Przepyszne urozmaicenie klasycznej jajecznicy. Jeśli do jajek dodacie odrobinę kminu rzymskiego, pasty tahini, a całość posypiecie kolendrą i podacie z ulubionym flatbread, uzyskacie znakomite śniadanie w stylu indyjskim 😉 Pomidora
Bulliojabłkiem . Biała rzepa jest delikatniejsza od białej rzodkwi. Smakuje nawet małym dzieciom. Jest idealnym dodatkiem do obiadu. Surówkę z rzepą podaję też do samych mięs pieczonych, do kanapek, jajecznicy czy dań z makaronem. Jak dla mnie pasuje ona do wszystkiego.. Może dlatego, że zwyczajnie tak bardzo mi smakuje
AniaGotuje.plUdekoruj szczypiorkiem lub pietruszką i postaw na Wielkanocny stół ;). Sos najlepiej przygotować zaraz przed śniadaniem. Spróbuj także: Jajko w szynce jajko szynka brokuły Wiem co jem - Jajka klasyfikacja jajek Jajecznica z bobem jajko bób pomidor
Fit&Fast Kitchengarnka,garnek umieścić na większym garnku z parującą wodą.Mieszać trzepaczką tak długo,aż krem zacznie gęstnieć (pilnować,żeby krem nie nabrał za dużej temperatury bo inaczej zrobi się jajecznica).Zdjąć i dodać roztopioną czekoladę i masło.Wymieszać aż powstanie jednolita masa.Masę można jeszcze przetrzeć przez gęste sitko dla otrzymania gładszej konsystencji.Krem lekko przestudzić i wyłożyć na mazurki.Udekorowa
Anielskie wypiekiOwsianka z jogurtem i owocami. Lubię jeść jajecznicę na śniadanie, ale jak jestem chora jak w tym tygodniu to robię sobie płatki owsiane z jogurtem i owocami. Przygotowuję swoją owsiankę w dwojaki sposób. Zalewam wieczorem płatki owsiane gorącą wodą, przykrywam i odstawiam na noc do napęcznienia, rano dodaję jogurt i owoce, bakalie, czasami orzechy, gotowe. Drugi sposób to wymieszanie rano
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolejna porcja klasyki na naszym blogu. Tym razem polska jajecznica na kiełbasie z dodatkiem świeżego szczypiorku. Wymarzone śniadanie. Proste, szybkie i chyba... dobrze znane każdemu
Milion SmakówNiestety, mimo wieku to akurat nie zmienia się. Jest jednak sposób i na to: wystarczy przygotować się do śniadania już wieczorem . Nie nie! Nie róbcie kanapek ani nie smażcie jajecznicy przed pójściem spać! Przygotujcie jednak składniki, z których to śniadanie zrobicie rano. Do tego celu idealnie nadają się pasty kanapkowe. Pomysłów na nie jest niezliczona ilość. Dzisiaj podrzucam Wam pomysł
Codzienna kuchnia niecodziennaOdkąd spróbowałam tej wersji jajecznicy stała się moją ulubioną! Jest delikatna, kremowa, lekka, puszysta, mogę pisać o niej w samych superlatywach:). Możemy dodać do niej dowolne dodatki, np. wędlinę. Ja lubię ją w wersji ze szczypiorkiem. 6 jajek 100 ml mleka 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz 1. Jajka rozbijamy do miseczki. Dodajemy sól, pieprz i mleko. Mieszamy
Szefowa kuchnijajka, dodajemy parmezan i dużą ilość pieprzu. Makaron odcedzamy (ja zawsze zachowuję troszkę wody od makaronu), wrzucamy gorący na patelnię, dodajemy masę jajeczną i energicznie mieszamy,żeby nie powstała jajecznica. Na koniec dodaję odrobinę wody z gotowanego makaronu. Podajemy
Kopystką po garachrozgnieciony czosnek. Dodać makaron, wymieszać z boczkiem. Dosypać resztę parmezanu, wymieszać. Wlać jajka, mieszać energicznie, zdjąć patelnię z ognia. Jajka nie mogą się za bardzo ściąć, żeby nie powstała jajecznica. Wyłożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Pycha i szybko
Kucharka Tarka i Miarkasię rozpisywać, pomysł podania jajka sadzonego w avocado widziałam na zdjęciu, postanowiłam spróbować i próbować będę częściej. Idealne na śniadanie, smakuje po prostu jak jajecznica z avocado w avocado:) Składniki: 2 jajka Avocado średniej wielkości Przygotowanie: Avocado kroję na dwie równe części wzdłuż jego długości. Po wyciągnięciu pestki, pogłębiam dziurę z jednej i drugiej strony, tak, aby zmieściło się jajko
Pause Gotowanie!Dziś miałam ochotę na coś pożywnego na śniadanie , i pomyślałam , jajecznica to takie już mi się nudne wydaje , i wymodziłam takiego omleta jajecznego , wyszedł pycha , puszysty w dużą ilością warzyw , na rozpoczęcie dania to super propozycja , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( 2 osób ) 6 jajek pół łyżeczki soli pieprz czarny pieprz ziołowy natka pietruszki
Mój Smakkole do woka z gotującym się sosem i dopiero po 10 sekundach mieszamy, tak żeby podczas ścinania w płynie jajka utworzyły lekkie wstążki, zamiast dużych ściętych fragmentów jak w jajecznicy. Gotujemy całość aż jajka się zetną, ale zostaną miękkie – około 40 sekund do minuty. Podajemy od razu – z ugotowanym na sypko ryżem, posypaną jeszcze dodatkowo odrobiną szczypioru, sezamu i skropioną
Karo in the Kitchenkokos nadają egzotycznego wymiaru, a całość dodatkowo wzbogaca wanilia- a wszystko to w wilgotnym i sprężystym cieście. Podstawą ciasta są jajka, jednak poprzez wymieszanie charakterystycznych smaków nie ma smaku jajecznicy w ustach, a naprawdę bardzo dobry i smaczny wypiek! 😋 Ciasto bezglutenowe-z użyciem mąki kokosowej- jak również z dodatkiem wartościowego oleju kokosowego sprawiają, że śmiało można zaliczyć je do tych
Kraina Miodem Płynącajogurtowego, oprószone sezamem i apetycznie nadziane szynką. Podałam je, jeszcze ciepłe, na kolację i przyznam szczerze, że dawno nie słyszałam tylu zachwytów ;) Rano sprawdziły się perfekcyjnie jako dodatek do jajecznicy, a później jako przekąska na drugie śniadanie. Bardzo polecam! Składniki na ślimaczki z szynką: na 24 sztuki 200 ml ciepłej wody 200 ml jogurtu naturalnego 20 g świeżych drożdży
Rozpustne gotowanie