Składniki syrop 200g cukru 150g wody masa - krem 6 żółtek rozbełtanych jak na jajecznicę 250ml świeżego mleka szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej -u mnie tortowa 1 łyżeczka cynamonu ½ cytryny skórka ciasto na wypełnienie foremek 500-600 gr. ciasta francuskiego domowej roboty lub gotowe ze sklepu ciasto francuskie 500 g mąki pszennej 500 g bardzo zimnego masła, pokrojonego w małą
w mojej kuchniBudzi emocje, więc warto o nim wspomnieć, zwłaszcza, że ciągle znajduje miejsce na warzywnych straganach. Jest bardzo wszechstronny w zastosowaniu, bo nie tylko jako samodzielne danie ale również skład jajecznicy, wytrawnych muffin czy farsz do lazanii, krokietów, czy pierogów. Dzisiaj moja ulubiona wersja na szybko. Składniki: 1 kg szpinaku ( po usunięciu łodyżek 70 dkg ) 4 jajka 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Gosia gotujemoim domu. Dla mnie, coś dobrze znanego, przywołującego piękne wspomnienia z dzieciństwa, ale zauważyłam, że nie jest to za bardzo popularne danie. Przygotowanie zabiera więcej czasu niż zrobienie zwykłej jajecznicy, no i smak jest kompletnie inny. Jednak jeśli lubicie cebulę, to gwarantuję, że będziecie zauroczeni! Czytaj więcej
Pichceniomaniapokrojonego banana oraz czekoladę a także suszone owoce. Całość dokładnie mieszamy. Kcal: 458, 2 B: 10,8 g ; W: 70,5 g ; T: 12,2 g II śniadanie JAJECZNICA + SAŁATKA - 2 jajka - kilka listków sałaty - pomidor - 5 rzodkiewek - kromka żytniego chleba - oliwa z oliwek Z sałaty, pomidora oraz rzodkiewek przygotowujemy sałatkę. Skrapiamy ją sokiem z cytryny oraz oliwą
Health-Fit-Lifezmielony ser i mieszam dokładnie. Kiedy składniki się połączą, cały czas na ogniu, wbijam kolejno po jednym jajku i energicznie mieszam (można mikserem), aby nie powstała z jajek jajecznica. Proszek budyniowy rozrabiam w 2/3 szklanki mleka i dolewam do masy. Całość mieszam, wciąż gotując na małym ogniu do chwili, aż masa zgęstnieje jak budyń. Pozostawiam na 15-20 minut
W kuchni Karmel-itkisezonie na talerzach wielu z nas lądują kurkowe pyszności, począwszy od jajecznicy i tarcie, kończąc na kurkowej zupie. Ja dzisiaj mam dla Was bardzo prosty i szybki w wykonaniu sos kurkowo śmietanowy. Spróbujcie :) Składniki: 0,5 kg kurek 100 ml śmietanki (najlepiej słodkiej 30%) średnia cebula ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny świeżo mielony pieprz sól do smaku świeża bazylia
ChilliJemyPragnę przedstawić wam przepis na cudowny omlet, który przygotował dla mnie mój ukochany mężczyzna. Jako, że uwielbia jajka pod wszelką postacią jest mistrzem przyrządzania jajecznicy oraz innych wszelkich dań jarskich. Ten omlet przygotował z plastrami cukinii, kawałkami chrupiącej papryki oraz fetą. Do tego swój cudowny sos czosnkowy i wspaniałe śniadanie gotowe ! Składniki: 3 jajka 1 białko 2 łyżki mleka mąka
Życie ze smakiemJajecznica nie tylko na weekendowe śniadanie - narzeczony zrobił dziś taką na obiad! Dzięki papryce jest słodka i bardzo aromatyczna. Składniki: duża czerwona papryka, 4 jajka, kawałek kiełbasy sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Paprykę kroimy w paski, kiełbasę w plastry. Podsmażamy. Dodajemy jajka, szczyptę soli i pieprzu. Smażymy do ścięcia się jajek (wg upodobań mniej lub bardziej
Lena Gotujepodczas jego przygotowywania pozbywamy się zaległych resztek z lodówki Zawsze bowiem w mojej kuchni znajdzie się kilka pomidorów, kiełbaska/szynka, jajka i przyprawy. Zobacz też: Jajka sadzone na słodko Jajecznica z cebulą i szczypiorkiem Przepis na szakszukę z papryką i kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 150 g kiełbasy śląskiej mała cebulka mała papryka ząbek czosnku
Kuchnia BazyliiDziś miałam ochotę na coś pożywnego na śniadanie , i pomyślałam , jajecznica to takie już mi się nudne wydaje , i wymodziłam takiego omleta jajecznego , wyszedł pycha , puszysty w dużą ilością warzyw , na rozpoczęcie dania to super propozycja , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( 2 osób ) 6 jajek pół łyżeczki soli pieprz czarny pieprz ziołowy natka pietruszki
Mój Smaklanguage:EN-US;} Tego lata wyjechaliśmy na kilka dni nad morze. W drodze powrotnej kupiłam kilka opakowań świeżutkich kurek u przydrożnego sprzedawcy. Już kolejnego dnia, na śniadanie była pyszna jajecznica z kurkami. Domownicy mieli już dosyć mało domowych obiadów na mieście więc na obiad dziś kurki z filetem z kurczaka w sosie śmietanowym z koperkiem. To był pyszny obiad
W garach u GosiPóźne lato to czas kurek . Osobiście nie jestem wielką fanką grzybów, ale te stanowią wyjątek. Często dodaje je do śniadaniowej jajecznicy, czy też do risotta. Kurki świetnie pasują również do kurczaka oraz makaronu. Dziś mam dla Was jednak trochę inną propozycję – kurki zatopione w sosie śmietankowym, wyłożone na bezglutenowej tarcie. Nowością tutaj dla mnie jest mąka z czerwonej soczewicy
365 dni dookoła kuchniperfekcyjnie zrumienione i wysmażone. Doskonałą zaletą jest również to, że patelnia świetnie się myje i na prawdę ciężko jest coś na niej przypalić. Podsmażałam już na niej gołąbki, smażyłam jajecznicę i kotlety a dzisiaj przygotowałam w niej kartofelki z indykiem i warzywami. Jestem bardzo zadowolona! Więcej informacji o tym produkcie znajdziecie tu – klik , a tymczasem zapraszam do stołu:) Kartofelki
Pieguskowa Kuchniaroku. Gdybym nie była na wspólnym grzybobraniu (razem z 30 innymi grzybiarzami) nigdy bym się po te grzyby nie schyliła. Smażone z cebulą smakowały mi średnio, w jajecznicy i ze śmietaną posmakowały mi bardzo. Marynowane kołpaki podobno najsmaczniejsze w occie i w takiej formie zrobiłam ich najwięcej. Marynowane kołpaki Zalewa 1,20 l wody 0,5 l octu 7 łyżek
Pieguskowa Kuchniapieprzem. Mieszamy. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy. Szklimy szalotkę i czosnek. Dodajemy posiekany miąższ. Solimy. Odparowujemy nadmiar płynu. Po chwili dodajemy przygotowane jaja. Smażymy do momentu ścięcia jajek. Jajecznicą wypełniamy pomidory. Przykrywamy plasterkiem sera. Zapiekamy w 180 o C przez 10 minut. Przed podaniem posypujemy siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewy