jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:243/455)

Tureckie bułki z serem i ziołami 196

soli  2 łyżki cukru 1 małe opakowanie proszku do pieczenia 1 opakowanie drożdży  ok 600 -700 g mąki Farsz 250 g sera białego 1 łyżka czosnku niedzwiedziego szczypta ziół prowansalskich  sól pieprz  ponadto  1 jajko  2 łyżki czarnego sezamu Sposób przygotowania : 1.  Do miski wlać mleko, wodę ,śmietanę i jogurt , Dodać rozkruszone drożdże

W królestwie smaków Beaty
Calzone z kurczakiem BBQ 129

Calzone, potrawa pochodząca z Neapolu, jest niczym innym, jak pierogiem z ciasta pizzowego wypełnionym po brzegi farszem. Tradycyjnie calzone wypełnia się salami, szynką lub warzywami, mozzarellą, ricottą, parmezanem lub serem pecorino i jajkiem. W zależności od regionu są różne wariacje odnośnie wypełnienia, ale zazwyczaj kojarzą się one ze składnikami do pizzy. We Włoszech calzone jest uważane za najlepszą formę pizzy

Zielona Kuchnia
Kulki rybne w zalewie octowej 230

pokroić w krążki wrzucić do zalewy. Odstawić do przestygnięcia. Rybę zmielić razem z cebulą w maszynce do mięsa. Następnie dodajemy jajko, 2 łyżki bułki tartej i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z farszu formujemy kuli wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor, wystudzić. Kulki rybne przekładamy

magiczna kuchnia Kasi
Naleśniki z serem ricotta, szpinakiem i wędzonym łososiem z sosem beszamelowym 173

szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (można dodać drugą szklankę mąki pszennej) 2 szklanki mleka 1 łyżka oleju słonecznikowego Jajko Szczypta soli Margaryna lub olej (do smażenia) *Z tej ilości otrzymałyśmy 5 dużych naleśników Na farsz: 250g ricotty (zazwyczaj 1 opakowanie) 250g świeżego szpinaku (1 opakowanie jeśli kupujemy w folii) 150g wędzonego łososia (1 ½ opakowania) 5 suszonych pomidorów

Kolizje Smaków
Naleśniki ogórkowo czosnkowe ze szczypiorkiem. 166

smaczny obiad, to świeżo upieczone naleśniki. Tym razem naleśniki na słono z twarożkiem i dodatkami. Ciasto naleśnikowe robimy ze szklanki mleka, jajka, szczypty soli, mąki i wody. Wszystko miksujemy razem do uzyskania odpowiedniej rozlewającej się konsystencji. Do farszu potrzebujemy twarożek, ogórek, szczypiorek, czosnek, sól, pieprz i trochę śmietany. Ogórek ucieramy na tarce, odsączamy wodę. czosnek wyciskamy przez praskę, szczypiorek drobno

chleba naszego
Roladki po wysocku – kuchnia podkarpacka 187

Ugotowane drobno siekamy, podsmażamy z cebulką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do mielonego mięsa dodajemy drobno posiekaną cebulkę, czosnek, roztrzepane jajka, przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Następnie z masy mięsnej robimy „kwadratowe” płaskie kotleciki wielkości dłoni, nakładamy farsz z grzybów, zwijamy w rulonik, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu. Po usmażeniu układamy w rondlu, zalewamy wywarem z ugotowanych

Trzeci talerz
Pierogi z białym serem - na słodko. 122

wody -1/3 kostki masła Składniki: Ser biały rozdrabniamy widelcem. Dodajemy żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość mieszamy. Mąkę, jajko, sól i wodę ugniatamy na miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy cienkie ciasto i wykrawamy kubkiem krążki. Farsz układamy na środku i składamy ciasto na pół dociskając je widelcem. Wodę zagotować z solą. Pierogi gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia

Magia jedzenia.
ŚWIĄTECZNE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z MIĘSEM 106

pomocą szklanki lub foremki wycinam krążki o średnicy ok 8 cm (mogą być mniejsze). Następnie na krążek nakładam farsz ok 1 1/2 łyżeczki. Przykrywam kolejnym krążkiem a następnie dokładnie zagniatam boki. Każdą bułeczkę smaruję jajkiem i posypuję np suszoną bazylią czy majerankiem. Bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok 30 min w 180 stopniach góra- dół

Gotowanie Patki
Sajgonki z mięsem mielonym 116

tarce o większych oczkach, kapustę pekińską posiekać drobno. 4) W misce wymieszać makaron, kiełki, mięso, grzyby, cebulę i marchew. Dodać jajka i doprawić pieprzem. 5) Papier ryżowy namoczyć w wodzie, układać na deseczce i nakładać delikatnie farsz uważając by papier się nie przerwał. 6) Zwijać gotowe sajgonki jak małe naleśniki i smażyć na oliwie do uzyskania złotej barwy. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Tarta z szynką parmeńską i mozarellą 324

szczypta soli na farsz: 2 opakowania szynki parmeńskiej                kulka mozarelli                kilka pomidorów suszonych z zalewy                szklanka śmietany 30%                3 jajka

wyzwania kuchenne
Naleśnikowe sakiewki z cukiniowym farszem. 174

końcu opublikować. Zapraszam i miłego dnia !     Składniki na naleśniki; 1.5 szklanki mąki 1.5 szklanki mleka 2 jajka szczypta soli   Z podanych składników przygotować ciasto na naleśniki a następnie je usmażyć.   Składniki na farsz; 2 niewielkie cukinie 2 małe cebule ok 5 dag sera żółtego 2 ząbki czosnku 2 parówki sól, pieprz, papryka słodka

Radość kipiąca uśmiechem.
Zapiekane naleśniki na ostro! 213

podniebienia. Ten przepis to super propozycja na imprezę, ponieważ wszystko możesz przygotować wcześniej. Składniki na ciasto (6 naleśników): 1 jajko 25 dag mąki 250 ml mleka 100 ml wody papryka ostra, zioła prowansalskie Składniki na farsz: salami lub szynka (20 plasterków) 1 cebula 1 papryczka pepperoni/chilli 1/3 słoiczka pomidorów suszonych 1/3 zielonej papryki 4 szt. ogórków - korniszony

Alutka-Gotuje
PIEROGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z NADZIENIEM RUSKIM Z DOMOWĄ PRZYPRAWĄ DO SERA BIAŁEGO 142

białego ewentualnie doprawić do smaku solą, wymieszać. Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Przepis na domową przyprawę do sera można znaleźć pod linkiem

Ciastka - domowe słodkości
Gołąbki 150

przekręcać w garnku. Ryż gotujemy na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia. Do miski wkładamy mięso, dodajemy ryż, jajka i doprawiamy do smaku przyprawami. Wyrabiamy do połączenia się składników. Na liście nakładamy niedużą ilość farszu, boki kapusty zawijamy do środka i zwijamy gołąbki. Na dnie garnka umieszczamy kilka liści kapusty i ciasno układamy gołąbki. Zalewamy bulionem

Wędrówki po kuchni
Naleśniki Gundel 138

nadzieniu czekoladowo orzechowym i podaniu, ale w domu to danie smakuje także pysznie. Składniki(na 8 naleśników): Ciasto: 15g mąki 1 jajko 3 szklanki mleka 1 łyżka wody sodowej lub wody mineralno gazowanej szczypta soli trochę cukru Farsz: 20dkg posiekane orzechy włoskie 2-3 łyżki . rumu szczypta cynamonu 4-5 łyżki . cukru 1 łyżka mleka 1 łyżka śmietany

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania