kanapki - 13123 przepisów (strona:273/875)

Coleslaw z sosem farmerskim 86

sprawdzi się świetnie. My ją jedliśmy z bułkami z pulled pork . Zresztą jak sobie tak pomyślę, coleslaw pasuje praktycznie do każdego rodzaju wytrawnego obiadu, nie mówiąc już o bułkach, kanapkach czy tortillach. Składniki: 1 mała główka białej kapusty 2 marchewki 1 mała cebula sos: pół szklanki majonezu pół szklanki śmietany 12% pół szklanki maślanki 1 łyżka poszatkowanego koperku 1 łyżka

Kardamonovy
Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi 106

jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi to klasyczna, imprezowa sałatka. Nie zrobiłam jej przy okazji imprezy, zrobiłam ją przy okazji soboty. Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na kanapki z szynką i serem żółtym. O, albo z pasztetem. Tego typu sałatki pasują do tego idealnie. Pewnie dlatego tak dobrze wchodzą też w okolicach świąt. Właśnie, muszę pokombinować z przepisami

Kardamonovy
Schab pieczony z morelami 91

Święta, święta. Co Wam najbardziej smakuje po 24 grudnia? Ja uwielbiam pieczone mięsiwo do kanapek, do tego sałatka jarzynowa i sos majonezowo-chrzanowy. Nic więcej, naprawdę. Takim kompletem mogę się raczyć przez parę dni i ten komplet zawsze kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem i Świętami Wielkiej Nocy. Mięsiwo najlepiej swojskie (no dobra, przynajmniej robione w domu). Ja najczęściej robię

Kardamonovy
Pasztet z żurawiną 107

mięsa. Od czasu do czasu jednak mam ochotę na dobry pasztet. I nie piszę tutaj o jakiś świętach czy innych imprezach. Tak na co dzień, normalnie, mam ochotę zjeść kanapkę z pasztetem i majonezem. Te sklepowe są tragiczne, jeżeli chodzi o skład. Nie kupuję ich praktycznie wcale. Pasztet z żurawiną nie był na mojej liście tegorocznych świątecznych przepisów. Miałam jednak

Kardamonovy
Szwedzki tort kanapkowy – Smörgåstårta 88

także popularny tort urodzinowy, serio! Smörgåstårta to tort, który każda osoba może zrobić (dziecko też, gdy przygotujesz mu składniki ). Idealny na śniadanie, kolację i przekąskę – zamiast tradycyjnych kanapek W każdym razie polecam! Przykładowe składniki*: 16 kromek chleba z foremki (np. graham, tostowy) ulubione pasty roślinne do przełożenia kromek, np.: humus klasyczny http://lamarida.pl/2017/06/24/humus-klasyczny/ pasta buraczkowa http://lamarida.pl/2017/05/23/pasta-buraczkowa/

Lamarida.pl
Domowy smalec ze skwarkami i cebulką 72

Domowy smalczyk to pyszny dodatek do chleba, który spodoba się wszystkim miłośnikom kanapek i różnych past. Składniki: 1kg słoniny 1 duża cebula pół jabłka 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz Sposób przygotowania: Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do gara i wytapiać. Jak skwareczki zaczną się lekko rumienić dodać 1 dużą cebulę, pół startego jabłka oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez

Wasze Przepisy
10 książek kulinarnych pod choinkę 83

serialu "Przyjaciele". W książce znajduje się ponad 100 przepisów na różne dania, które pojawiały się w dziesięciu sezonach słynnego serialu. Są przepisy na pyszne dania przygotowywane przez Monicę, ulubione kanapki Joeya czy ciasteczka babci Phoebe.  Kliknij tu, aby sprawdzić cenę i gdzie kupić. "Domowe kiszonki, które leczą", Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska Ta książka na pewno przypadnie

My Chcemy Jeść
Pasta z suszonych pomidorów i żurawiny 131

Przepis na bardzo szybką pastę z suszonych pomidorów, żurawiny i czosnku. Smaczna, prosta pasta do chleba lub dip do warzyw. Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji

karolgotuje
Schab ze śliwką. 499

smaczne, proste i efektowne danie. Świetnie się sprawdzi  na co dzień i od święta. Dobrze smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, ale też  na zimno, na kanapki. Idą święta, więc pomyślałam, że ten przepis może  Wam się przydać :) Taki schab przygotuje nawet początkująca pani domu.  Kto jeszcze nie robił, to szczerze polecam. Nie ma przy

Agusiowe smakołyki
Pieczeń Rzymska 112

Domowa pieczeń rzymska z mięsa mielonego z indyka. Pyszne danie zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno na kanapkę. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 4-6 osób/ 2 foremki 24x10cm Trudność przygotowania: średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 1kg mięsa mielonego z indyka 1 duży por 1 pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 jajka surowe

karolgotuje
Rolada z boczku 103

tyle gruby, że można go rozkroić tworząc duży płat to polecam go zamarynować, zwinąć go w roladę i upiec. Będzie pyszne mięso na obiad lub zimny dodatek na kanapki. To z czego powstanie marynata zostawiam wam, dodatki dowolne, co macie i co lubicie. Obiad został wykonany całkowicie przez męża. Widać, typowo męski.. ale całkiem dobry. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka Samba z rzodkiewką 149

wykorzystać mięso drobiowe z rosołu. Sałatka Samba doskonale się sprawdzi jako pyszna przekąska lub przystawka na spotkaniu rodzinnym lub domówce. Znakomicie uzupełni drugie danie, śniadanie, oraz nudne czasem kanapki. Wygląda całkiem dobrze, smakuje znakomicie, a więc zapraszamy na przepis. Mamy nadzieję, że zwróci Waszą uwagę w setkach innych propozycji na tego rodzaju sałatki. Zapraszamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów

Kuchnia Na Wypasie
FIT CIASTKA CZEKOLADOWE Z KREMEM ORZECHOWYM NUTLOVE 176

sklepem SFD.   Na pierwszy ogień wzięłam chyba najbardziej wychwalane w sieci kremy NUTLOVE marki ALLNUTRITION. Kremy NUTLOVE to cała gama przepysznych, dietetycznych kremów, które są wspaniałym dodatkiem do kanapek, naleśników, pancakes, ciast i deserów. Świetne jako samodzielny „posiłek” albo też baza do stworzenia kremu do ciasta. Nie zawierają tłuszczu palmowego! Nie zawierają cukru! Nie zawierają soli

Ostra na Słodko
Jak dekorować pierniczki 121

kształtów wykrawaczy czy to zgodnie z zainteresowania aktualnymi czy z ulubionymi bohaterami. Dodam tutaj, że dla nas foremki do ciastek mają wiele więcej zastosowań – używamy ich też do kanapek, kopytek, klusek, dekoracyjnego podawania warzyw i owoców itd. Poniżej podzielę się z wami ciekawymi foremkami do ciastek z mojej kolekcji. Dinozaur, flaming, kotek, pelikan, żabka, lama – motywy zwierzęce

Dorota Smakuje
Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami 133

pomysł na świąteczny obiad. Tak przygotowaną polędwiczkę można jeść zarówno na ciepło jako danie główne np. z dodatkiem czerwonej kapusty z wolnowara , ale także na zimno jako wędlina na kanapki. Polędwiczka jest niezwykle smaczna, a aromatyczny farsz pieczarkowy z dodatkiem suszonych śliwek daje jej delikatny słodkawy posmak. Ponadto jest stosunkowo szybka i łatwa do przygotowania. Gorąco polecam!  Polędwiczka wieprzowa

Codzienne Gotowanie