przykrywamy i czekamy. Bez zaglądania co minutę, bez obaw, że coś się przypali. Od tej pory jeszcze bardziej kochamy kaszotto z dynią . Oczywiście, jak prawie każdy, lubimy również omlety , jajecznice, jajka sadzone, placki ziemniaczane oraz pozostałe tradycyjne i mniej tradycyjne potrawy smażone. Pewnie się już domyślacie, że tutaj też nie ma się do czego przyczepić. I coś co wydawałoby się
Fitsweet.mePodgrzybki zamknięte w słoiku to świetny sposób, na przechowanie ich dłużej i cieszenie się ich smakiem. Dzisiaj przygotowałam je smażone w oleju, można je użyć do jajecznicy, omletu, sosu itp. Smakują jak świeże zaraz po zebraniu i obróbce, czyli ugotowaniu, tak więc grzybki zachowuj swój smak na dłużej. SKŁADNIKI : 3-5 kg grzybów olej sól
Kulinarne Fantazje Mariolistoma propozycjami na wyśmienite śniadania. Zauważyłam, że inicjatywa rodzinnych i wspólnie przygotowywanych śniadań spodobała się naszej córce. Między innymi dzięki temu nauczyła się w ciągu miesiąca samodzielnie przyrządzać jajecznicę z żółtą papryką. W każdą sobotę i niedzielę towarzyszy nam, siedząc na kuchennym blacie i przygotowując śniadaniowy „talerzyk rozmaitości”. To ważne, aby zachęcać najmłodszych do aktywności w kuchni
Raj dla PodniebieniaCałość delikatnie polewam oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z limonki. Smacznego :) Jestem wielką miłośniczką kiełków i dodaję je niemal do wszystkich potraw. Począwszy od zwykłych kanapek, przez jajecznicę po sałatki. Kiełki dodaję nawet do zupy, czy posypuję nimi ziemniaki do drugiego dania zamiast koperku :) Czasem myślę, że jestem od nich uzależniona :) Do tej pory hodowałam kiełki " po staremu
Kuchnia z widokiem na ogródJeśli znudziły Ci się kanapki, musli , owsianki czy jajecznica na śniadanie , zapraszam na puszysty omlet na słodko. Przygotowanie omletu zajmie Ci kilka chwil a syci do pełna. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 2 PORCJE
Gotowanie PatkiBiała trufla, nazywana "białym złotem", w postaci świeżej jest kosztowna. Dzięki aromatyzowanej oliwie będziecie mogli cieszyć się jej wyszukanym smakiem. Bardzo dobrze łączy się z jajkami (można nią polać jajecznicę czy omlet), daniami z ziemniaków, dodajemy ją też do makronów (z sosami z dodatkiem śmietany), carpaccio wołowego i pieczeni. Ma intensywny smak, dlatego wystarczy jej niedużą ilością polać gotową potrawę
Chilli Czosnek i OliwaDużo lepiej wyjdziemy, gdy zjemy np. płatki owsiane gotowane na mleku lub wodzie z dodatkiem sezonowych owoców i rozgrzewających przypraw: cynamonu, imbiru, goździków. Jeśli nie lubisz owsianki, zjedz jajka: jajecznicę lub omlet z dodatkiem żytniego chleba. Szukasz ciekawego i smacznego śniadania? Polecam Budyń proteinowy z karmelizowanymi owocami Stawiaj na zupy – to najlepszy sposób na rozgrzanie. Zupy warzywne i rosoły dostarczają
365 dni dookoła kuchniinny sos chili) Ziarna sezamu (do przystrojenia) Natka kolendry Sól i pieprz Olej kokosowy (do smażenia) Na patelni rozgrzej olej. W miseczce roztrzep 2 jajka i usmaż je jak jajecznicę. Przełóż na talerz. Ananasa przekrój na pół, za pomocą noża i łyżki wydrąż z niego miąższ. Mięso, paprykę i ananasa pokrój w kostkę. Cebulę czerwoną i białą część dymki drobno
Oslov.Grzyby i jajka bardzo się lubią. Jajecznica z kurkami , smardzami czy prawdziwkami to przepyszna klasyka. Ale jajka uwielbiają się też ze siedzuniem, nazywanym też szmaciakiem czy nie wiadomo czemu kozią brodą. Siedzuń sosnowy , bo o nim mowa, to aromatyczny i delikatny grzyb, którego smak doskonale komponuje się z jajkami. Taki lekko podsmażony, delikatnie doprawiony, jest cudowny! Takie śniadanie mogłabym jeść
Smaczna PyzaSobota. Za oknem deszcz. Pierwszy dzień jesieni. Moja kuchnia otwarta już od rana. Wspólnie przygotowujemy śniadanie, moja córka robi samodzielnie swoją pierwszą jajecznicę. Mąż przysuwa jej krzesło bliżej kuchenki, ja wyposażam w drewnianą łyżkę. Stoi i czaruje swoje śniadanie. Otwieram lodówkę. Okazuje się, że w minionym tygodniu banany nie znalazły uznania domowników. Leżą w pojemniku, w zmienionym lekko kolorze, więc
Raj dla Podniebieniapietruszki sól pieprz 1 łyżeczka masła Oczyszczone kurki obsmażamy na maśle (większe można pokroić). Po około 3 minutach wbijamy na patelnię jajka, całość mieszamy do momentu aż się zetną. Jajecznicę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, posypujemy ziołami
Kardamonovyroku – omlet z cebulą, pomidorami i cukinią. Może w moim wydaniu nie powala wizualnie, ale jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć:))) Tych, którzy lubią smak jajecznicy z pomidorami nie muszę przekonywać o trafności tego połączenia. Dodajcie jednak jeszcze do tego młodą, chrupiącą cukinię oraz aromatyczną cebulkę, a otrzymacie zwyczajne śniadanie, o iście królewskim smaku
Smaki Na Talerzubrzeg miski, białko wlewam do małej miseczki, aby się upewnić że nie ma żółtka, jeżeli do białka dostanie się kawałek żółtka, odkładam to jajko, zużyję je później do jajecznicy czy budyniu, biorę zamiast niego nowe, tak trzeba postąpić z każdym jajkiem. Białka przelać do czystej, odtłuszczonej miski i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. To znaczy, że jak przechylę
moj przepis naBardzo popularna przekąska w ostatnich czasach. U mnie raczej występują jako dodatek do innych dań (na przykład zup, czy jajecznicy) niż jako przekąska. Delikatne i chrupiące o wyraźnym smaku jarmużu - jeśli ktoś za nim nie przepada to chipsy pewnie też mu nie przypadną do gustu
Milion Smakówsię może równać z domową wędzoną szyneczką, czy boczkiem? Pozdrawiamy Panów Wędzarników z Hnatowego Berda spotkanych w Bazie Ludzi z Mgły i jeszcze raz dziękujemy za zaproszenie na jajecznicę z wędzonym boczkiem, niestety trzeba było wracać do cywilizacji i nie zdążyliśmy skorzystać. Nie zapominajmy również o pstrągach. Również mocno rozpoznawalnym przysmakiem Bieszczad. Każdy szanujący się zakątek dla łasuchów
Gotuj z Rumcajsem