę paprykową bez dodatku octu i w wersji łagodnej. Dzisiaj pasta z dodatkiem octu, czosnku i bazylii. Ja do przygotowania pasty dodałam sproszkowaną papryczkę chili, ale jeśli wolicie można dać świeżą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa z bazylią Porcje 16 słoiczków po 200 ml Składniki
To co lubię - gotuję i polecaminformacja dla tych, którzy ustawicznie przeliczają kalorie w tym, co jedzą). Blendowany jest dość rzadki, ale w lodówce robi się bardziej gęsty. Można go dodawać do mięsa, sera, sałatek, kanapek... Co potrzeba: 1 opakowanie fety 270 g, 4 łyżki nie czubate śmietany 18% kwaśnej, 3 duże ząbki czosnku, 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu Wykonanie: Do blendera dajemy fetę pokruszoną na mniejsze
Bułka z Chlebemlodówki, nie wiem czy w zwykłej szafce kuchennej by się przechowały. Myślę, że wchodzi w grę wtedy już pasteryzacja najlepiej w piekarniku. Pomidory są przepyszne! Nawet prosto na kanapkę lub zwykłą grzankę chleba! Polecam
SMYKWKUCHNIktóra nie ma wykształconych jeszcze ziaren, a ponadto nie musimy jej obierać ze skórki. Cukinie marynowaną z papryką do słoików robi się szybko i będzie ona świetnym dodatkiem do kanapek lub dań obiadowych! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Cukinię marynowaną z papryką do słoików: 3 nieduże cukinie (około 2 kg) 2 czerwone papryki 1 nieduża cebula 6 gałązek kopru
Danka PichciSAŁATKA - BURACZKI Z PAPRYKA, NA ZIMĘ W dzisiejszym poście zapraszam do zrobienia jednej z moich ulubionych zimowych sałatek. Ta sałatka pasuje zarówno do obiadu jak i do kanapek. Przyznam się tez, ze zawsze robię ja z podwójnej porcji :) Składniki: 2,5 kg buraka 25 dag. czerwonej papryki 3 średnie cebule zalewa: 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 łyżki cukru
Kulinarnie z Polką na KresachCiecierzycę możemy wykorzystać na wiele sposobów - może być składnikiem gulaszu, sałatki czy pasty do kanapek. Ja lubię wykorzystywać ją też przy robieniu czegoś słodkiego. Na blogu możecie już znaleźć przepisy na Pikantne kulki z cieciorki oraz Pralinki z ciecierzycy . Dziś akurat miałam dobry dzień, postanowiłam więc znowu wyczarować coś słodkiego. A że w szafce akurat stała puszka ciecierzycy, to stała
Z notatnika dietetykadalszy i pyszna papryka w musztardzie 😍. Jeśli znudziła się Wam marynowana papryka bądź szukacie czegoś nowego to ten przepis jest dla Was. To super dodatek do pieczonego mięska na kanapkę , do faszerowanych jajek . Naprawdę warto zrobić parę słoiczków. Składniki: 12 dużych , mięsistych papryk 150 ml octu 10% 150 ml wody 2 łyżki cukru 1łyżka soli 6 liści laurowych
Niespełnione zdolności kulinarneczekały na półkach, zniechęcała nas. Miałam wrażenie, że musielibyśmy ketchup dodawać do każdej potrawy. Ketchup z papryki i pomidorów jest jednak tak dobry, że z przyjemnością dodaję go do kanapek, frytek czy placków ziemniaczanych. Po zjedzeniu pierwszego słoiczka, sięgając po następny, pomyślałam, że szkoda, że zostały już tylko cztery sztuki. Udostępnij Ketchup z papryki i pomidorów – składniki
niecodziennikparyKABACZEK, CUKINIA NA ZIMĘ W dzisiejszym poście zapraszam do zrobienia dobrego kabaczka czy cukinii na zimę. Taka cukinia będzie idealnym dodatkiem do kanapek , w zimowe dni. Składniki: 2 kg. kabaczka lub cukinii(najlepiej wybierać młode okazy) 1 pęczek natki 1 pęczek koperku 5-6 ząbków czosnku (1 główka) 125 g cukru (ok 5 łyżek) 125 ml octu
Kulinarnie z Polką na Kresachkoniec lata chyba każda babcia przygotowywała duży zapas słoików, w których ciasno ułożone były domowe ogórki kiszone. Potem jedliśmy je zimą jako dodatek do obiadu albo po prostu na kanapkach. Doskonale pamiętam ten smak z dzieciństwa, a przepis pochodzi z zeszytu z recepturami mojej babci . Małe, zgrabne ogórki gruntowe układam w słoikach z dodatkiem łodyg i rozłożystych baldachimów kopru, pachnących
smakowitehistorie.comLubię kolacje na ciepło. Klasyczne kanapki nie są złe, choć dość szybko mi się nudzą. Dlatego gdy tylko mam czas (i siłę) kombinuję z potrawami na ciepło. Dziś padło na ryż z dodatkiem zielonych warzyw - ciepłe, pyszne i proste do zrobienia danie w stylu azjatyckim. A że zielony, to mój ulubiony kolor, więc kolacja była także ucztą dla moich oczu
Z notatnika dietetykaczasie nakładamy do wcześniej wysterylizowanych ciepłych i suchych słoików. Słoiki zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Zostawiamy do ostygnięcia pod nakryciem. 10.Taka adżykę możemy używać do kanapek, jako sos do makaronu , na pizze. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na KresachZdaję sobie sprawę, że w środku tygodnia wśród zgiełku i codziennych obowiązków, ciężko wygospodarować czas na tak wykwintne śniadanie. Zwykle jest to szybka kanapka, albo jogurt z drożdżówką. W czasie weekendu, kiedy czasu zwykle jest nieco więcej, zachęcam do przyrządzenia śniadania na ciepło. Kokilki wypełnione szklistą smażoną cebulką, chrupiące kawałki chudego boczku, ciągnący się ser i oczywiście jajka z półpłynnym
ProstePesto.plstworzeniu wyspy było niewątpliwie to, że teraz częściej razem przygotowujemy posiłki. Mamy dużo miejsca, olbrzymi drewniany dębowy blat. Lubię to nasze wsp ó lne gotowanie, czy nawet zwykłe przygotowywanie kanapek z domowego chleba. Od około czterech lat nie kupujemy chleba, przygotowuję go samodzielnie, o czym pewnie dobrze wiesz jeśli posiadasz moje e-booki o wypieku chleba. Jednym z naszych ulubionych
SMYKWKUCHNI