Jajka lubimy i jadamy pod każdą postacią. Smażone, zapiekane albo gotowane w różnym stopniu. Te ugotowanego na twardo często podaję z jakimś dodatkiem, farszem. Ponieważ mamy wiosenną aurę i można już na spacerze nazbierać dzikich, młodziutkich, jadalnych roślinek więc postanowiłam wykorzystać je do przygotowania zielonego kremu, którym przybrałam połówki jaj. Świetne dania na śniadanie albo do podania na imprezie czy świątecznym stole. Nie znasz się na dziko rosnących roślinach? Przygotuj jajka z zielonym kre... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.