kanapki - 13123 przepisów (strona:283/875)

Szakszuka z cukinią 874

śniadanie lub kolację zazwyczaj podajemy tradycyjne kanapki z wędliną lub serem. Od czasu do czasu lubimy także przyrządzić jajecznicę. Jednak oprócz niej, świetnym pomysłem jest szakszuka. Wypróbowaliśmy już tą tradycyjną oraz wersję ze szpinakiem . W każdym wydaniu bardzo nam smakowała. Tym razem postanowiłam spróbować szakszuki z cukinią. Mam to warzywo z własnego ogrodu, więc przygotowanie szakszuki z cukinią było doskonałym

Danka Pichci
Szybkie i efektowne dania kuchni włoskiej na przyjęcie 239

przykład bagietką. Sprawdzą się także miseczki z zielonymi i czarnymi oliwkami, deska włoskich serów oraz orzeźwiający melon zawinięty w wysokiej jakości szynkę dojrzewającą. Dobrym pomysłem będą także mini kanapki z serem ricotta, pokrojonymi na plasterki figami i miodem oraz gotowana zielona fasolka podawana z pistacjowym pesto. Nie powinno także zabraknąć bardzo klasycznej sałatki caprese, czyli białej mozzarelli ułożonej na przemian

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasztet z selera 162

Przepyszny i wyjątkowo prosty do zrobienia pasztet z selera to jeden z ciekawszych pomysłów na warzywny pasztet. To przepis, z którym każdy sobie poradzi. Zapraszam! - idealny na kanapki - również w wersji bezglutenowej - szerokie zastosowanie i świetny smak

AniaGotuje.pl
Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca 97

Pyszne i zdrowe pesto pietruszkowe z uprażonymi orzechami nerkowca. Świetne z makaronem np. Spaghetti lub jako smarowidło do kanapek lub grzanek. Polecam wszystkim tym, dla których zdrowie na talerzu jest bardzo ważne 🙂 Składniki na pesto pietruszkowe: 2 szklanki natki pietruszki bez łodyg 1 szklanka orzechów nerkowca 1/2 szklanki oleju (lub oliwy, jeśli lubicie) – można dać mniej, jeśli tylko dacie radę

Moja Delicja
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym 118

surowego brokuła z dodatkiem suszonej żurawiny oraz blanszowanych migdałów . Sos z pieczeni można wykorzystać do delikatnego polania np. ziemniaczków. Mięso, które nam zostanie z obiadu możemy wykorzystać do kanapek na drugie śniadanie do pracy. Pieczywo smarujemy sosem majonezowym, układamy mięso. Najlepiej dodać coś zielonego, np. rukolę 🙂 źródło: niezawodna książka “Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking” Czytaj więcej: Długo pieczona karkówka

Moja Delicja
Zdrowa pasta jajeczna z jogurtem greckim 111

Kolejna zdrowa pasta jajeczna. Moja ulubiona, bo bez majonezu. Tym razem z rzodkiewką i szczypiorkiem, wymieszana z jogurtem greckim i musztardą. Świetna na śniadanie. Delikatna w

Moja Delicja
Pieczona papryka bez skórki 120

góry. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut . Skóra papryki powinna się wręcz przypalić. Odcięte główki pozbaw ogonka, włóż do pojemnika, schowaj do lodówki i używaj do kanapek (tych fragmentów nie piekę, wole je spożyć na świeżo). Upieczone papryki wyciągnij z pieca i jeszcze gorące przełóż do woreczka strunowego. Szczelnie zamknij i odstaw do wystygnięcia . Dzięki zamknięciu gorących

Moja Delicja
Domowy Ketchup pikantny 112

mamy pyszny i szybki obiadek lub kolację. Jeśli mamy kilka minut więcej możemy dodać mięsko i mamy wersję bardziej “męską”. Wspomniane przetwory są również świetną bazą do szybkich kanapek. Ja wprost uwielbiam wersję z kozim serem 🙂 Dzięki takim przetworom, w zimie mogliśmy rozkoszować się smakiem prawdziwych pomidorów, których próżno szukać w tym okresie (zimowe pomidory są po prostu bez smaku

Moja Delicja
Oszukana pasta z awokado 119

Dlaczego oszukana? Kilka dni temu wymyśliłam najlepszą pastę z awokado, jaką do tej pory jadłam. Niestety był już późny wieczór i nie było warunków, ani też

Moja Delicja
Pasta z awokado z jajami i majonezem wegańskim 134

Pasta z awokado z ugotowanymi na twardo jajami , chrzanem i z prostym i szybkim w wykonaniu (jeśli macie blender ręczny) majonezem wegańskim . Czytaj więcej: Pasta z

Moja Delicja
HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK 140

SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI     SAŁATA RZYMSKA Z GRILLOWANĄ CIECIORKĄ   HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK JEST: – Zdrowym wegetariańskim daniem – Idealne zestawienie na kanapki, grzanki czy inne pieczywo – Idealny jako pasta kanapkowa, czy dip – Genialny na lekką kolacje – Pełen smaku ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT SKŁADNIKI: – Ciecierzyca gotowana 400g – Czosnek – 1 ząbek

globuskulinarny
Prosty ramen z pieczonej kaczki 133

piekarnika i gdy przestygnie odkrawamy nożem piersi i udka – udka nie będą potrzebne, możemy zużyć je na obiad, dodać do sosu bolońskiego, tortilli czy zrobić z nimi kanapki. Piersi odkładamy do ramenu. Przygotowujemy bulion – możemy od razu lub na drugi dzień. Do garnka wkładamy korpus i szyję z pieczonej kaczki (bez udek i piersi), obraną włoszczyznę, obrany

Poezja smaku
BUŁKI Z OLIWKAMI 100

ciasta możesz dodać zamiennie inne dodatki, np. posiekane suszone pomidory, kapary, zielone oliwki, a wierzch posypać sezamem lub makiem. Takie bułeczki podasz na śniadanie, np. z twarożkiem na kanapki . Bułki odrywane z oliwkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 120 g czarnych oliwek 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody* 4 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki drobnego cukru * Szklanka o pojemności

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z makrelą, burakiem, komosą ryżową i dressingiem z rzodkiewki 105

ryba w wyjątkowym wydaniu Jestem pewna, że większości z Was makrela, a zwłaszcza wędzona makrela, kojarzy się jako bardzo pospolita przekąska do jedzenia solo albo w postaci pasty na kanapki . Od razu uprzedzam – te wersje też uwielbiam, ale szukanie nowych pomysłów na nieco spowszedniałe składniki to moje hobby. Ta prosta sałatka to tak naprawdę wyjątkowa eksplozja smaków i tekstur

Na-talerzu.pl