Składniki (7 szt): 200 g mąki pszennej 100 g margaryny Palmy z Kruszwicy 1 żółtko szczypta soli 1-2 łyżki wody Farsz: 3-4 dojrzałe gruszki 2 łyżki miodu 2 łyżki octu balsamicznego 150 ml śmietany kremówki 1 jajko garść orzechów włoskich 50 g sera (u mnie pleśniowy) zioła prowansalskie sól, pieprz 1. Z mąki, Palmy, żółtka i soli zagnieść
UgotujmyTo.plCzebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g twarogu 2 jajka łyżka oleju łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki soliFarsz: ok. 450 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Ser ucieramy z jajkami, octem
e-PrzepisyKulinarneletniego mleka (można użyć wody) 1 jajko (rozmiar L) 25 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 40 g roztopionego i przestudzonego masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Bułeczki z grzybami Przygotowanie: Najpierw przygotuję farsz: Oczyszczone i umyte grzyby kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w drobną kostkę. Ser żółty ścierem na tarce o średnich(...)kulkę i układam na blacie. Nakrywam ściereczką i pozostawiam na około 10 minut, aby ciasto odpoczęło. Po 10 minutach – formowanie bułeczek: Kulkę ciasta rozwałkowuję na placuszek, na środek nakładam farsz i zlepiam ciasto tak aby powstał trójkąt (ciasto możemy również inaczej złożyć, według uznania), brzegi ciasta należy mocno ścisnąć aby się nie rozkleiło podczas pieczenia. Bułeczki układam na blasze wyłożonej
Uwaga Babcia Piecze ChlebSkładniki /2 porcje: Ciasto – 1 jajko – 200 ml mleka bez laktozy – 250 g mąki orkiszowej – 1 łyżeczka oleju – szczypta soli Farsz – 250 g jarmużu – 1 cebula – garść orzechów włoskich – około 200g sera feta – starta gałka, sól i czarny pieprz do smaku – 1 łyżka masła lub oleju Przygotowanie: Wszystkie
I LOVE LIFEwoda zaczyna wrzeć. Po ugotowaniu jajek wkładamy je do zimnej wody aby przestygły, po czym obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę jajka, cebulkę, ogórki konserwowe oraz suszone pomidory. Dodajemy sos tatarski i wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz kładziemy na plastry szynki i zawijamy. Na wierzch można ozdobić nasza faszerowaną szynkę sosem tatarskim oraz natką pietruszki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas
Blog kulinarny S9.PLchusteczka i przepyszne! Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i czarnymi oliwkami / 10 naleśników Składniki: ciasto na naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki zimnej wody 3 łyżki oleju. może być np. rzepakowy farsz 100 g kaszy kuskus 200 g szpinaku baby 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego
Moja smaczna kuchniaobtoczenia krokietów jaja 2 szt. mleko 4-5 łyżek ole do smażenia Na samym początku naleśnika układamy czubatą łyżeczkę farszu, formujemy, zginamy boki ( lewy, prawy) do środka i zwijamy rulonik. Gotowy krokiecik obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu z każdej strony. Wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Filiżanki Ambition
Kuchnia PaulettesSkładniki na ok 30-35 sztuk, w zależności od wielkości foremki Ciasto: 125g masła ½ szklanki kwaśnej 18% śmietany 2 jajka 25g świeżych drożdży Ok 600g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Farsz: 35g suszonych grzybów 300g kiszonej kapusty 1 mała cebula 3 łyżki oleju Sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 żółtko 1 łyżka mleka Sezam czarny Kminek
Kuchnia w czekoladzieprzygotowania Ciasto: W przesianej mące robimy dołek. Dajemy sól i powoli wlewamy mleko cały czas siekając wszystko nożem. Na końcu dodajemy roztrzepane jajko. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na min 30 minut, pod szklanym naczyniem, by odpoczęło. Farsz: Mak zalewamy gorącym mlekiem. Mieszamy i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie solidnie odciskamy z nadmiaru płynu, łączymy z orzechami i miodem. Przygotowanie
Kuchnia w czekoladziebiałym serem i miodem Thermomix Przepisy Thermomix Składniki na naleśniki szpinakowe z białym serem: 250 g mleka 250 g gazowanej wody 2 jajka 240 g mąki pszennej 80 g świeżego szpinaku ‚baby’ 10g roztopionego masła szczypta soli farsz do naleśników: 250 g sera białego tłustego (u mnie wiejski z gospodarstwa) 30 g płynnego miodu (u mnie z domowej pasieki
Themo przepisycałość smażymy przez kilka minut. Następnie do mięsa dodajemy odcedzony ryż. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Po lekkim ostudzeniu dodajemy jajko i mieszamy. Papryki dokładnie myjemy i osuszamy. Ścinamy wierzchy i usuwamy pestki. Strąki napełniamy farszem mięsno-ryżowym i układamy w żaroodpornym naczyniu. Wierzch doprawiamy solą i suszonym oregano. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesolą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości. Jajko rozmącamy z odrobiną wody - doprawiamy solą, tymiankiem i czarnym pieprzem. Na plastry schabu układamy farsz, zwijamy w roladkę, panierujey i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut
Kulinarne blogowaniegości. Zapewniam że na jednym nie poprzestaniecie. przepis na 10 placków placki: 1 dkg drożdży szczypta cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżka masła 200 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli olej rzepakowy do smażenia farsz: 40 dkg wędzonego suma 10 dkg sera twarogowego 1 pomidor suszony 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego pieprz papryczka chili roszponka
wesoła kuchniaczosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania obiadowego. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 250ml wody gazowanej 150g jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju 100g mrożonego szpinaku sól pieprz Farsz: 300g kremowego śmietankowego serka 250g wędzonego łososia 3 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1. Ciasto: Szpinak
Szalona Kuchnia Ewelinyzetrzeć na tarce o grubych oczkach, korzonki grzybów obrać ze skórki i również drobno pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jajko, śmietanę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać grzyby. Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas zapiekania opadnie. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć
Gosia gotuje