Przepis na : śniadanie
Wiele razy już pisałam, że jajka i smardze bardzo się lubią. Pierwsze zebrane w sezonie smardze zawsze lądują w jajecznicy , bo to dla nas rarytas i smak rozpoczynającego się nowego sezonu grzybowego. Smardze są wyjątkowe. Komuś kto ich nigdy nie próbował nie opiszę smaku. Trzeba po prostu zjeść a potem tęsknić za nimi aż do następnego razu. Zobacz jak wykorzystać smardze w potrawach Ponieważ Wielkanoc w tym roku zbiegła się z sezonem smardzowym rozglądałam się po okolicznych działkach i ogródkach żeby upolować ch... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.