zmianami pochodzącymi od mojej pierworodnej. Polecam, bardzo smaczna i zdrowa odmiana od typowym klopsików (pulpecików).Składniki pulpecików:- 250g mielonej wieprzowiny- 250g mielonej wołowinyU mnie 500g mielonej łopatki wieprzowej- 1 jajko- 2 łyżki świeżo startego parmezanu- 1 zmiażdżony ząbek czosnku- 1 łyżeczka suszonego oregano- 3 łyżki semoliny (kaszy manny) u mnie 2 łyżki kaszy jaglanej- duża szczypta czarnego pieprzu- 1 łyżeczka
Smaczne ZdroweJakoś nie przepadam za sernikami, ale odkąd zrobiłam pierwszy raz ten łaciaty, jest moim ulubionym.Składniki na ciasto:1,5 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do
upichcicCzęsto zależy nam, aby upiec coś szybko i smacznie. Przykładem jest piernik. Jest delikatny, puszysty i wilgotny. Powidła śliwkowe nadają mu smaku. Składniki:Ciasto (keksówka
Salonik smakówciasto mam od kilku lat, nie zawodzi w żadnej sytuacji. Ciasto:3 i 3/4 szklanki mąki pszennej200g masła4 łyżeczki cukru-pudru1 łyżeczka soli50g drożdży1/2 szklanki kwaśnej śmietany4 żółtka1 całe jajko(+ zostawiamy białko do smarowania) Nadzienie:250g mięsa mielonego 1 czerwona papryka200g pieczarek1 duża cebula6 łyżek sosu teriyaki od De Care 1. Drożdże rozpuszczamy w śmietanie. Do miski przekładamy
Szefowa kuchniSkładniki: (temp. pokojowa) Spód 1 i 3/4 szklanki krupczatki 175 g margaryny jajko łyżeczka sody cukier waniliowy łyżka kakao Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie mielonego 100 g margaryny 6 jaj 1/2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 2.5 łyżki manny kieliszek likieru kokosowego Polewa 300 g michałków szklanka kremówki garść śliwek suszonych Wykonanie: Spód Składniki na spoód zagnieść razem
Moje pyszne gotowaniePrzekładam na papier do pieczenia i piekę około 15 minut w temperaturze około 200 st.C. Przed włożeniem do piekarnika można ciasto od góry posmarować białkiem jajka. Życzę smacznego
Anielska Kuchnia AniPrzygotować biszkopt: Białka ubić na sztywno, dalej miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać do osobnej miski, wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem. Dodawać partiami do ubitych jajek i delikatnie mieszać. Piec ok 30 min w 180 st. C.3. Krem: Śmietankę ubić dodając pod koniec śmietan fix-y. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę
Kto ugości moich gości?dać przepis na popisowe ciasto mojej mamy.Składniki:*Masa serowa i bezowa600 g twarogu z wiaderka lub półtłustego zmielonego na gładką masę2 szklanki mleka1/2 szklanki oleju1 szklanka cukru3 jajka (biała osobno)cukier waniliowysok z 1 cytryny1 mały budyń śmietankowy2 łyżki mąki ziemniaczanej*Ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka cukru4 żółtka (białka osobno)kostka margaryny2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy*Dodatkowo:szklanka
Piekę, bo lubiępodróż do Indii. My ten kraj zaprosiłyśmy do domu i trzeba przyznać, że czuł się u nas jak u siebie, a jego towarzystwo bardzo nam przypasowało. SKŁADNIKI: - banany, 3 - jajka, 4 - cukier, 3 łyżki - serek Arla Apetina India - mąka owsiana, 100g - mąka razowa bezglutenowa, 50g - masło 1/4 kostki + łyżka do wysmarowania słoików - przyprawy: pomidory, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, 2 łyżki
Wypisz Wymalujstopni C. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, sodę, sól i wymieszać. W drugiej misce wymieszać składniki mokre, czyli kefir, olej, ocet i jajko. Przelać je do miski ze suchymi składnikami, dodać zmielone migdały i delikatnie wymieszać łyżką, aby składniki się połączyły.Papilotki napełnić ciastem do 2/3 wysokości i posypać pokrojonymi migdałami. Wstawić
wyzwania kuchennePodział przepisów z użyciem wybranych produktów cieszy się ogromnym powodzeniem, może znajdziecie coś dla siebie? Mój faworyt to 22 dania z cukinią, którą mogę jeść przez
Moja smaczna kuchniaPapryczki pimientos de padronEmpanadas z dynią i chorizoBruschetta z pieczoną paprykąJesienna sangriaPizza z szynką, rukolą i parmezanemSałatka z figami i boczkiemProwansalskie pieczone pomidoryPlacki z pomidorów z
Chilli Czosnek i Oliwa"Nie chcę tortu, zróbmy tylko grilla" - rzekł jubilat. Ale urodziny bez tortu? Hmmm. Tak właśnie narodził się pomysł na mięsny tort grillowany ;) Tort zrobiliśmy z białych
głodny alergikczym odcisnąć.Pieczarki umyć, wysuszyć, drobno pokroić i usmażyć.Cebulę drobno pokroić i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.Wymieszać mięso, soczewicę, pieczarki, bułki, jajko, cebulę, czosnek i przyprawy, całość dobrze wyrobić.Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć do zrumienienia z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.com