łyżka masła 1 mała szalotka lub ½ małej czerwonej cebuli 1/2 szklanki suszonej żurawiny 2 łyżki żurawiny do mięs (w słoiczku) 2 łyżki miodu 1/5 szklanki wody lub białego wina skórka starta z 1/2 cytryny 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Polędwiczkę myjemy, dokładnie osuszamy i nacieramy miodem oraz przyprawami. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na patelni rozgrzewamy olej
Mania Gotowaniamasła orzechowego 200 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki czystej wódki Poncz: ⅔ szklanki przegotowanej wody 1 łyżeczka granulowanego kakao sok z połowy cytryny Posypka: 50 g orzechów włoskich 50 g migdałów 1 łyżka kakao Sposób przygotowania: Obie mąki wraz z proszkiem przesiać do miski, dodać zmielone orzechy
Gosia gotujecytryny oliwa z oliwek 250 g pomidorków koktajlowych Przygotowanie: steki z tuńczyka oprószamy słodką papryką i pieprzem, miód mieszamy z sokiem z cytryny, smarujemy rybę i odstawiamy w międzyczasie wstawiamy wodę na makaron, podgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek na patelni, pomidorki koktajlowe nakłuwamy wykałaczką, wrzucamy na gorącą patelnię, dosypujemy migdały, podsmażamy makaron gotujemy zgodnie z informacją zawartą na opakowaniu
Luźna Kuchniażelatyny; - 125 ml kremówki; - mała puszka moreli; - melisa, rurki waflowe do dekoracji Wykonanie: Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj. Zetrzyj skórkę na tarce, wyciśnij sok. Sok z cytryny, cukier, mascarpone. Żelatynę rozpuść w odrobinie letniej wody, domieszaj do niej 2 łyżki mascarpone, a następnie zmiksuj z resztą serka. Odstawić w chłodne miejsce do czasu aż zacznie tężeć. Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj
dom-agi.plświeżych truskawek 1 kg cukru 1 szt. dżemixu lub pektyny ( 30 g) 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego ( lub sok z 1 małej cytryny ) Sposób wykonania : Truskawki umyć pod bieżącą zimną wodą ( nie moczyć wodzie zbyt długo,ponieważ woda "skradnie" im smak ! ) i obrać z szypułek. Wsypujemy truskawki do rondla i ugniatamy na pakę. Stawiamy na mały ogień i gotujemy
Przepisy i porady kulinarneplasterki. Ogórek obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać wraz z sosem. na sos: 2 łyżki wody , 2 łyżeczki soku z limonki (ewentualnie z cytryny), pół łyżeczki cukru , 2 łyżki oliwy , sól , pieprz do smaku. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dokładnie. Odstawić
Codzienna kuchnia niecodziennaczosnku starty żółty ser kto ile chce Przygotowanie: Na maśle podsmażyć szpinak ( ja używam mrożonego ), przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i kilkoma kroplami cytryny ( tak żeby nie było za kwaśne ). Zredukować wodę ( ja ją czasem wypijam :-) lub wylewam ). Zdjąć z ognia i ostudzić. Zmieszać mąkę, gałkę muszkatołową, sól, pieprz, suszone drożdże i mleko. Zagnieść ciasto ( jak będzie
Gaździnka warzyłyżki kukurydzy z puszki 10 cm zielonego ogórka sałatkowego 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany sól, pieprz, cukier, sok z cytryny do smaku Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i ostudzić. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Z ogórka wyciąć miąższ z nasionami i razem z skórką pokroić w drobną
Ala piecze i gotujebrokół puszka kukurydzy 4 cm imbiru, posiekanego 4 ząbki czosnku, posiekanego 200 g makaronu ryżowego 1 papryczka chili 8 łyżek sosu sojowego jasnego 8 łyżek wody 2 łyżki brązowego cukru sok z 1/2 cytryny 6 łyżeczek oleju sezamowego szczypiorek Przygotowanie: Makaron i brokuły ugotować i odcedzić. Filety z kurczaka pokroić w paski lub kostkę, dodać posiekany imbir i czosnek, doprawić
cooklifeBlyskawiczny obiad na upalne dni lata.Choc ponoc jestesmy jedyna nacja,ktora je makaron na slodko-uwielbiam go, a szczegolnie z jagodami.Danie to rownie chetnie jedza dzieci.Idealem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Hummus-pasta z ciecierzycy to swietna alternatywa dla plasterka wedliny na kromce pieczywa.Pasztet jest bardzo smaczny,pozywny ma duza wartosc odzywcza.Cieciorka bowiem zawiera duzo wiecej zelaza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Binenstich to tradycyjne ciasto niemieckie.Drożdżowe ciasto przełożone waniliową masą budyniową,pokryte pyszną skarmelizowaną polewą migdałową.Skradnie serce i kubki smakowe każdego kto je raz skosztuje.Po
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!The post Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeDwa czekoladowe blaty przełożone masą z capuccino i uzupełnione warstwą masy śmietanowej Całość świetnie razem współgrała , smaki się przenikają i uzupełniają :)Biszkopt czekoladowy :6 jajek
Malinowa Kawiarenka