odrobinę płatków owsianych, aby omlet był bardziej sycący i dawał nam energię na cały dzień. Kocham przyrządzać dania na patelni, a moja kuchnia nie wyobraża sobie jej braku. Kocham jajecznice, omlety, jajka sadzone, sosy do makaronu, a do wszystkiego potrzebne jest zaledwie jedno naczynie Uważam, że osoba, która uwielbia gotować, powinna posiadać przynajmniej jeden egzemplarz dobrej, wytrzymałej patelni, dlatego też
Kuchnia Bazyliipomocą blendera albo miksera. Do usmażonych frankfurterek dodaję makaron i kukurydzę, mieszam. Następnie dodaję masę śmietanową, mieszam ok 2 min, uważając by z masy nie zrobiła się jajecznica. Przekładam na talerze, można posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Gotowanie Patkicały tydzień. Każdego wieczoru otrzymywałam kolejne przepisy, na które czekałam z niecierpliwością. Na początku byłam niechętna. Wydawało mi się, że nic tak mnie nie nasyci rano jak kanapka i jajecznica, jednak picie smoothie na śniadanie […] Artykuł 4 pomysły na smoothie śniadaniowe pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopemaksymalnie prostych dań, które pozwolą Ci zaspokoić apetyt bez większego wysiłku. Niech będą łatwe i szybkie, prawie tak jak odgrzanie mrożonej pizzy. Może to być np. makaron z pesto, jajecznica czy koktajl z owoców i warzyw które zalegają lodówce. Makaron z pesto i rzodkiewkami – znajdziesz tutaj Szybkie lody owocowe – znajdziesz tutaj Makaron z awokado – klik Rób
Powiedz dietom niedokładnie. Pomidorki myję i kroję w drobną kostkę. Parówki kroję w plasterki. Na rozgrzaną patelnię dodaję masło. Dodaję parówki, smażę na rumiano. Wylewam jajka. Dodaję pomidorki. Mieszam. Smażę by jajecznica się z cieła. Podaję ze świeżym pieczywem na śniadanie. Smacznego i na zdrowie
Gotowanie Patkijest słony) i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Następnie wbijamy jajko i cały czas mieszając np. drewnianą łyżką smażymy całość do czasu aż jajko ładnie się usmaży (jak na jajecznicę, jajko ma „oblepić” nasze warzywa). Przekładamy warzywa na talerz i szybko posypujemy je po wierzchu startym serem korycińskim – ilość według uznania. Ser pod wpływem ciepła powinien ładnie się
Słodkie okruszkijest lekko kwaskowaty. Leżakując zmienia barwę na żółtą,robi się twardszy,bardziej słony i wyrazistość jest większa.Ser możemy dodać do mięsa sałatek czy zapiekanek, nawet jajecznic jest z nim dobra. Ser koryciński możemy kupić wielu smakach. Oferta smakowa: ser koryciński naturalny ser koryciński z pomidorem, bazylią i czosnkiem ser koryciński z czosnkiem ser koryciński
Różowa kuchniakrzyżyk, haftowaną serwetę, cukiernicę. Talerze w błękitny motyw pamiętałam doskonale. Ilekroć z dziadkami przyjeżdżałam do prababci w wakacje, zawsze na nich dostawałam świeże, pyszne smakołyki. Z patelni pałaszowałam przepyszną jajecznicę na mleku, posypaną cybuchami. W rondelku gotowaliśmy mleko na budyń. Delikatnie owinęłam naczynia ściereczkami i spakowałam. Niech teraz moja krakowska kuchnia strzeże bezcenne pamiątki z dawnych
Raj dla PodniebieniaCzas na pyszne śniadanie. Jeśli wam się znudziła klasyczna jajecznica, jajko sadzone, czy jajko na twardo, mam dla was śniadaniową sałatkę z awokado. Składniki – jajko i szczypiorek – będą przypominać wam, że mamy początek pięknego kolejnego dnia. To bardzo delikatna sałatka z dodatkiem majonezu i śmietany. Z tym że śmietanę możemy też zastąpić jogurtem greckim, bądź zwykłym naturalnym
Kuchennyviral.plsię nie tylko do zupy czy kruchej tarty, korzystajmy z sezonu i delektujmy się smaczną fritattą –to propozycja na leniwe niedzielne śniadanie, zajmuje prawie tyle czasu co smażenie zwykłej jajecznicy, bogactwo smaków i aromatów. Składniki: na dwie porcje: 10 sztuk zielonych szparagów Kawałek pora ½ cukinii ½ czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek cienkiego szczypiorku 4 jajka
Wanilia i Kardamonżaroodpornym, dodajemy pesto z rukoli, a na środku kładziemy mozzarelle. Rada: blaszki i nóżki nie wyrzucajcie, można drobno posiekać, podsmażyć z cebulką i np. usmażyć na nich jajecznicę. Piekarnik nastawiamy na 220°C z termoobiegiem. Grzyby układamy na najniższej półce i pieczemy max 15 min. Plastry boczku (tuż przed podaniem grzybów) miksujemy blenderem. Portobello podajemy z kiełkami
Moniki Smakołykikażdy znajdzie tu coś dla siebie, bo szparagi są na prawdę cudowne! Polecam! Szparagi w szynce Mus szparagowy z krewetkami Frittata ze szparagami Szparagi z jajkiem na miękko Jajecznica ze szparagami Jajko w koszulce na szparagach Tarta ze szparagami Sałatka ze szparagów i truskawek Sałatka szparagowa z buraczkami i feta Ziemniaczana sałatka ze szparagami i jajkiem Krem z zielonych
Codzienne Gotowanieracji tego,że trwa sezon na szparagi na majowe niedzielne śniadanie zrobiłam pyszną jajecznicę. Szparagi to skarbnica witamin i minerałów. Zawierają mnóstwo kwasu foliowego,witaminy C,E,wapń,fosfor,błonnik,inulinę,beta-karoten i do tego są nisko kaloryczne,100 g zawiera tyko 20 kalorii. Teraz szparagi kupimy praktycznie wszędzie,w każdym markecie i warzywniaku
Kolorowa kuchnia Elkipatelnie, dusimy ok 6 min. W między czasie kroimy filet drobiowy na drobną kosteczkę oprószamy przyprawami, smażymy na tłuszczu. Kawałki mięsa drobiowego wrzucamy do warzyw dajemy ryż i jajecznice. Podsmazamy troche
Anioły w kuchnipyszne i zdrowe warzywo ma wiele twarzy. Możemy z niego ugotować zupę, gęste kremy, bosko smakują pieczone lub grillowane; wraz z jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍. Na blogu
Kulinarne przygody Gatity