jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:234/455)

Przepis na ravioli z serem ricotta i łososiem 184

warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić wszelkie pierogi. Ja postanowiłam zrobić ciasto z semoliny, jajek i odrobiny soli. Ciasto na ravioli można przygotować wg przepisu na pierogi z tego przepisu: Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Ciasto przygotowałam podobnie jak na cannelloni z farszem ricotta z kalafiorem i radichio. Farsz do ravioli przygotowałam ze świeżej domowej ricotty (wg tego przepisu(...)Semolinę mieszamy z jajkiem, dodajemy odrobinę soli, dokładnie wyrabiamy ciasto hakiem robota. Dłońmi formujemy kulę i przykrywamy miską. Odstawiamy na 1/2 godziny. Bardzo ciasto cienko wałkujemy tworząc długi prostokąt, który kroimy radełkiem w paski, które smarujemy wodą. W równych odstępach układamy na jednym z nich kulki sera ricotta wymieszanego z łososiem. Na tak przygotowany pasek z farszem układamy drugi pasek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z kaszą i pieczarkami 166

kaszą i pieczarkami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny cebula - 1 szt  pieczarki - 7 szt kasza jączmienna - 0,5 woreczka wegeta natka pietruszki sól i pieprz mąka  jajko - 1 szt złote siemię lniane do panierowania - KRESTO tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, by nie podziurawić mięsa. Mięso opruszyć solą(...)pieczarkami. Na samym końcu dodać do pieczarek kaszę, doprawić do smaku, przyprawami, chwilę razem podsmażyć, ostudzić. Na każdym filecie, nakładać porcję farszu i natkę pietruszki, zwijać filety w roladki, spiąć wykałaczkami ( ja nie spinałam ). Panierować roladki w mące, jajku i  siemieniu lnianym złotym. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, z obu stron na złoty kolor. (function

Kuchnia Danusi
Kulebiak z kapustą i grzybami 132

drożdże 5 dag, cukier 0,5 łyżki, sól 1 łyżka, farsz: kapusta kiszona odciśnięta 1 kg, grzyby suszone 5 dag, cebula duża 1 szt, kminek mielony 1 łyżka, sos sojowy 3 łyżki, pieprz ziołowy do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, dodatkowo: jajko do posmarowania kulebiaków 1 szt, Sposób przygotowania: Grzyby namoczyć, a następnie ugotować do miękkości(...)Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wielkości blaszki. Nakładamy połowę farszu i zwijamy jak roladę. Z drugim ciastem postępujemy w ten sam sposób. Z pozostałego ciasta wycinamy ozdoby i układamy je na kulebiakach. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej gotowe kulebiaki.  Następnie smarujemy je rozmąconym jajkiem. Kulebiaki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

kulinarne odsłony pati
Danie kuchni gruzińskiej -Czebureki z mięsem 167

sól zagotowujemy dodajemy  1 1/4 szklanki  mąki i dobrze mieszamy.  Masę odstawiamy do wystudzenia. Następnie dodajemy jajka i resztę mąki. Dobrze wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię i odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce. Przygotowanie farszu: Cebulkę lekko podduszamy na łyżce oleju. Ostudzoną dodajemy do połączonych mięs, wlewamy kefir.     Dodajemy posiekaną pietruszkę, majeranek. Doprawiamy

W kuchennym oknie Ewy
Bułki drożdżowe z kapustą 137

ziołowy do smaku tłuszcz do formy Wykonanie ciasta: Drożdże rozetrzeć z jedną łyżką ciepłego mleka, cukrem, łyżką mąki- po czym odstawić do wyrośnięcia. Następnie wymieszać mąkę z rozczynem, mlekiem, jajkami i wyrabiać ciasto przez 15 rękami. Gdy ciasto będzie lśniące, wlać roztopiony tłuszcz, wyrobić ponownie, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Wykonanie nadzienia: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie(...)smaku i dodać 1 łyżkę masła z cebulką. Wykonanie bułeczek: Z wyrośniętego ciasta urywać po kawałku, spłaszczyć na dłoni i nadziewać farszem kapuścianym. Zlepiać jak pączki, formując dosyć duże bułki. Układać na blachę wysmarowaną tłuszczem, smarować buły rozmąconym jajkiem i piec w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Następnie przestudzone, złociste buły w ciepłym masełku z cebulką

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami 142

pyszne pieczone pierożki z mięsnym farszem.  Jest to idealna przekąska do piwa, czy na obiad -podawana z barszczem czerwonym.  Ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu, mięciutkie i świetnie się z nim pracuje.  Całość jest pyszna :-) No to zaczynamy: CIASTO: -250g białego sera chudego -8 łyżek mleka -7 łyżek oleju -1 jajko -1 łyżka cukru -1 łyżeczka(...)pierożki trójkątne, lub na koła, jeśli pół okrągłe. Na środek dajemy trochę farszu i składamy na pół, brzegi sklejamy dokładnie, i mozemy zrobić widelcem wzorek-fajnie wygląda. Pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,i zostawiamy na 10 minut do podrośnięcia. Następnie smarujemy je roztrzepanym jajkiem i lekko posypujemy bazylią, oczywiście jeśli nie chcecie -nie trzeba tego robić ;-) Pierożki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Knedle ze szpinakiem 147

odcisnąć i drobniej pokroić. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zetrzeć lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki farszu wymieszać w misce, doprawić solą pieprzem i płatkami chili do smaku - ja lubię ostre. Do wystudzonego puree dodać jajko, płatki pomidorowe, wymieszać, stopniowo dodawać mąkę i zagniatać ciasto. Nie powinno być zbyt twarde, ale też nie powinno się zbytnio

Stare Gary
Naleśniki po meksykańsku z kurczakiem 347

wszystkim tym, którzy są sympatykami kuchni z różnych stron świata :) Naleśniki : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki pszennej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu.   Farsz meksykański: 2 małe puszki (lub jedna duża) pomidorów włoskich Pelati  1 cebula 1 mała puszka kukurydzy

Chocolate Muffin Blog
Zapiekane pomidory z mozzarellą 304

Czy też tak macie, że czasem wieczorem zastanawiacie się co można by zjeść na szybką, może niekoniecznie zdrową ale lekką kolację? Ja tak mam dość często

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dietetyczna tarta szpinakowa 169

czasie wyjmujemy, wypełniamy nim foremkę do tarty, nakłuwamy widelcem i zapiekamy 10 minut w 180 st. C Farsz:  450 g szpinaku (użyłam mrożonego) 1 cebula olej do smażenia 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2 jajka  200 ml jogurtu greckiego kilka suszonych pomidorów Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i szklimy razem na oleju. Dodajemy

Cynamonowe szczęście
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 146

Pierogi można przygotować z przeróżnymi farszami ale chyba te najlepsze są z mięsem i cebulką. Dodatkowo podałam je ze świeżym szpinakiem. Pierogi wyszły pyszne, polecam.                                                                 SKŁADNIKI : mąka pszenna(...)około 400 g  4 łyżki oleju  1 jajko  gorąca woda do zagniecenia ciasta  Z podanych składników zagniatamy na stolnicy ciasto, powinno być elastyczne i gładkie. Pozostawiamy je przykryte woreczkiem na 20 minut aby odpoczęło

Kulinarne Fantazje Marioli
Mini Calzone 296

mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oliwy (lub oleju) łyżka cukru łyżeczka soli farsz: ok. 250 g pieczarek duża cebula pieprz, sól, oregano, bazylia, czosnek w proszku ok. 100 g żółtego sera (np. gouda, edamski) lub mozzarelli ulubione dodatki: np. szynka, salami, oliwki itp. jajko + odrobina mleka do posmarowania tymianek, czarnuszka do posypania (opcjonalnie) Mini Calzone - Sposób przygotowania: Ciasto: Drożdże(...)rozwa łkowujemy i na środek każdego z nich wykładamy ok. łyżeczkę farszu, inne pokrojone dodatki oraz ok. pół łyżeczki startego sera. Krążki składamy i zlepiamy jak pierogi. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Odstawiamy na ok. 15 minut do napuszenia. Następnie każdego "pierożka" smarujemy rozbełtanym jajkiem z ok. 2 łyżkami mleka. Calzone możemy posypać tymiankiem lub czarnuszką (opcjonalnie

Słodka Strona
Pierogi wegetariańskie z farszem paprykowo-serowym 186

Składniki na ciasto (na 45 szt.): 600 g mąki pszennej 55 g miękkiego masła 2 żółtka 1 całe jajko 250 ml wody 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 1 łyżka soli do gotowania pierogów         Składniki na farsz: średnia papryka czerwona i żółta 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 100 g żółtego sera 250 g białego sera (półtłusty

Kuchnia u Krysi
Naleśniki z twarogiem i jagodami ... czyli bieszczadzki deser 191

bitą śmietaną - taki deser zajadałam w każdej z Bieszczadzkich restauracji. Bieszczadzkie naleśniki po brzegi wypełnione są farszem, więc przygotowane od serca :) Ja pokochałam ten deserek i dlatego dzisiaj wprowadzam tą pozycję na moim blogu. Składniki na ciasto (7 naleśników): 1 jajko 250 g mąki tortowej 250 ml mleka 3,2% 100 ml wody 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka

Alutka-Gotuje
Pakieciki z farszem jajecznym 157

Smaczne, szybkie, tanie i łatwe w przygotowaniu. Takie są właśnie moje pakieciki z ciasta francuskiego. Farsz jest niezwykle prosty, składa się zaledwie z trzech składników. Pakieciki świetnie sprawdzą się jako śniadanie lub przystawka.  Inspiracja Składniki: 250g ciasta francuskiego,  4 jajka, 4 plastry szynki,  3 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz,  słodka papryka. Przygotowanie Jajka ugotować na twardo

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania