Przepis na : śniadanie
Szakszuka jajka w pomidorach – cudownie prosty pomysł rodem z Bliskiego Wschodu. Szakszuka jajka w pomidorach – to obowiązkowa pozycja w Izraelu, ale także w Maroku, Tunezji, Egipcie i innych krajach arabskich. Szakszukę jajka w pomidorach – przyrządza się z dużej ilości (najlepiej świeżych) pomidorów, chili, czosnku i jajek. Istnieją różne wariancje szakszuki, jednak prostota i umiar są tutaj zdecydowanie wskazane. Ponadto, szakszuka, nie dość, że przepyszna, to jeszcze obłędnie kolorowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...