kanapki - 13623 przepisów (strona:259/909)

Sałatka ze szparagami 105

drugie była po prostu przepyszna.  Ja szparagi przyrządziłam na grillu elektrycznym, bo od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką takiego fajnego urządzenia (które wykorzystuję jako grill oraz opiekacz do kanapek i tortilli), ale możecie je ugotować lub upiec w piekarniku. Składniki (na 2 porcje): pęczek szparagów 1 opakowanie typ halloumi opakowanie miksu sałat (polecam taki z botwinką) garść pomidorków koktajlowych garść

Cynamonowe szczęście
Dip do mięsa 103

grillowanego kurczaka. Dipy na bazie kwaśnej śmietany, jogurtu, majonezu, mają najczęściej półpłynną konsystencję, natomiast przyrządzane na bazie warzyw lub owoców są zazwyczaj bardzo gęste, można nimi m.in. posmarować kanapki. Dipy w różnych formach są popularne na całym świecie, a ludzie używają tych sosów od tysięcy lat.  Przykładem dipu jest m.in. przepis na domowy sos musztardowy oraz polskie gąszcze, indyjskie

Cztery Fajery
Tagine z wołowiny i ciecierzycy 101

zakątków świata: Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo Halloumi zapiekane po grecku Meksykańskie tacos z mięsem mielonym Butter chicken – kurczak maślany z Indii Wegetariańskie bahn mi – wietnamskie kanapki Drukuj Tagine z wołowiny i ciecierzycy #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill

Na-talerzu.pl
Marynowana czerwona cebula 96

Pyszna i chrupiąca marynowana cebula. Świetny dodatek do dań z grilla, sałatek, kanapek, burgerów a nawet pizzy.  Cebulka marynowana jest gotowa do spożycia już w kilka godzin po jej przygotowaniu. Ja zazwyczaj robię wieczorem i zostawiam na noc w lodówce. Można ją przechowywać nawet dwa tygodnie, także warto mieć zawsze słoiczek tej pysznej cebulki pod ręką.  Słoik

Andzia Pichci
3 proste przepisy na ciasta idealne na rodzinny piknik – zdrowo i kolorowo! 158

towarzystwo. Jeśli wycieczka, to nie może zabraknąć czegoś do jedzenia, najlepiej w formie pikniku na zielonej trawie. Decydując się na rodzinną wyprawę, można przygotować nie tylko smaczne i pożywne kanapki, ale także kolorowe i zdrowe ciasto. Szukając różnych przepisów na słodkie co nieco, warto zwrócić uwagę na wypieki zawierające owoce lub warzywa. Kawałek leśnego ciasta - przepis nr 1 Wybierając się

Kuchnia MagdaLeny
3 proste przepisy na ciasta idealne na rodzinny piknik – zdrowo i kolorowo! 160

towarzystwo. Jeśli wycieczka, to nie może zabraknąć czegoś do jedzenia, najlepiej w formie pikniku na zielonej trawie. Decydując się na rodzinną wyprawę, można przygotować nie tylko smaczne i pożywne kanapki, ale także kolorowe i zdrowe ciasto. Szukając różnych przepisów na słodkie co nieco, warto zwrócić uwagę na wypieki zawierające owoce lub warzywa. Kawałek leśnego ciasta - przepis nr 1 Wybierając się

Kuchnia MagdaLeny
Pasta jajeczna z porem 114

ostatnim czasie bardzo polubiłam pasty kanapkowe. Na pewno to zauważyliście, ponieważ pojawiają się na moim blogu bardzo często. Uważam, że pasta kanapkowa to świetne smarowidło na kanapkę, które urozmaici każde śniadanie czy kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepisów i pomysłów na pasty kanapkowe jest naprawdę mnóstwo. Polecam Wam szczególnie pasty: Pasta kanapkowa ze świeżego ogórka Pasta kanapkowa z papryki Pasta kanapkowa

Przepiski.pl
Boczek pieczony-rolowany 112

Boczek pieczony rolowany można podawać jako wędlinę na kanapki lub na ciepło do obiadu. Jego przygotowanie nie jest jakoś skomplikowane ale na jego przygotowanie trzeba poświęcić trochę czasu. Szeroki płat boczku około 1,5 kg 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka soli pieprz słodka papryka w proszku 2 łyżki majeranku 3 duże ząbki czosnku Boczek od strony skóry nacinamy

Andzia Pichci
Zielone masło z czosnkiem niedźwiedzim 98

czosnku, aromatyczna natka pietruszki pełna witaminy C i maleńkie wiórki skórki z cytryny, które dodają tej maślanej mieszance świeżości, lekko  cytrusowego zapachu i pyszności. To super dodatek do kanapek zamiast klasycznego masła, wspaniale komponuje się dodany w ostatniej chwili na patelnię do sadzonych jajek lub jako masło smakowe do steków, czy zielonych szparagów, które właśnie zaczynają swoje pięć minut

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Chleb w słoiku 127

większych nie trzeba. Nie trzeba również pasteryzować, po upieczeniu wystarczy zakręcić wieczko i słoik się zamknie niemal natychmiast. Chleb wychodzi ze słoika, jak już napisałam bez problemu a kanapki są fantastyczne. Użyłam tego przepisu   inaczej prowadziłam ciasto i zmieniłam odrobinę ilości składników. Tak naprawdę, to każdy przepis sprawdzony będzie dobry czy to na zakwasie czy na drożdżach. Proponuję jednak

Leśny Zakątek
Pesto z liści botwiny i czosnku niedźwiedziego 101

parmezanem to czysta poezja! Jeśli nie macie pod ręką czosnkowych liści, możecie zwiększyć ilość botwiny i dodać ząbek lub dwa klasycznego czosnku - wyjdzie pysznie! :) To idealny dodatek do wiosennych kanapek, nowalijkowych śniadań z twarożkiem i jajkami lub pieczonych ziemniaków. Ile pomysłów, tyle zastosowań na pyszne liście! Pesto z liści botwiny i czosnku niedźwiedziego Potrzebujesz: 100g liści botwiny z łodyżkami / 200g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Chrupiąca Focaccia 137

suszonymi pomidorami i oliwkami. Focaccia podawana jest jako przystawka oraz jako dodatek do innych potraw, zazwyczaj spożywana na ciepło. Może być przyrządzana także na śniadania lub w formie zwykłej kanapki z dowolnym nadzieniem m. in. z serem, szynką, kiełbasą czy pomidorami. Focaccia jest chrupiąca i pyszna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Print Chrupiąca Focaccia 5 from 1 vote Recipe by Przepis czytelnika

ProstePesto.pl
Pasta z cieciorki z pomidorami 94

lubi past, które można smarować na kanapkach? Pewnie mało jest takich osób. Zwłaszcza, że pasty są smaczne i lekkie. Dlatego świetnie nadają się na posiłek rano i wieczorem. Warto dodać, iż pasty można robić z różnych składników. Czy to z jajek, Tofu, ryb. Zależy po prostu co kto lubi i na co ma ochotę. Bardzo popularna jest także pasta

Marcepanowa kuchnia