jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:248/455)

Zapiekanka szpinakowa z cukinią 277

półplasterki i dodać do szpinaku- smażyć 10 minut. Pod koniec posypać oregano. Jajka roztrzepać, dodać jogurt i wymieszać tak, aby nie było grudek. Wymieszać sos z ryżem, szpinakiem i cukinią. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, przełożyć połowę farszu i połowę pokrojonego w kostkę sera, następnie wyłożyć kolejną warstwę farszu i resztę sera(...)zapiec całość przez 5 minut, aż ser się zarumieni. Krok po kroku: 1. Ugotować ryż 2. Podsmażyć czosnek i dodać kostki szpinaku 3. Podsmażyć cukinię 4. Roztrzepać jajko i dodać jogurt 5. Sos doprawić i wymieszać 6. Ugotowany ryż przelać zimną wodą i wymieszać ze szpinakiem i cukinią 7. Całość wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa. 130

wody, wymieszaj na gęstą papkę, odstaw na 20 minut - po tym czasie dodaj pozostałą wodę, jajka (roztrzepane) i pozostałe składniki. Ciasto wyrabiamy co najmniej 15 minut, ciągle mocno pracując rękami. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Jest gotowe gdy podwoi swoją objętość. FARSZ: - 250 g mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 250 g mięsa z kaczki ( ja użyłam mięsa(...)części, każdą rozwałkuj na blat, ku krawędzi nałóż farsz jak na zdj. po wyżej, następnie z roluj tak aby powstał długi walec, z każdej strony otoczony ciastem. Odkrój pozostałą cześć ciasta i zrób to samo. Każdy taki długi walec- rolkę, kroimy na równe paszteciki. Smarujemy przed pieczeniem roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem lub czarnuszką, pieczemy 25 -30 minut w temp

SMYKWKUCHNI
Papryka faszerowana mięsem z indyka i kaszą gryczaną w sosie pomidorowym 159

poczęstunek. Klasyczny farsz mięsa z ryżem podmieniłam zdrowszym, lekkostrawnym mięsem z indyka, a ryż kaszą gryczaną. Zimowe kolorowe danie nie tylko fantastycznie wygląda, jeszcze lepiej smakuje. Całość zapieczona w aromatycznym sosie pomidorowym. Zapraszam! Składniki: 500 g czerwonej papryki (3-4 sztuki) 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (2 woreczki) 250 g mięsa z udźca indyczego 1 małe jajko 1 mała cebula(...)ząbek czosnku 1 łyżka masła ghee, oleju 1 łyżeczka ciemnego octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz oregano, tymianek Wykonanie: mięso z indyka zmielić razem z cebulką, dodać przyprawy, jajko i wymieszać. Dodać pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej, wymieszać powtórnie przygotować sos pomidorowy. Drobno pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku zeszklić na łyżce masła. Wlać pomidory z puszki, dodać przyprawy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak w cieście francuskim ze szpinakiem i brokułami 348

bardzo ładnie. A farsz? Szpinak z fetą i czosnkiem, brokuły i dużo sera. Czy nie brzmi to smacznie? 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 1 opakowanie ciasta francuskiego (25x40 cm) 2 łyżki masła 200 g szpinaku (mrożonego) 3 ząbki czosnku 100 g sera feta 5 różyczek brokuła 200 g żółtego sera 1 jajko Sól Pieprz Filet(...)feta, sól i pieprz.  Przygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Roladę układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy

VioletoweKucharzenie
Sobota w kuchni 161

pieprzem. Pieczmy w temp. 180-200 st. C do czasu, aż zetnie się białko jajka. Awokado można upiec na wiele różnych sposobów. To, czym wypełnimy miejsce po pestce zależy tylko od naszej wyobraźni i stanu lodówki. Bardzo dobrze smakuje z serem typu feta. Można zrobić farsz z kawałka łososia wymieszanego z fetą. Może być całkowicie wegetariańskie – tofu z warzywami

Kucharzyca
Pieróg z mięsem 180

Przygotowujemy ciasto jak na szarlotkę, tylko że bez cukru. Bierzemy 3 jajka, szklankę mąki, 1/2 szklanki śmietany lub kefiru, 1/2 szklanki majonezu, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka soli. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie przygotowujemy farsz. Ugotowane mięso (ok. 800 g) przepuszczamy przez maszynkę do mięsa( lub surowe, mielone podsmażyć), dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną

kulinarnajamka.blogspot.com
Uszka z ziemniakami i grzybami 147

Składniki: Farsz: 3 ziemniaki 1/2 szklanki suszonych grzybów (np. prawdziwki, podgrzybki) 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz Ciasto: 1,5-2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli ciepła woda Sposób przygotowania: 1 . Ziemniaki obrać i ugotować. Zmielić. 2. Grzyby dwukrotnie odgotować. Drobno pokroić i dodać do ziemniaków. 3. Cebulę pokroić, podsmażyć na maśle, zmielić. 4. Całość ze sobą połączyć

A Ty Smakuj Mnie
domowe pierożki z mięsem rosołowym 158

solą oraz pieprzem. składniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy mięsny farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane pieczarkami + film 156

podsmażone i wystudzone pieczarki z cebulką, natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do farszu dodajemy również majonez, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką a następnie ozdabiamy listkami pietruszki, faszerowane jajka podajemy na zimno.   Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite

Smakowite Dania
Ciastka francuskie jabłkowo-migdałowe 199

ciasta francuskiego pokroić na 8 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu zrobić po kilka nacięć. Nałożyć farsz i przykryć ponacinaną stroną (jak kołderką ). Widelcem docisnąć brzegi ciasta i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka każde ciastko posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 14 minut. Smacznego

Oryginalny smak
kotlety devolay 220

tłuczeniu. Masło roztarłam z posiekaną natką i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Na każdy kotlet nakładałam po łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru

Pieprzyć z Fantazją
Mini quiche z ziemniaczanym spodem - Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 171

surowych ziemniaków garść koperku łyżeczka lub więcej czosnku w proszku nadzienie 100 g boczku 1 duża lub 2- 3 małe szalotki 100 g sera (użyłam cheddar'a) 1 duże jajko ok 100 ml mleka garść tartej bułki z pietruszką z  tego  przepisu przygotowanie foremki piekarnik nagrzać do 190 st.C. Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach(...)powinna się lekko podpiec i zbrązowić. Długość pieczenia zależy od wielkości foremek i grubości ziemniaczanych babeczek.  farsz Boczek i obraną  szalotkę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć (osobno) na patelni. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W misce wymieszać jajko, mleko, ser. Posolić - nie za dużo - boczek jest słony, popieprzyć. Quiche formę z podpieczonymi ziemniaczanymi babeczkami wyjąć

Stare Gary
Pasztet z królika 135

Całość zalać wodą i gotować 7. Dodać wątróbkę 8. Odcedzić mięso i warzywa 9. Zmielić ugotowane mięso i warzywa 10. Dodać jajka 11. Wlać wywar spod królika 12. Doprawić solą i pieprzem 13. Foremki wysmarować tłuszczem 14. Przełożyć farsz do foremek 15. Zapiec Poprzedni 1 z 15 Następny Więcej Wielkanocnych przepisów znajdziecie poniżej: http://kuchniawedwoje.pl/category/okazje/wielkanoc/ Artykuł Pasztet

KuchniaWeDwoje.pl
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI 123

odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤   SKŁADNIKI NA OK 10 SZTUK :   Naleśniki ok 10 sztuk 2 jajka 2 szklanki mąki 1.5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka Szczypta soli 3 łyżki oleju rzepakowego Farsz 1 ugotowany brokuł 1 filet z kurczaka podwójny 1 cebula czerwona Olej rzepakowy do smażenia 1 kulka mozarella 1 łyżka suszonej

Gotowanie Patki
KRUCHA ROLADA Z MIĘSEM MIELONYM I OGÓRKAMI 209

obieram i również kroję drobno, przekładam do mięsa. Do miski dodaję jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, tarty ser żółty, jajko oraz bułkę tartą. Na koniec dodaję musztardę i ketchup. Mieszam dokładnie. Na gotowe, kruche ciasto przekładam farsz. Zawijam . Końcówki ciasta dokładnie zlepiam tak by farsz nie wypadł podczas pieczenia. Ciasto dokładnie smaruję mlekiem a następnie posypuję solą

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania