jajecznica - 2219 przepisów (strona:78/148)

Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend 158

podczas jego przygotowywania pozbywamy się zaległych resztek z lodówki Zawsze bowiem w mojej kuchni znajdzie się kilka pomidorów, kiełbaska/szynka, jajka i przyprawy. Zobacz też: Jajka sadzone na słodko Jajecznica z cebulą i szczypiorkiem Przepis na szakszukę z papryką i kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 150 g kiełbasy śląskiej mała cebulka mała papryka ząbek czosnku

Kuchnia Bazylii
Ryż smażony po chińsku z wołowiną, jajkiem i warzywami 286

powrotem do tej samej miseczki. 2. Do gorącego woka (jeśli zagrzał się bardzo mocno nie musi teraz stać na ogniu) wlewamy jajka i mieszając je smażymy bardzo rzadką jajecznicę – jajka mają się tylko lekko ściąć. Wyjmujemy ją z powrotem do miseczki po jajkach. 3. Do woka znowu wlewamy łyżkę oleju, mocno podgrzewamy i wrzucamy cebulę i cebulki od szczypioru. Smażymy

Karo in the Kitchen
Kaszotto z kurkami (bez glutenu,paleo) 133

rozpieszczała sprawiły, że można cieszyć się z dość obfitych grzybobrań. Mamy cały czas bardzo dużo kurek , więc ciągle szukam różnych sposób na przerobienie tych ilości (bo ile można jeść jajecznicę z grzybami). A co ciekawszymi i smaczniejszymi przepisami dzielę się z wami Jak TEN śniadaniowy wpis na tosty z kurkami i guacamole. Moje ostatnie odkrycie to kaszotto. Takie jakby risotto

PaleoLife
Czekoladowe kluski na parze z sosem angielskim 205

laski wanilii. Wstawiamy na ogień Mały!!!. I przy pomocy silikonowej rózgi mieszamy do zgęstnienia kremu. W żadnym wypadku nie doprowadzamy do wrzenia, bo będzie to jednoznaczne z otrzymaniem słodkiej jajecznicy. Przelewamy przez sito by odpowietrzyć krem. Przykrywamy folią spożywczą tak by dotykała powierzchni kremu. zapobiegnie to utworzeniu się skorupki (kożuszka) na powierzchni. Chłodzimy.  6.W tym czasie zagotować wodę

vaniliowoczekoladowa
Jajka zapiekane w kokilkach z boczkiem i szczypiorkiem 211

wszystko ze względu na to, że rozpoczynam dzień posiłkiem białkowo-tłuszczowym, a jajko jest moim zdaniem najbardziej uniwersalnym produktem, który można znaleźć w lodówce. Tym razem zamiast klasycznej jajecznicy, czy omletu, postanowiłem zapiec je z boczkiem i szczypiorkiem w kokilkach. Wystarczy 10 minut w piekarniku, aby przygotować smaczne i zdrowe śniadanie, które z pewnością was pozytywnie zaskoczy. Warto wspomnieć

Programista w kuchni
Lekki omlet z cukinią, szczypiorkiem i sezamem 139

Lubicie omlety? Szczerze mówiąc to ja zawsze wolałam jajecznicę, taka tradycyjną, najlepiej z boczkiem. Omlety wcinam dopiero od jakiegoś czasu. I urozmaicam je na różne sposoby, dziś ze świeżą cukinią i szczypiorkiem smakuje obłędnie i jest bardzo lekki.  Składniki: 3 jajka szklanka żółtej cukinii pociętej w cienkie paski pęczek szczypiorku  2 łyżeczki sezamu sól i pieprz

Niezły Młynek
Makaron z mięsem a la lazania 145

Żółtka roztrzepać i dodać łyżkę sosu, wymieszać. Dodać jeszcze 4 łyżki gorącego sosu ale zawsze po każdorazowym dodaniu sosu dokładnie wymieszać. W ten sposób zahartowujemy żółtka i nie powstanie jajecznica. Dodać masę jajeczną do sosu i dokładnie wymieszać. Pieczenie – naczynie żaroodporne o dowolnym kształcie posmarować masłem. Na dno wrzucić połowę makaronu. Następnie włożyć połowę masy z mięsem oraz połowę

Kuchnia Pokoleń
Jak nie być głodnym na redukcji wagi? 171

masz pewności, o jakie produkty chodzi? Poniżej lista pięciu najlepszych zapychaczy dla redukujących wagę: Jaja kurze Zacznij swój dzień od solidnego posiłku zawierającego kurze jaja. Może to być jajecznica, omlet, cokolwiek, na co masz ochotę. Awokado Dodaj nieco smaku do swojego następnego posiłku i uwzględnij w nim awokado. Możesz użyć je w, chociażby sałatce. Pomoże Ci to w osiągnięciu sytości

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z bobem i ziemniakami 164

zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki...   Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych

Kulinarne przygody Gatity
Czy grzyby są zdrowe?/Cukinia faszerowana kurkami i kaszą jaglaną 99

lesie prawdziwy wysyp kurek, co bardzo mnie cieszy. Zdążyłam już przyrządzić klasyka, czyli jajecznicę z kurkami, więc przyszedł czas na kurki w innej wersji – z cukinią i kaszą jaglaną. Zanim przejdę do przepisu, mała ciekawostka. Spore grono osób uważa, że w grzybach nie ma wartości odżywczych. A tymczasem 100 g kurek to mnóstwo: witaminy PP, żelaza, wapnia fosforu

Powiedz dietom nie
Lody porzeczkowe z mascarpone 182

wody w ciągu dnia.. a z drugiej strony bach - urlop i zupełna beztroska. Kawa na śniadanie, kawa po obiedzie, a do kawki oczywiście ciasto. Zaczynam od fit śniadania, jajecznica, pomidory, ale mąż przynosi croissanty i mój ulubiony dżem pomarańczowy. I niby dla siebie to przynosi i dla dzieci, ale dobrze wie, że tego pomarańczowego dżemu nikt oprócz mnie

bistro mama
Ryż z botwinką, szparagami i jajecznicą 140

jajek. W rezultacie danie wyszło znakomite po połączeniu tych składników taki trochę pilaw warzywny. Chcecie wiedzieć jak je łączyłam? no to zapraszam na przepis. Ryż z botwinką, szparagami i jajecznicą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jajecznica ze szpinakiem,szczawiem i szczypiorem 155

Dziś wam serwuje  na  śniadanko pyszną jajecznice ze szczawiem,szpinakiem i szczypiorkiem.Oczywiście smażone na maśle klarowanym. Składniki: pieczarki 4 szt jaja 4 szt szczaw 8 listków szpinak z 8 listków ( taki który rośnie w ogródku- ma większe liście niż kupny) szczypiorek pęczek sól i pieprz do smaku  masło klarowane do smażenia Wykonanie: Pieczarki oczyszczamy i kroimy

Różowa kuchnia
Sałatka z bobem i rzodkiewką 131

zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki...   Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z bobem i zielonymi szparagami 120

zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki...   Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych

Kulinarne przygody Gatity