jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:229/455)

PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 630

należy odmrozić. Następnie obtoczyć w  rozmąconym jajku i bułce tartej. Paluszki smażymy z jednej i drugiej strony na złoto. Wykładamy na talerz, przecinamy na pół i układamy na paterze. Ślimaczki francuskie - pieczarki szatkujemy, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki(...)kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę, kukurydzę, jajko, przyprawy, majonez, ketchup, ser i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Z tortilli wycinamy dużą szklanką kółka. Najlepiej pomóc sobie nożem, w wycinaniu ich. Kółka wciskamy w metalowe foremki do mufinek. Nakładamy do każdej po dużej łyżce farszu i zapiekamy w piekarniku 20 minut, temperatura 180 % C. Po wyjęciu studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z młodą marchewką i zielonym groszkiem 149

pierwszej kolejności robimy ciasto. Możemy zrobić go ręcznie lub w robocie. Do robota wrzucamy przesianą mąkę, sól, jajko, śmietanę oraz zimne posiekane masło i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 30 min. Teraz robimy farsz do tarty. Marchewkę odcinamy od natki zostawiając kawałek zielonego i myjemy. W garnku gotujemy wodę i na wrzątek wrzucamy marchewkę oraz groszek

Kuchenne Wariacje
Niedzielny obiad: Kurczak faszerowany chlebem 145

Bardzo prosty przepis na pyszny farsz do kurczaka. Aż trudno uwierzyć, że czerstwy chleb przesmażony z cebulką, wymieszany z jajkiem i mlekiem może zmienić się w tak smakowity dodatek do pieczystego. Czas: 1,45 godziny do 2 godzin Przygotowanie: 15 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 3-4 Cały przepis na kurczaka faszerownego chlebem znajdziecie tutaj Artykuł Niedzielny obiad: Kurczak

Niedzielny kucharz
Pierogi z kapustą kiszoną siostry Anastazji: Przepis, jak zrobić 710

składniki i przyprawy na pierogi z kiszoną kapustą: Na ciasto pierogowe: 0,5 kg mąki pszennej + dodatkowa porcja do podsypywania 1 jajko 1/2 płaskiej łyżeczki soli ok. 3/4 szklanki gorącej wody 1/4 szklanki ciepłego mleka Farsz na pierogi z kapustą: 1 kg kiszonej kapusty 200g suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki masła sól i pieprz czarny lub ziołowy do smaku

Moja Książka Kucharska
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta. 217

jeszcze ser żółty. Tym razem tak właśnie zrobiłam :) Polecam Wam na szybki, ale pyszny obiad, oczywiście jeśli lubicie szpinak :) Składniki: Naleśniki: 1 jajko szczypta soli 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1,5 szklanki maki Farsz: 1 opakowanie szpinaku mrożonego 150 g. sera typu feta 100 g. żółtego sera 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka masła Dodatkowo: olej

Agusiowe smakołyki
żółta papryka pieczona z mięsem drobiowym z ryżem... 169

duże i w całości do nadziewania nie pasowały), usunąć pestki, opłukać mielone drobiowe mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym, wystudzonym ryżem, koperkiem, jajkiem, kucharkiem, papryką ostrą na kleistą masę na każdą połówkę papryki nałożyć sporą porcję farszu, dobrze przycisnąć farsz i układać w brytfance wysmarowanej olejem rzepakowym lub w innej formie piekarnik nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec

W Mojej Kuchni Lubię
Zielone naleśniki ze szpinakiem i serowym nadzieniem 201

Chociaż dzisiaj środa, propozycję swoją dodaję do poniedziałkowej akcji "Pomysł na śniadanie" . Składniki na naleśniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 2 garście szpinaku 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru trzcinowego Składniki na serowy farsz: 100 ml jogurty naturalnego 200 gram białego twarogu ulubiony dżem lub owoce w syropie, u mnie były to malino jeżyny w syropie

Życie zaczyna się w kuchni
Sakiewki z pieczarkami 196

wykałaczkach i usunąć je przed zjedzeniem,a najlepiej zrobić to  zaraz po upieczeniu.  30 dkg mąki 1/2 szkl.mleka 1 jajko 50 g masła 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki cukru 20 g drożdży farsz pieczarki  cebula sól, pieprz Z drożdży , mleka, cukru i 2-3 łyżek mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty zaczyn

Moje domowe kucharzenie
Pyzy z Mięsam Mielonym z Ziemniaków Gotowanych 118

SKŁADNIKI NA FARSZ: 350g mięsa mielonego 1 cebula 1 łyżka masła 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek SKŁADNIKI NA CIASTO: 1kg ziemniaków 1 jajko 1 szklanka mąki ziemniaczanej WYKONANIE: 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać mięso przypiec, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajko i bułkę

Dziś Ja gotuje
TARTA ZE SZPINAKIEM I FETĄ 141

zimnej wody ·        płaska łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: ·        ok. 400 g szpinaku (ja użyłam mrożonego) ·        pół opakowania sera feta ·        3 duże jajka ·        150 ml śmietanki

Calzonella.com
Pieczeń rzymska z portobello, bazylią i cheddar 170

grzybowy, np. z pieczarek Cebulę grubo pokrój i wraz z portobello, czosnkiem i pietruszką zmiksuj w malakserze. Przełóż do miski, dodaj jajko, śmietankę, sól i czarny pieprz do smaku. Dodaj mielone i wymieszaj na jednolity farsz. Zmocz arkusz papieru do pieczenie i rozłóż mięso na kształt prostokąta. Posyp wierzch utartym cheddar i bazylią, następnie zwiń w rulon przy pomocy papieru

codojedzenia
NALEŚNIKI WYTRAWNE Z KURCZAKIEM 260

warzywami. Polecam każdemu.  SKŁADNIKI: Naleśniki OK 12 sztuk 2 szklanki mąki pszennej 1. 5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki curry Szczypta soli i pieprzu 1 łyżka oleju Olej do smażenia Farsz 1 ser mozzarella 2 filety z kurczaka 4 łyżki przyprawy do kurczaka lub kebab 1 cebula 6 pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku

Gotowanie Patki
Chrupiące pierożki miodowo-cynamonowe z nadzieniem z ricotty i orzechów laskowych 127

Chrupiące pierożki miodowo-cynamonowe z nadzieniem z ricotty i orzechów laskowych Składniki: Ciasto: 300 g mąki 60 g oliwy 160g mleka 1 jajko szczypta soli łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka miodu gryczanego 1 łyżeczka cynamonu Farsz: 1 opakowanie ricotty 1 garść orzechów laskowych Polewa: Solidna łyżka miodu (użyłam również gryczanego) Garść orzechów włoskich Dodatkowo: masło klarowane Przygotowanie: 1. Składniki

Kate's Kitchen
Tartaletki grzybowe z pasztetem 155

kruche: 170 g mąki pszennej 2 żóltka 1 łyżka zimnej wody 80 g masła zimnego 1 łyżeczka przyprawy mix 1/3 łyżeczki soli farsz: 1/3 szklanki zupy pieczarkowej Profi 1/2 opakowania pasztetu Profi z suszonymi pomidorami 1 jajko 5 dkg sera feta 1/2 szklanki jogurtu greckiego 250 g kurek 1 cebula sól, pieprz koper świeży 5 pomidorków koktajlowych Do miski przekładam

wesoła kuchnia
Zimna przekąska z ogórka i szynki parmeńskiej 274

łyżka drobno krojonej natki piertuszki Ogórka rozciąć wzdłuż, usunąć nasiona. Jajko ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starte jajko połączyć z serkiem, pokrojoną natką pietruszki oraz drobno krojonymi pomidorami suszonymi. Wymieszać. Częścią farszu nadziać połówki ogórka, po czym złożyć je w jedną całość. Szynkę wyłożyć na foli aluminiowej, plasterek przy plasterku (mają na siebie lekko zachodzić), posmarować

mecooks