się z Wami moimi śniadaniami z tych bardziej kreatywnych weekendów, żeby udowodnić też samej sobie, że to nie muszą być ciągle kanapki z przeważnie tym samym, i nie zawsze jajecznica na maśle. Bo przecież może być w jakimś innym wydaniu :D Podejście no. 1: Razowe grzanki z guacamole: Potrzebujesz: 1 dojrzałe ( mięciutkie) awokado 1 średniego pomidora 1 mniejszą cebulę czerwoną
Kuchnia w Słońcu Skąpanakukurydzę, przypraw do smaku. Chwilę podsmaż do połączenia składników. Na końcu wymieszaj jajko z tartym żółtym serem i wlej na patelnię, wymieszaj, zdejmij z ognia (by nie zrobiła się jajecznica), dodaj makaron, wymieszaj. Udekoruj świeżą natką pietruszki lub bazylią. Smacznego
Zasmakuj Kuchnityje, to ja wiem swoje i koniec! Nie zrezygnuję z pieczywa. Nie jem pół bochenka dziennie. Jem kromkę rano, ewentualnie drugą w pracy lub na kolację. Nie wyobrażam sobie jajecznicy bez kromki chleba, ogórka kiszonego bez chleba ze smalcem od czasu do czasu, grzanek w zupie czosnkowej. Kanapka do szkoły to lepszy wybór niż wspomniany gdzieś tam 7days. W debacie
bistro mamapieczarek 100 g boczku w plasterkach kawałek czerwonej papryki 6 jajek cebula sos czosnkowy Fanex sos 1000-wysp Fanex ketchup Premium Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z jajecznicą
czarrna od kuchniktórej pływa dwunastocentymetrowa larwa motyla . Choć przełknięcie żywej larwy dla wielu jest nie do przejścia, to jednak śmiałkowie, którzy spróbowali tego przysmaku twierdzą, że smakuje on jak… ruszająca się jajecznica. Takich przysmaków na świecie jest bardzo wiele. Żywe robaki , owoce morza , gady , a nawet ptaki przyrządzone na przeróżne sposoby mogą wprawić w osłupienie niejednego turystę. A Wy, co najdziwniejszego jedliście
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dzień wolę śniadania na słono - kanapki z domowymi serkami lub jajecznicę z warzywami. Jednak czasem mój organizm po obudzeniu domaga się słodkości! I wtedy w ruch idzie blender lub mikser i robię domowe placuszki, które zjadam z owocami lub jogurtem. Taki minus, że na takie śniadania trzeba mieć czas i cierpliwość do późniejszego sprzątania kuchni i mycia garów i naczyń
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńwystępują jednak kwiaty męskie, gdyż z nich nie powstaje owoc. Jeśli uda Ci się zdobyć kwiatki z malutką cukinią, to możesz zjeść ją nawet na surowo lub wkroić do jajecznicy. Pycha! Kwiatki mają witaminy m.in. PP, C oraz z grupy B, a także potas i wapń. Działają odkwaszająco i obniżają cholesterol. Składniki: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej pół szklanki mąki
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńwarzywa, z których można wyczarować cuda.. Ja niektórych warzyw nie używałam i jestem ciekawa jak smakują w potrawach..a potrawy wyczarowane przez panów są różnorodne...sałatki, pierogi, gołąbki, jajecznica, zapiekanki, ciasta , i wiele wiele innych ciekawych pomysłów .Lody z buraków, sernik z topinamburem i kasztanami, miodownik z pasternakiem...mhm..świetne pomysły..kto by pomyślał , że można zrobić takie
Moje domowe kucharzenieodlewam ,następnie do ogórka dodaje ser,czosnek starty,bazylię oraz szczypior i doprawiam wszystko do smaku według uznania . Podaje z jajecznicą i pomidorkami
Mój Smaksię cieplej. Słychać czyjeś kroki na korytarzu. Przychodzi jeden ksiądz, drugi, a trzeci po pewnym czasie, po skończeniu porannego nabożeństwa. Siadają przy drewnianym stole, piją herbatę z cytryną, jedzą jajecznicę ze szczypiorkiem zagryzając chrupiącymi bułeczkami. Ale, że księża to też ludzie, jeden z nich już przy śniadaniu pyta: - Pani Mario, co będzie dziś na obiad? A pani Maria odpowiada
Posadzone i zjedzonePosmarować jajkiem u góry i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 10-12 minut. Resztę jajka szczelnie przykryć folią, włożyć do lodówki i zużyć w przeciągu dwóch dni np. do jajecznicy
Posadzone i zjedzonerobi zakupy dla mamy czy siostry, w pobliżu których nie ma żadnej pani Lucynki, tylko markety, a tutaj wszystko smakuje jak dawniej . Ja kupuję zwykle jajka (używane do jajecznicy niedzielnej, naleśników , krokietów , kotletów z jajek i jajek na miękko) i ziemniaki, ale zdarza mi się też kupić mielonkę w słoiku, taką z galaretką, której nawet nie będę próbowała podrobić
Posadzone i zjedzonemoim jadłospisie raz na jakiś czas. Nadeszła nowa era. Powróciły różnorodne sery, szynki, salami, boczek i jaja. Oczywiście w umiarze. Miałam ochotę na coś innego, sycącego i wytrawnego. Jajecznica się znudziła, kanapki też.. Więc umieszałam i upiekłam takie coś. Powiem Wam.. tego się nie spodziewałam. Było to naprawdę BARDZO dobre. Sama siebie chwalę, wiem. Lubie dobre
CzarnawisienkaKlasyczna polska jajecznica z kurkami i cebulką wzbogacona o dość nietypowe dodatki: oliwki, które dają ciekawą przeciwwagę smaku i chipsy z rukoli. Ciekawe połączenie różnych konsystencji produktów i różnorodnych smaków
Milion Smaków