papryczek chilli. Dzięki zblendowaniu wszystkie smaki idealnie się łączą i zachowują cudowną harmonię. Salsa paprykowo-pomidorowa idealnie uzupełnia się sosem serowym do nachos .Świetnie pasuje także jako dodatek do kanapek i innych przekąsek podawanych podczas meczu czy spotkania ze znajomymi przy piwie. Warto zaopatrzyć się w przykrywkę z siatki metalowej żeby sos podczas odparowywania nie chlapał po całej kuchni. Print
PanGotujełyżka serka śmietankowego 1/2 papryki czerwonej sól, pieprz sok z cytryny szczypiorek 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z krewetek usunąć … Czytaj dalej Skaldjur på rågbröd – kanapki z sałatką krewetkową
czarrna od kuchniobecność często uwzględniają przepisy na dania kuchni Bliskiego Wschodu. Pasta ta swą konsystencją przypomina masło, nic więc dziwnego, że wiele osób korzysta z niej jak z ciekawego dodatku do kanapek. Do czego wykorzystać Tahini Tahini może być też podstawą hummusu i innych past, może się też sprawdzić jako dodatek do sosów oraz tych potraw, w których główną rolę odgrywają warzywa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pysznym dodatkiem do mięsa, szczególnie polecam ją do smażonej wieprzowej polędwicy. Konfitura z czerwonej cebuli również idealnie nadaje się do marynowanych śledzi , śledzie możemy ułożyć na konfiturze lub zrobić kanapki, czy tartinki z ciemnego chleba, na którym układamy po łyżeczce konfitury z czerwonej cebuli, oraz po kawałku śledzia. Tartinkę dekorujemy natką pietruszki. Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli, składniki: 5 sztuk
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcytryny. Taki napój wypijany codziennie na czczo, wzmacnia organizm oraz przyspiesza usuwanie toksyn. Czosnek na wzmocnienie organizmu Posiada silne właściwości przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowe. Dlatego warto dodawać go do kanapek i zup. Jednak najsilniejsze właściwości posiada czosnek surowy. W jego składzie znajdują się witaminy: A, z grupy B, C, potas, magnez, wapń żelazo i selen. Czosnek warto spożywać przez cały
ProstePesto.plmarynowane śledzie robię od wielu lat i przeważnie układam je na bagietce , tartinkach z ciemnego chleba lub na pumperniklu, tak jak tatara ze śledzia z żurawiną , śledzie na kanapkach znikają w pierwszej kolejności. Dlaczego? Po pierwsze sam śledź w occie jest pyszny. Po drugie konfitura z czerwonej cebuli idealnie łączy w sobie smak kwaśny i słodki. To jest super opcja
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię