Przepis na : śniadanie
Szakszuka jajka w pomidorach – cudownie prosty pomysł rodem z Bliskiego Wschodu. Szakszuka jajka w pomidorach – to obowiązkowa pozycja w Izraelu, ale także w Maroku, Tunezji, Egipcie i innych krajach arabskich. Szakszukę jajka w pomidorach – przyrządza się z dużej ilości (najlepiej świeżych) pomidorów, chili, czosnku i jajek. Istnieją różne wariancje szakszuki, jednak prostota i umiar są tutaj zdecydowanie wskazane. Ponadto, szakszuka, nie dość, że przepyszna, to jeszcze obłędnie kolorowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...