Jeżeli zdarzają się wam luźniejsze poranki, to polecam przyrządzenie jajecznicy zapiekanej w cieście francuskim. Warto przyrządzić farsz z aromatycznymi dodatkami, typu pieczarki czy wędzony boczek. Potrawę podajemy na ciepło :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku
Przepisy Aleksandrychilli i smażymy aż ryż wchłonie trochę masła. Jak zacznie się lekko lepić, przesuwamy go na połowę patelni a na wolną patelnię wbijamy jajko i mieszamy je jak na jajecznicę. Jak jako zacznie się lekko ścinać mieszamy je dokładnie z ryżem ciągle smażymy do momentu aż całkowicie się nie zetnie. Na sam koniec dodajemy posiekaną bazylie, mieszamy doprawiamy solą
Piekielna Kuchnia Patiostygnąć – najlepiej trzymać w lodówce przez ½ godziny lub więcej). Żółtka ze słodzikiem i mlekiem ubijamy nad kąpielą wodną – na średnim ogniu. Masę trzeba ciągle ubijać, żeby nie wyszła nam jajecznica ;) Ubijamy i ubijamy aż masa zrobi się lekka i puszysta, a potem jeszcze przez około minutę. To ubijanie chwilę nam zajmie, ale warto! Sam ten krem powinien być trochę
Jak gotować i nie zwariowaćtofucznica z pieczarkami i rzeżuchą (także w środku) podana z ogórkiem kiszonym od babci ♥, czerwoną papryką i waflami ryżowymi~ Bezjecznica - nowa nazwa dla jajecznicy bez jajek, czyli tofucznicy ♥ Uwielbiam ją, wieki nie jadłam! Dzisiaj wieczorem na YouTube pojawi się filmik What I Eat in a Day :) Jeśli chcesz zobaczyć go jaki pierwszy zasubskrybuj mój kanał! >>KLIK
breakfast of dreamslubię lub po prostu że mi się nie chce zrobić zdjęcia ;-). Obiecuję poprawę i już mam dla Was kilka nowych przepisów. Oczywiście raczej nie będę robić zdjęć jajka sadzonego, jajecznicy czy zwykłej kanapki, ale tych dań bardziej nazwijmy to "skomplikowanych" ;-). Dzisiaj na dobre rozpoczęcie nowego roku prezentuję owsiankę. Nie wiem czy Wam kiedyś wspominałam, ale owsianek szczerze mówiąc
Pora coś zjeśćkostkę cebulę i czekamy aż się szekli. Następnie dodajemy poszatkowany jarmuż, pieprz i sól. Po 3 min. dodajemy kaszę jaglaną i jajka, smażymy całość do ulubionej konsystencji jajecznicy
Łycha smakówłatwo jest zlać ghee – czysty tłuszcz pozbawiony praktycznie zanieczyszczeń. Dlaczego w ogóle klarujemy masło? Zwykłe masło nie nadaje się w ogóle do smażenia, no chyba że mówimy o jajecznicy. Zanim cokolwiek się zacznie smażyć, to zawarte w maśle białko zacznie się palić i nada nieprzyjemny smak potrawom. Klarowanie masła także pozwala pozbyć się prawie całkowicie kazeiny i laktozy, dzięki
PaleoSMAKniesamowite gofry z harissą, jajkiem sadzonym, z sezamem i surówką z marchewki czy owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami! Są i pyszne wrapy, jogurty, placuszki, kilka propozycji na jajecznicę, tortilla z warzywami z patelni, sałatka z kurczakiem, komosą i mnóstwem warzyw, muffinki czy pomysły na fajne chlebki i kanapki! Wszystko wygląda cudownie i brzmi chyba jeszcze lepiej! Czy wspominaliśmy
Plate of JoyCzyli jak James Bond degustował polskie wiktuały i nie tylko... Zupa bouilabasse, bulion potasowy, orzechowa mielonka, sola z rusztu, jajka en cocotte, rostbef na zimno z kartoflaną sałatką, jajecznica z bekonem, turbot poche, sauce mousseline, zwyczajne kanapki z angielską marmoladą czy wreszcie sławne ośmiorniczki w plasterkach na wzgórku ryżu. STOP już nie mogę! Od tych międzynarodowych potraw aż w głowie
Grunt to przepis!Menemen to turecka jajecznica, bardzo aromatyczna z dużym dodatkiem warzyw, hmm, albo raczej z warzywną podstawą z dodatkiem jajek. Jest sycąca, rozgrzewająca i bardzo smaczna. Trochę jednak trzeba postać w kuchni, bo papryka musi zmięknąć na patelni, ale ja na szczęście lubię ją w wersji jeszcze lekko chrupkiej
Milion SmakówOMLET Z BATATEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM / OMELETTE WITH SWEET POTATO AND SMOKED SALMON Jajka – uwielbiam! W każdej postaci – jajecznica, sadzone, na miękko, na twardo, w koszulkach, omlety, frittaty… Wszystko W tygodniu nie mam czasu na poranne gotowanie, zazwyczaj albo jem jakąś szybką kanapkę albo kupuję sobie coś po drodze do pracy, ale w weekendy… Wtedy jest
Martyna CooksZamieszczam je niżej w miniaturkach. Mam nadzieję, że w przyszłym roku grzyby bardziej obrodzą w lasach i będziemy się cieszyć obfitszymi zbiorami :) I tego wszystkim życzę :) Maślaki na tostach Jajecznica z grzybami Rydze na surówce z fenkułu Grzybki marynowane (2 sposoby) Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą Zupa z pecłonek z zacierkami Pizza alpejsko-prowansalska Kluski jaglano-dyniowe z sosem
Weekendy w domu i ogrodziebrzeg miski, białko wlewam do małej miseczki, aby się upewnić że nie ma żółtka, jeżeli do białka dostanie się kawałek żółtka, odkładam to jajko, zużyję je później do jajecznicy czy budyniu, biorę zamiast niego nowe, tak trzeba postąpić z każdym jajkiem. Białka przelać do czystej, odtłuszczonej miski i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. To znaczy, że jak przechylę
moj przepis namnie i mojego hobby, którym jest dobre jedzenie :) Kolczyki jajeczka sadzone, tak jak poprzednie pary kolczyków są bardzo pomysłowe, podobają mi się, bo uwielbiam jajka! ( oczywiście te do jedzenia) :) Jajecznica, jajka na miękko, jajka sadzone, uwielbiam jajka pod każdą postacią, widocznie dlatego te kolczyki również przypadły mi do gustu :) Czy jest tu ktoś, kto nie lubi czekolady? Tak myślałam! :) Wszyscy
Mania WypiekaniaJajka uwielbiam w każdej postaci, od jajecznicy po kogel mogel :) Kurze, piepiórcze, kacze... żadnym nie przepuszczę ;) Dziś proponuję klasykę- jajka faszerowane pieczarkami i gorgonzolą, przystawka idealna kiedy pojawią się niespodziewani goście i nie ma czasu stać przy garach. SKŁADNIKI: - 5 jajek ugotowanych na twardo - 1 cebula posiekana w drobną kosteczkę - 7 pieczarek obranych i startych na dużych oczkach
Kuchnia bezglutenowa Loli