Pasztet bezglutenowy z ziarnami dyni
Pasztet bezglutenowy z ziarnami dyni
Przepis bazowy na ten wyśmienity pasztet dostaliśmy od Halusi. Przeszedł on jednak kilka modyfikacji. Najpierw ulepszył go Pan Boczek dodając majeranek, zastępując czerstwą bułkę kaszką kukurydzianą, a boczek tłustą wieprzowiną, Później Lulu podpowiedziała, żeby dodać nieco imbiru dla zaostrzenia smaku, a w ostatni weekend silna grupa w osobach Pana Boczka, Gugu, Kryni i mnie upiekła 6 foremek tegoż pasztetu Składniki - proporcje na dwie blaszki po 700-800 gramów 30 dkg piersi z kurczaka 30 dkg wątró... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, pasztet, mielone, bułki, boczek, wieprzowina, dynia, wątróbka drobiowa, drobiowe, imbir, pierś, piersi, kurczak, bezglutenowe, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso mielone, bez pieczenia, jajka z farszem, mięsa pieczone, kurczak z boczkiem, pieczeń z mięsa mielonego, bułki bezglutenowe, potrawy z kurczaka, kurczak pieczony, pieczony boczek
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz