Różowe naleśniki na wytrawnie

Różowe naleśniki na wytrawnie

Różowe naleśniki na wytrawnie

Przepis na : śniadanie

Naleśniki z sokiem buraczkowym, faszerowane pikantnym serem, szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy! Składniki: na naleśniki: ok 50 ml soku z buraków, szklanka mleka, ok 200 g mąki, jajko, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukry, 3 łyżki oleju, na farsz: 5-6 plasterków szynki np. konserwowej, 2 op. serka śmietankowego kanapkowego, 3 łyżki gęstej śmietany 18%, duży pęczek pietrusz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, ogórki, buraki, śniadania, szynka, burak, impreza, przekąski, przystawki, przekąska, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, pieczeń z szynki, pieczona szynka, szynka gotowana, jajka z farszem, ogórki konserwowe, jajka faszerowane

Inne przepisy z Lena Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.