jak zrobić wodę z cytryna - 3778 przepisów (strona:102/252)

Serek i cola, czyli najdziwniejszy sernik 202

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ugnieść łyżką lub dłonią masę ciasteczkową, schłodzić.Serek zmiksować z jogurtem na gładką masę. Dodać cukier, sok z cytryny, rum i colę. Zmiksować.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie odcisnąć, rozpuścić na parze i przestudzić. Powoli dolewać do masy serowej, cały czas miksując. Przelać do formy, schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.Reszt

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brokuł z Kalafiorem po Polsku 117

różyczki są malutkie to skróć czas do 3 minut. Gdy brokuł jest podgotowany, wyciągnij go łyżką cedzakową do brytfanki lub naczynia żaroodpornego, a do wody po brokule wlej łyżkę octu lub soku z cytryny i wrzuć umyty i podzielony kalafior .Gotuj ok. 10 minut, po czym odcedź i dołóż do brokuła.Kostkę masła lub masło klarowane, rozpuść w rondelku

Pasje Jolki
Tort z malinami i bitą śmietaną 450

Puszysty biszkopt przełożony bitą śmietaną i świeżymi malinami, posypany czekoladowymi wiórkami.  Pyszny, lekki i delikatny… Naprawdę warto zrobić Składniki:Z podanego przepisu na biszkopt wyjdą

Oryginalny smak
Proste orkiszowe pierniczki 151

łyżka oleju kokosowego1 jajookoło 1/3 szklanki ciepłego mleka1/2 łyżeczki kakao do koloru1/4 laski wanilii lukier do ozdoby: kilka łyżek cukru pudru mieszamy z łyżeczką wody, kilkoma kroplami aromatu waniliowego oraz sokiem z 1/4 cytryny- całość dokładnie mieszamy kolorowe groszkipolewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy z podgrzanym miodem, cukrem, sodą, przyprawą do piernika oraz nasionami wanilii. Dodajemy kakao i całość dokładnie

Mango Papaja
Konfitury z zielonych fig 120

Figi myjemy, odcinamy ogonki. Odcedzamy, po czym każdy owoc kroimy pionowo na ćwiartki.Wkładamy pokrojone figi do sporego rondla i polewamy sokiem z cytryny nastepnie dolewamy sok z pomarańczy. Dolewamy 1/2 szklanki wody i stawiamy rondel na ogniu. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy 20 minut, aż figi zmiękną. Cynamon dodajemy do smaku.Do rondla wsypujemy cukier i gotujemy na niezbyt dużym

Anioły w kuchni
Szparagi w cieście francuskim. 151

łyżka majonez curry koperek sok z cytryny przyprawa do potraw Kucharek Wykonanie. Zrobić sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, koperkiem, sokiem z cytryny, curry i dodać odrobinę Kucharka. Szparagi obgotować w wodzie z solą i cukrem. Plastry szynki lekko posmarować sosem czosnkowym i posypać startą mozzarellą. Na każdym plastrze położyć 2 - 3 szparagi i całość zawinąć w szynkę

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z awokado i krewetkami 281

soku z cytryny1 łyżka keczupu pikantnego1 ząbek czosnku100g śmietany 18%sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Sałaty wykładamy do miski. Dodajemy obrane,pokrojonew kostkę awokado. Skrapiamy je cytryną, żeby nie sczerniało. Krewetki obgotowujemy w niewielkiej ilości wody około 5 minut. Jeśli  były mrożone przelewamy wcześniej wrzątkiem na sitku. Po przestudzeniu dodajemy do sałatki. Śmietanę łączymy z keczupem, przeciskamy ząbek czosnku, doprawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka ze szpinakiem i szparagami 194

jednak zastąpić np. kulkami mozarelli .Składniki:* szparagi zielone* liście szpinaku* pomidory suszone* oscypek/ mozarella* oliwa z oliwek* sól morska, u mnie KamisWykonanie:Szparagi ugotować w wodzie z dodatkiem soli, cukru i odrobiny soku z cytryny. Odcedzić i ostudzić.Oscypek pokroić w w plastry - usmażyć na patelni, na odrobinie oliwy.Szpinak umyć, osuszyć.Pomidory pokroić w paski, a usmażony krążki sera przekroić

kolorowotorcikowo
Moje taboule 130

dni.Taboule z papryka i pomidoremskladniki: 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 cebula 2 pomidory garsc rodzynek okolo 6 listkow swiezej miety 1 woreczek kaszy kuskus sok z polowy cytryny okolo 4 lyzki oliwy z oliwek wykonanie:Kuskus wkladamy do miseczki bez gotowania i zalewamy go oliwa z oliwek.Papryke i cebule kroimy w drobna kostke. Pomidory zaparzamy i obieramy(...)kroimy w drobna kostke podobnie jak papryke. Wszystko dokladamy do kuskusu.Dorzucamy garsc rodzynek oraz posiekana drobno miete. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny.Tak przygotowany kuskus zalewamy okolo 250 ml zimnej wody. Doprawiamy sola, mieszamy i odstawiamy do lodowki na pol godziny.Smacznego!Taboule jest moja propozycja na trwajaca wlasnie zabawe "Bar salatkowy

Przysmaki Karolki
Karafka Dafi 146

wodą. Karafka wykonana z wysokiej jakości szkła, designerska karafka na wodę to wygodne akcesorium dla wszystkich użytkowników dzbanków filtrujących i nie tylko. Wystarczy nalać wodę z filtra Dafi do karafki, dodać do niej cytrynę, mięte czy sok i orzeźwiający napój gotowy.  Sprawdza sie na pikniku, grillu jak i na obiadowym stole. Zaletą jest je cena bo naprawdę niska

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Orzechowy tort kajmakowy 471

stosowne) i wódką. Kremówkę ubić w oddzielnym naczyniu. Dodać kremówkę do masy serowo-kajmakowej. Krem do czasu przełożenia biszkoptu wstawić do lodówki. Poncz 2/3 szklanki wody kieliszek wódki kieliszek rumu 2 łyżki z cytryny cukier (do smaku) Wszystkie składniki na poncz wymieszać w miseczce. Doprawić do smaku cukrem. Ilość dodanego alkoholu zależy od indywidualnych upodobań.     Dekoracja

coolinarnastrefa.blogspot.com
szybkowar-rosół i galaretka z drobiu mieszanego... 247

żelatyna 5 łyżeczek, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka - kolorowa, papryczka chili 1 mała, wywar drobiowy 1 litr, sok z cytryny 1 łyżeczka umyte porcje drobiowe włożyć do szybkowara, dodać obraną włoszczyznę, ziele, liście laurowe, kurkumę, kucharka, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zagotowania gotować na minimalnym ogniu z 35 minut po zakończeniu gotowania zostawić szybkowar a ciśnienie samo(...)mielonego do smaku porcje drobiowe obrać z mięsa bez skórek, chrząstek, dodać po kawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę i wlać do mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia i tak mamy z szybkowara dobry rosołek na obiad i galaretkę na kolację............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SPAGHETTI Z JARMUŻOWYM PESTO I GRILLOWANYM KURCZAKIEM 177

łyżeczka * sól , pieprz – do smaku DODATKOWO: * makaron spaghetti * filet z kurczaka + sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PESTO: Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi. Miksujemy w blenderze razem z orzechami, czosnkiem, rzodkiewką, parmezanem, sokiem z cytryny i oliwą. Oliwę dolewamy stopniowo zwracając uwagę na konsystencję pesto ( śmiało możemy odrobinę zwiększyć jej ilość ). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem! MAKARON

Ostra na Słodko
Kompot wigilijny z suszu i życzenia świąteczne + film 111

przepis Do garnka wrzucamy opłukane gruszki i pozostałe owoce, jabłka, figi, śliwki oraz morele , dodajemy goździki i wlewamy około 2,5 litra wody. Całość gotujemy około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy cukier i wlewamy sok z cytryny

Smakowite Dania
Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym 331

odstawić na około 20 minut aby odpoczęło. Następnie dolać wodę mineralną i wymieszać. Patelnie teflonową rozgrzać i wlać porcję ciasta podnosząc i kręcąc patelnią tak, aby ciasto pokryło cienką warstwą dno.  Smażyć z dwóch stron na średnim ogniu.Nadzienie:Serek mascarpone dokładnie łączymy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Na każdym naleśniku kładziemy porcję

Oryginalny smak