kakao - 6140 przepisów (strona:144/410)

Gorące maliny z piernikiem i bitą śmietaną 174

Kwaśno- słodki deser Gorące maliny z piernikiem i bitą śmietaną SKŁADNIKI: mrożone maliny pierniczki śmietana 30% lub 36% cukier kakao Malinki powolutku zagotować. Jeśli są zbyt kwaśne można dodać łyżeczkę cukru. Pierniczki zmiksować a śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Do dużej szklanki wsypać zmiksowane pierniczki, dodać gorące maliny a na sam wierzch ułożyć bitą śmietanę. Całość posypać kakao

MarciochaKucharzy
trufle na deser... 160

Składnki: masło miękkie 5 dag, cukier puder 5 dag, aromat waniliowy 2 krople, kakao 2 łyżki, resztki ciasta lub kruche ciastka 5-10 dag, posypka kolorowa - ile potrzeba przepis na trufle jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - miękkie masło i cukier utrzeć mikserem do białości wsypać kakao, aromat waniliowy i mikserem dobrze składniki połączyć użyłam ciastka

W Mojej Kuchni Lubię
Snikers inaczej wg. Siostry Anastazji 663

Zapraszam :)   Składniki na ciasto kakaowe : 7 jajek 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru pudru Składniki na ciasto orzechowe : 250 g zmielonych orzechów włoskich   +  1/2 szklanki do posypania wierzchu ciasta 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)łyżki masła 2 łyżki cukru 1 puszka masy kajmakowej Wykonanie : Ciasto kakaowe : Ubić białka z cukrem i cukrem waniliowym . Dodać żółtka , a na końcu mąkę z proszkiem i kakao. Wszystko delikatnie wymieszać. Dużą formę  wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Po upieczeni i przestygnięciu przeciąć ciasto kakaowe na pół. Ciasto orzechowe

Sama słodycz i szczypta chili
Piernik z kawałkami jabłek i nutą dżemu porzeczkowego 198

sklepie Owocowy Raj znajdziecie, m.in. takie składniki jak cynamon i cukier z prawdziwą wanilią , wykorzystane w moim przepisie.  Składniki: 1 łyżka miodu 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mąki krupczatki 2 1/2 szklanki mąki pszennej 2 jabłka 4 łyżeczki (czubate) dżemu porzeczkowego 2 szklanki ciepłego mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szklanki oleju(...)forma do pieczenia 32-25 Przygotowanie: Ciasto przygotowujemy bez użycia miksera. Do miski wsypujemy obie mąki oraz sodę oczyszczoną. Mieszamy. Następnie dodajemy cukier, miód, cukier z prawdziwą wanilią , kakao, przyprawę do piernika, cynamon i wszystko razem mieszamy drewnianą łyżką. Po czym wlewamy powoli ciepłe (nie gorące!) mleko, mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, ciągle mieszając. Na koniec dodajemy 2 obrane

Słodkie okruszki
Pełnoziarniste pancakes 133

Składniki na ok 7 pancakes. Składniki: 125 g mąki pełnoziarnistej pszennej 1 jajko 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka 1,5% 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki - dowolne U mnie: truskawki, mandarynki, 2 łyżeczki wiórków kokosowych, syrop klonowy do polania Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy sodę, kakao, jajko i mleko. Całość miksujemy delikatnie aż ciasto będzie gładkie. Gęstość

Emcia Pichci
Naleśniki kakaowe z twarożkiem i truskawkami 154

śniadaniem- nie ma nic lepszego! :D Przepis na około 8-9 sztuk. Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej łyżka cukru 2 łyżki kakao (ja dodałam Nesquick, ale może być zwykłe) łyżka oleju jajko Farsz: 200g sera twarogowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru pół opakowania (16g) cukru waniliowego truskawki Mąkę(...)przesiewamy do miski i dodajemy do niej cukier, kakao, jajko i olej. Następnie stopniowo dodajemy mleko i wodę. Mieszamy, aż powstanie jednolita masa.  Ciasto powinno mieć dość płynną konsystencję, w razie potrzeby możecie dodać więcej wody i mleka. Ciasto na naleśniki odstawiamy na 10-15 minut. Teraz mamy czas na przygotowanie farszu: w tym celu wszystkie składniki na farsz

Czerwona Porzeczka
Tort pachnący kawą 306

przygotowania tortu użyłam kawy VASPIATTA ESPRESSO, którą otrzymałam ze sklepu: www.sklep.coffea.pl. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 6 łyżek oleju, 1 kopiasta szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 2/3 łyżki proszku do pieczenia, 2/3 łyżki octu, Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa kawowa(...)sklepu www.sklep.coffea.pl , 50g mielonych orzechów laskowych, ozdoby czekoladowe do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę o średnicy 22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 35 minut w temperaturze 175 stopni. Przestudzony biszkopt przekrawam na dwa równe

Tradycyjna kuchnia Kasi
Knoppers 170

dobry!     Knoppers Składniki: 4 wafle (andruty), 1/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, 275 g miękkiej margaryny, 1 szklanka mleka w proszku, 200 g kremu orzechowego, 1 łyżka kakao, szklanka orzechów włoskich, tabliczka czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej. Wykonanie: Mleko gotujemy z cukrem i odstawiamy do wystygnięcia. 175 g margaryny ucieramy na jednolitą masę do której wlewamy mleko(...)miksując dodajemy stopniowo mleko w proszku. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Kiedy orzechy wystygną to drobno je siekamy. 100 g margaryny ucieramy na gładką masę, dodajemy krem orzechowy, kakao, 1/2 szklanki orzechów i całość dokładnie mieszamy. Wafel smarujemy połową masy czekoladowej. Przykrywamy waflem, którego smarujemy całą masą mleczną. Ponownie przykrywamy waflem na którym rozprowadzamy pozostałą część masy czekoladowej

paapilotkaa
Tort adwokatowy 303

mnie to rozkosz dla podniebienia. Kto tak jak ja lubi takie alkohole szczerze polecam. Składniki: Biszkopt 3 jajka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowo-adwokatowa 400 ml śmietany kremówki 30% 200 ml Adwocaat Dalkowski Starotoruński 80 g masła 80 g cukru pudru 2,5 łyżeczki żelatyny 1/5 szkl(...)wody Dodatkowo 2 opakowania rurek Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia

Ala piecze i gotuje
Rolada serowa z napisem przyślij przepis 368

rolada do kawki z serem Rolada serowa z napisem przyślij przepis  SKŁADNIKI: CIASTO jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki kakao - 1 łyżka MASA SEROWA ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka DODATKOWO pomarańcze - 0,5 szt kiwi - 1 szt PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT(...)łyżki ciasta białego, przełożyć do szprycy i na papierze napisać przyślij przepis.  Włożyć blaszkę z ciastem do nagrzanego do 175 stop.piekarnika, piec 3 minuty.  Następnie dodać kakao do ciasta, wymieszać, wylać na białe napisy.  Piec w 180 stop, przez około 20 minut.  Upieczone wyłożyć ciasto na ściereczkę, zdjąc papier i zrolować , odstawić do ostudzenia.  MASA

Kuchnia Danusi
Sernik kajmakowy i 200 post! 240

podzielił mojego entuzjazmu, strasznie sernikoodporny z niego typ. A wy lubicie serniki? Składniki na tortownicę o śr.34 cm Spód: 250 g herbatników 100 g margaryny łyżeczka gorzkiego kakao Masa: 800 g mielonego twarogu 600 g masy krówkowej lub kajmakowej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 200 g śmietany 18% polewa czekoladowa bita śmietana do dekoracji Składniki: Herbatniki kruszymy(...)dokładnie na wiórki. Margarynę roztapiamy w rondelku i dodajemy kakao. Gdy składniki się wymieszają przelewamy je do miski z pokruszonymi herbatnikami. Wszystko razem mieszamy. Masę wykładamy na przygotowaną formę. Równo rozkładamy ją na spód i brzegi tortownicy.  Ser i masę krówkową dodajemy do miski i ucieramy mikserem. Dodajemy po jednym jajku a następnie po łyżce śmietany. Na koniec wsypujemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Oczy carycy 367

łyżki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju rzepakowego Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajk 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju rzepakowego Masa budyniowa: 200g miękkiego masła 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier(...)wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy pozostałe składniki. Wszystko mieszamy delikatnie. Ciasto ciemne: Żółtka i jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie biała, puszysta masa. Dodajemy przesianą mąkę, kakao oraz resztę składników. Mieszamy delikatnie. Blachę o wymiarach 22x33cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy na przemian ciasto ciemne i ciasto jasne. Na koniec wyrównujemy i całą masę delikatnie mieszamy jeszcze

Czerwona Porzeczka
Tort – pomysł na dekorację I 266

ubitej śmietany dodać mascarpone i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Czekoladowa dekoracja na boku tortu : 2 szklanki czekoladowych płatków śniadaniowych Nestle Chocapic kakao Płatkami obłożyć boki tortu. Następnie boki oprószyć kakao używając do tego małego sitka i starając się nie oprószyć górnej dekoracji. Najlepiej ostrożnie unieść tort i lekko go przechylić. Miło by było

Trzeci talerz
Sernik piernikowy 169

ciekawe połączenie ciast: piernika i sernika.  Przepis pochodzi z książki Lidla- Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego . Wypróbujcie naprawdę warto. SKŁADNIKI: Kruche ciasto czekoladowe: 200 g maki pszennej 15 dag kakao 5 g przyprawy do piernika 75 gram cukru 150 g margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 żółtko Spód piernikowy: 180 g margaryny 140 g czekolady deserowej 100 g miodu(...)margaryny miękkiej 150 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 40 g budyniu waniliowego w proszku 200 mil śmietanki UHT 30 % 4 jajka WYKONANIE: Kruche ciasto czekoladowe Mąkę i kakao przesiewamy do naczynia, dodajemy margarynę przyprawę do pierników, cukier i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki wyrabiamy za pomocą miksera. W trakcie wyrabiania dodajemy żółtko. Kiedy składniki się połączą,  ciasto formujemy

W kuchennym oknie Ewy
"Murzynek" 148

Bardzo proste ciasto na dużą blaszkę.     Składniki: -5 jajek -2 szklanki cukru -4 szklanki mąki -2 szklanki mleka -1 szklanka oleju -2 łyżki kakao -3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej -słoiczek dżemu -aromat Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, aromat, mleko i miksujemy. Dodajemy olej i miksujemy. Dodajemy przesiane kakao i miksujemy. Dodajemy dżem i mieszamy

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania