kakao - 6140 przepisów (strona:153/410)

Sernik twix-mars-bounty 320

śmietany 18% (gęstej) 1,5 szklanki cukru 64 g budyniu śmietankowego 5 jajek 1 mars, twix oraz bounty Polewa: 125 g margaryny 0,5 szklanki cukru 4 łyżki ciemnego kakao 3 łyżeczki mleka Spód: Ciasteczka umieszczamy w woreczku i rozbijamy tłuczkiem. Masło rozpuszczamy w rondelku. Łączymy pokruszone ciasteczka, wiórki kokosowe i masło. Wykładamy je na wyłożone papierem do pieczenia(...)minut. Po upieczeniu studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. U mnie w piekarniku został całą noc. Rano delikatnie odcięłam boki od formy. Polewa: W rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Dodajemy kakao i energicznie mieszamy. Dolewamy mleko i chwilkę gotujemy. Od razu wylewamy na ciasto

VioletoweKucharzenie
Orzechowe kulki 407

kupić już obrane. SKŁADNIKI 120 g orzechów laskowych (waga orzechów już bez łupiny) 500 g sera typu włoskiego (np. Capresi, Capri) 120-130 g cukru pudru 4-5 łyżek kakao 1 szklanka migdałów 1 łyżka płatków migdałowych WYKONANIE Orzechy obrane z łupin zblendować lub zmielić na drobną masę, przełożyć do miski. Ser odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do orzechów(...)zmielić wszystko razem, tak żeby nie było grudek. Do masy przesiać przez sitko cukier puder i kakao. Najlepiej połączyć składniki ugniatając całość rękami. Do mniejszej miski wsypać płatki migdałowe i połamać je na mniejsze kawałki. Migdały zblendować lub zmielić i dodać do płatków. Wymieszać. Robić małe kulki i każdą obtaczać w migdałach. Na koniec kulki przełożyć do szczelnego naczynia

Passions hobbies life
Ciasto 3 Bit 378

również tort i babeczki, które zrobiliśmy na tą samą okazję Ciasto warte uwagi i polecenia. Składniki na biszkopt: 8 jaj 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem na sztywno, stopniowo dodając po jednym żółtku. Ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, z kakao i łyżka po łyżce wsypujemy

Made By Mom And Son
Muffinki czekoladowe z bananem 244

Fajne babeczki i wykorzystałam z drobnymi modyfikacjami.   Składniki na 12 babeczek z blachy na muffinki:   1¾ szkl. mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao - gorzkiego ½  szkl. cukru 2 jajka 1/3  szkl. oleju ¾ szkl. mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej - można zastąpić aromatem waniliowym 1 duży banan - pokrojony w kostkę - dla smakoszy 2 sztuki(...)znalezienia TU Piekarnik ustawić na 180C - kratka na środkowym poziomie piekarnika; grzałka góra-dół; bez termoobiegu .  W oddzielnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier - nie ukrywam że nie chciało mi się przesiewać mąki, a babeczki i tak wyszły mocno puszyste .  W dużej misce roztrzepać widelcem jajka - leniwiec kuchenny może użyć miksera

Grunt to przepis!
Ciasto z masą chałwową i bezami 463

przepis.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 7 jajek, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 szklanki cukru, 10 łyżek mąki krupczatki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 3 łyżki kakao, Masa chałwowa: 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 łyżka mąki krupczatki, 3 łyżki cukru, 2 szklanki mleka, 1 kostka masła, 1 kostka margaryny, 20 dag chałwy, Dodatkowo: 20 dag bezów. gorzka czekolada(...)PRZYGOTOWANIE: 1 . Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukry. Nadal ubijając wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Na końcu dodaję kakao. Ciasto wykładam na blaszkę i piekę około 45 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa chałwowa: Z budyni, mąki, cukru i mleka gotuję budyń. Odstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Blok czekoladowy na mleku granulowanym 352

bardzo dobry. Masa ładnie stwardniała i również nie było żadnych problemów podczas krojenia. Składniki:    150g mleka granulowanego    0,5 szklanki cukru    2 łyżki kakao naturalnego    1/4 szklanki wody     0,5 kostki margaryny     60g herbatników Przygotowanie:    Herbatniki pokruszyć, ale tak aby były również większe kawałki(...)herbatników. Mleko i cukier rozpuścić, dodać margarynę. Po rozpuszczeniu margaryny dodać kakao i wymieszać. Garnek zdjąć z kuchenki i dodać mleko granulowane. Dokładnie wymieszać, wrzucić pokruszone herbatniki i ponownie wymieszać. Masę przelać do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Po wystudzeniu blok czekoladowy włożyć do lodówki

Amatorka kuchenna
Biszkopt ciemny do ciast 554

użyłam blaszki 25x30, ale spokojnie można skorzystać z większej. SKŁADNIKI 6 jajek 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki cukru trzcinowego (drobnego) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody szczypta soli WYKONANIE Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Białka(...)szczyptą soli na sztywną pianę stopniowo dodając oba cukry. Ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści (ale nie za długo). Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać żółtka. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą. Do masy jajecznej wlać łyżkę wody, następnie stopniowo przesiać przez sitko składniki sypkie delikatnie mieszając szpatułką. Gotową masę przelać od razu do formy

Passions hobbies life
Murzynek 188

ciasto było pierwszym, które zrobiłam :) I aż dziwne, że jeszcze go na blogu nie opublikowałam :) Składniki: 250 gramów margaryny (u mnie kostka Kasi) 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki wody 2 szklanki mąki 5 jajek - oddzielnie żółtka i białka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Zagotować wodę, kakao, margarynę pokrojoną w grubą kostkę i cukier Gdy przestygnie dodać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Markos 375

okazję. Sprawia ogromną radość dla podniebienia, bo jest po prostu pyszne. Doskonały deser do porannej kawy. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto makowo-kokosowe: 4 białka, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki maku, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, Masa budyniowa: 250ml(...)Dodatkowo: 1/2 słoika powideł śliwkowych, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24x24cm). Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Ciasto makowo-kokosowe: Białka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowy batonik Knoppers 2796

Ostudzić. Miękkie masło utrzeć, stale ucierając, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku. Masa czekoladowa: 200 g kremu czekoladowego np. Nutella,  100 g masła,  łyżka kakao,  100 g zmielonych orzechów laskowych,  andruty,  polewa czekoladowa. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać kakao i dodawać po łyżce kremu czekoladowego. Na koniec dodać zmielone orzechy

Z miłości do słodkości
Tort makowy 172

daktyli sok z połowy pomarańczy Składniki na poncz: 1/2 szklanki ostudzonej przegotowanej wody sok z jednej pomarańczy Dekoracja: brzoskwinie z puszki skórka pomarańczowa wiśnie z likieru wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski.Oddzielić żółtka od białek, dodać cukier i zmiksować,   połączyć z makiem..Masło rozpuścić(...)ponczem i posmarować  masą, którą uprzednio warto podzielić na 3 równe części.Tak postępować z każdą warstwą.Gdy tort będzie już złożony posypać go po wierzchu kakao i udekorować kwiatkami z brzoskwiń,wiśni, skórki pomarańczowej i wiórek. Obsypać brzegi rodzynkami. Wyjąć z tortownicy i dookoła posypać wiórkami kokosowymi. Tort zakryć delikatnie folią i wstawić do lodówki na minimum

Gosia gotuje
Tort makowo-migdałowy 147

miękkiego masła 3 żółtka 20 g czystej wódki 150 g cukru pudru 50 g migdałów sok z połowy cytryny Dekoracja: Różyczki Dr Oetkera kilka listków melisy wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski. Migdały zmielić w młynku na proszek. Dodać do maku. Oddzielić żółtka od białek, dodać cukier(...)postępować z każdą warstwą. Gdy tort będzie już złożony posypać go po wierzchu wiórkami kokosowymi.Obsypać brzegi rodzynkami. Wyjąć z tortownicy i dookoła posypać również wiórkami połączonymi z kakao. Tort zakryć delikatnie folią i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.  Wyjąć  i  przed podaniem  udekorować kwiatkami  i listkami melisy. Smacznego

Gosia gotuje
Tort makowy z masą budyniową 143

likieru pomarańczowego 120 g cukru pudru sok z połowy cytryny Poncz: 20 g likieru pomarańczowego sok z połowy pomarańczy 100 g przegotowanej letniej wody Dekoracja: wiórki kokosowe rodzynki kakao skórka pomarańczowa Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski. Orzechy zmielić w młynku na proszek. Dodać do maku. Oddzielić żółtka od białek, dodać(...)skropić go ponczem i posmarować  masą.. Tak postępować z kolejną warstwą. Gdy tort będzie już złożony posypać go po wierzchu wiórkami kokosowymi białymi, oraz tymi połączonymi z kakao. Obsypać brzegi rodzynkami,udekorować skórka pomarańczową. Tort zakryć delikatnie folią i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Wyjąć z formy i podawać...Smacznego

Gosia gotuje
Jak sprawić przyjemność dziecku. 302

ważne że dziecko zadowolone. Tort malinowy z galaretką składniki przepis na biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki (pół mąki pszennej i pół ziemniaczanej) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa do tortu 3 śmietany kremówki cukier puder 2 opakowania utrwalacza do śmietany śmietan-fix maliny mrożone około 300 g 2 galaretki malinowe wykonanie: Przygotowujemy(...)białka od żółtek. Białka wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niej rozmącone żółtka i delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy połączone ze sobą i przesiane dwie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Energiczne mieszamy. Ciasto wykładamy na tortownicę wyłożona na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 ° C  Najlepiej sprawdzić patyczkiem

Przysmaki Karolki
Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną 374

wyszło pyszne ciasto. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa budyniowa budyń o smaku krówki (na 3/4 l mleka)+3/4 l mleka+3 łyżki cukru 100 g masła masa śmietanowa 400 ml smietanki 30 % 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)czekolady Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Przygotować biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Żółtka utrzeć na puszysta masę z cukrem. Następnie dodać kakao oraz mąki wymieszane z proszkiem. Dokładnie wymieszać a na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę 25x35 natłuszczoną i posypaną bułką tartą lub też

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania