wraz z nim wspólne oglądanie różnego rodzaju meczów ze znajomymi i rodziną. Poniżej przedstawiam rozmaite pomysły i przepisy na przekąski, które z pewnością będą smakowały wszystkim kibicom! ⚽ 🏆 DOMOWE HOT-DOGI 🔜 PRZEPIS KANAPKI Z OGÓRKA 🔜 PRZEPIS ZDROWE PRZEKĄSKI DLA KAŻDEGO 🔜 PRZEPIS SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM 🔜 PRZEPIS WĘDZONY ŁOSOŚ Z PISTACJAMI 🔜 PRZEPIS GRZANKI Z OLIWĄ I PARMEZANEM 🔜 PRZEPIS ZDROWE FRYTKI 🔜 PRZEPIS MINI BABECZKI
MintTastezostać przyrządzone na kolację. Nie używam parówek bo oglądałem za dużo filmików jak się je produkuje hehe i wole użyć jakichś kiełbasek. Fabian biedny usłyszał że zrobię ,,hot-dogi'' i zdziwiony co to jest jak podałem mu kolację i pyta gdzie bułka i parówka :) Na początku mu ciasto nie podeszło, chodź następnego dnia zjadł na śniadanie
Smacznie Pysznie KalorycznieMajówka oficjalnie rozpoczęła sezon grillowy, jak i sezon na "to się je" rosnące na trawnikach. W zasadzie buła z kiełbasą czy jej wyspecjalizowana forma - hot dog, to najprostsza forma dania. Jak mawiają mnisi - ubóstwo nie znaczy dziadostwo, tak i tu nie widzę powodu aby nie uzupełnić tego dania w bardzo prosty sposób, za pomocą tego co jest pod ręką
Kryzysowa Książka KucharskaOpis domowy ketchup: Domowy ketchup to doskonały dodatek do hot dogów, pizzy czy hamburgerów. Chociaż w sklepach mamy duży wybór, żaden nie zastąpi dobrego i zdrowszego przyrządzonego samemu. Wtedy znamy wszystkie składniki, które używamy. Czy wiesz, że w niektórych z keczupów dostępnych w sklepach w ogóle nie ma pomidorów?! Dlatego zachęcam do przygotowywania go samemu w domu. Nie potrzebujemy dużo
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWczoraj na kolację upiekłam bułki do hot dogów. Wojtek sobie zażyczył więc życzenie spełnione :) Bułki są naprawdę pyszne, mięciutkie i pulchne. Nie muszę chyba pisać, że nawet w najmniejszym stopniu nie dorównują tym kupnym. Zapewniam, że warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie domowych bułek, żeby później zachwycać się ich smakiem. To co? Robicie? :) Składniki: 600 g. mąki 30 g. drożdży
Agusiowe smakołykipojawia się na moim blogu regularnie. Bardzo lubię żonglować tu składnikami nadzienia i sposobami przygotowania ciasta drożdżowego. Do tej pory były już: Bułka z parówką na drugie śniadanie Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno
Grunt to przepis!minutowe curry natknęłam się już ponad rok temu. Przy okazji poszukiwania szybkiego, prostego przepisu do wykorzystania w trakcie szkolnej zabawy - Summer Fair. Zdecydowałyśmy, że mięsożercy zadowola się hot-dogami, słodyczożercy ciastkami, a dla reszty przygotujemy jak najprostsze i najszybsze (oraz najtańsze...), warzywne curry. Składniki przeliczyłam tak, by otrzymać 100 porcji, z Makro przytargałyśmy po 8 puszek siekanych pomidorów i ciecierzycy
Lejdi of the housenigdy wieprzowe), pojawia się w niej wiele akcentów wegetariańskich. Kebab – jedno danie w wielu odsłonach Kebab to niezwykle popularne danie kuchni arabskiej, które zdetronizowało popularne niegdyś hamburgery czy hot-dogi. Szturmem podbiło kubki smakowe Polaków, dlatego lokale serwujące kebab w Katowicach, Wrocławiu czy Kielcach mają wielu stałych gości. Warto jednak mieć świadomość, że kebab to ogólna nazwa potrawy, która występuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Małe, zgrabne bułeczki drożdżowe z parówkami i żółtym serem to bardzo fajna przekąska lub pomysł na kolację. Taka domowa wersja hot-dogów, nam dorosłym bardzo smakowały, a i dzieciaki na pewno będą zadowolone z takiego posiłku :) Składniki na ok. 12 szt.: ok. 150-170 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży 3/4 łyżeczki cukru ok. 300 g mąki 1/2 łyżeczki
Simply Foodskładników. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Odstawiamy na kwadrans, aby smaki "przegryzły się". To świetne surówka do dań obiadowych, hamburgerów czy hot-dogów
Moja smaczna kuchniatarta puttanesca. Nazwa dość kontrowersyjna, bo w dosłownym tłumaczeniu puttanesca oznacza bardzo brzydkie słowo. Na tyle kontrowersyjna, że nie będziemy tego tłumaczyć. Zresztą pewne rzeczy przetłumaczone brzmią głupio, vide - hot-dog. Jak na ciekawą nazwę przystało, ma ona niejedną genezę. Każda tak samo prawdziwa niczym kot Schrödingera. Jedna mówi o pewnym restauratorze, do którego przyszli bardzo głodni ludzie. Byli
Kryzysowa Książka Kucharskawymienionej serii. Jak to mawiał pewien znany kulawy podrywacz, nauki którego przyswaja sobie każdy szanujący się polityk. Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą. Spotkałem tam bardzo ciekawe danie. Hot dog z frytkami, ale nie osobno, tylko w środku. Frytki to bardzo francuski dodatek. Do tego stopnia, że ich angielska nazwa to french fries. Jak sama nazwa wskazuje zostały wymyślone
Kryzysowa Książka KucharskaZdecydowanie bardziej lubię hot dogi w takiej formie niż klasyczne, czyli parówki wsadzone zazwyczaj w kupną bułkę:). Ciasto nie wymaga wyrastania, zagniatamy, oblepiamy nim parówki i wkładamy do piekarnika. Najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym. Pycha! 6 parówek dowolne dodatki do środka: u mnie papryka, cebula, ogórek konserwowy 250g mąki 1/2 szklanki mleka 25g drożdży świeżych 1,5 łyżki cukru
Szefowa kuchnidzień w podróży! Cały dzień na uczelni! Cały dzień w szkole. I od razu wszyscy pomstują. Marudzą. W trosce o własne żołądki. Że głód. Że na myśl o drożdżówkach, hot dogach, kebabach jest im niedobrze. Że wieczorem wpadają i jedzą co popadnie,że może batoniki? kebab na szybko? MCSyf? że obiadu ni będzie, że drogo w bufecie, że pociąg
U Fiolkimówią niektórzy colesław, jest banalnie prosta w przyrządzeniu. Słodko-kwaśny dressing świetnie komponuje się z kapustą i marchewką. Coleslaw doskonale komponuje się z szybkimi daniami takimi jak hamburgery, czy hot-dogi, a także z potrawami grillowymi. 1 marchewka ćwierć małej kapusty 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/4 łyżeczki cukru 1 łyżka cytryny sól do smaku Marchewkę obieramy
Dieta bez mlekaParówkowy przeplataniec to nic innego jak hot-dogi w odmienionej postaci. Podobnie jak Maćka muffiny cheesburgerowe . W tym samym czasie mamy gotowe, i co ważne ciepłe danie, dla kilku osób. Do przeplatania parówek możemy zatrudnić dzieci. Wizja nagrody będzie, jak sądzę ;), doskonałą motywacją. Całość należy dosmaczyć keczupem lub musztardą albo jednym i drugim. Jak kto lubi :) PS. Otrzymaliśmy
zadanie-gotowanieParówki. Proste, tanie jedzenie. Kojarzą się z szybkim śniadaniem albo hot dogiem. Te kiełbaski wyrabiane są z bardzo drobno mielonego mięsa (albo i nie mięsa - oczywiście mam na myśli parówki wegetariańskie ;)), a ich skład może się znacznie różnić w zależności od regionu, czy kraju pochodzenia. W Polsce mówimy: parówka , w Czechach: parek , ale niemal na całym świecie jest to kiełbaska
zadanie-gotowanieOstatnio przy okazji rankingu na najciekawsze uliczne dania, wśród których jest też grillowany oscypek, dowiedziałem się o istnieniu bardzo ciekawego szwedzkiego dania jakim jest Tunnbrödsrulle. To taki jakby hot-dog, ale w tradycyjnym wydaniu, bo z jednej strony podany w konfiguracji, do której w tej części świata jesteśmy przyzwyczajeni czyli ziemniaki plus warzywa, ewentualnie inne dodatki, a po drugie Tunnbröd
Kryzysowa Książka KucharskaPrażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja. W sklepach można kupić gotową, ale przecież to pójście na łatwiznę, nie uważacie? Zrobić ją samodzielnie w domu to nie jest wyczyn na miarę nagrody Nobla, a zawsze wiadomo, że nie jest konserwowana
Codzienna kuchnia niecodziennaczęścią kwadracika z ciasta francuskiego z nacięciami. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem. Zapiekamy w 180 stopniach do czasu aż ciasto się zarumieni. Pycha Polecam jako przekąska, kolacja. Artykuł Hot dog po francusku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plmajonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw ale jest ich ozdobą. Jeśli do przygotowania sosu użyjesz gotowego majonezu zrobisz go w kilka chwil. Dodatkowo sos odchudziłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Norwegii, miałem okazję skosztować natywnej kuchni tego pięknego kraju. Do tej pory (za sprawą kilku znajomych Norwegów z resztą) miałem przeświadczenie, że tradycyjna kuchnia norweska to pølse med brød (hot dogi), naleśniki z konfiturami i stokfisz. Jakże wielka była moja ignorancja! Zainspirowany wyjazdem, postanowiłem przyrządzić coś samemu. Krótki research i już wiem, co chciałbym zrobić na początek. Wybór padł
manslogblogZawsze byłem fanem pieczarek, od dziecka w Warszawie miałem swój ulubiony punkt z hot-dogami, gdzie zawsze zamiast parówki wkładano odpowiednio przyrządzone pieczarki. Na Walentynki Aga😙 zmontowała jedną z moich ulubionych kompozycji pieczarkowych. Może być stosowana jako obiad, dodatek do obiadu, kolacja lub przekąska...😄 Składniki: 12 dużych pieczarek (może być więcej) 2 cebule 2 ząbki czosnku
Dieta Rozdzielna i Zdrowieciasto i wałkujemy je na prostokąt tak jak długa jest parówka.Ciasto smarujemy keczupem i posypujemy bazylią,oregano i startym serem.Kładziemy parówkę i ciasno zwijamy na półtora raza. Hot dog kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w odstępach bo ciasto jeszcze wyrośnie. Zostawiamy je przykryte ściereczką na jakieś 20 minut. Po 20 minutach smarujemy rozbełtanym jajem
Różowa kuchniaugotuję to nie mam serca do ładnego, albo chociaż przeciętnego układania talerza do zdjęć i przygotowywania kompozycji - patrz zdjęcia w tym poście ;)). Natomiast te parówki musiałam tutaj dodać! Same 'hot-dogi' nie są niczym innowacyjnym, na uwagę jednak zdecydowanie zasługuje pyszny sos, z jakim je podaję. Polecam zaserwować danie z dużą ilością świeżych, soczystych pomidorów i ogórków małosolnych. Śniadanie-ideał
Słodkie inspiracjedoskonale sprawdzi się na różnych uroczystościach, dla kibiców lub od tak. Ten przepis udowadnia, że parówki można jeść na wiele sposobów, a nie tylko z chlebem lub w formie hot-doga. Jednak pamiętajcie, żeby wybrać dobrej jakości parówki, aby nie rozpadły się Wam podczas smażenia. Ja polecam parówki z szynki Henryk Kania . Idealnie pasują do mojego kukurydziano-pszennego ciasta. Spróbujcie
Słodkie okruszkiSkarb Danii na polskich stołach. Mogę się założyć,że wiele osób jadło sos duński -serwowany do Hot Doga na stacjach paliwowych. Obawiam się , nawet jestem pewna,że ów sos-nijak ma się do oryginału. SKŁADNIKI: Jogurt naturalny Majonez (u mnie na 3/4 jogurtu-1/4-majonezu-ale oczywiście wg. uznania) Ogórki konserwowe (3 sztuki) Biała kapusta (ok.2 łyżki drobno posiekanej
Kopystką po garachMając wolny weekend lubię zjeść leniwe śniadanie, które da mi kopa na cały dzień. Taki właśnie jest ten nietypowy hot dog, a w zasadzie omlet z dodatkiem parówki. Pyszny i zdrowy, pod warunkiem użycia parówek dobrej jakości, które wbrew pozorom da się znaleźć na rynku. Jednocześnie nie wymaga od nas zbyt długiego wysiłku w kuchni. Spokojnie może stanowić także naszą
Fabryka pomysłówskładem. Wystarczy czytać etykiety. Można bowiem kupić parówki zrobione w 95 % z mięsa oraz pozornie dobrą kiełbasę z zawartością jedynie 60 %. Nasza dzisiejsza propozycja to mini kanapki a'la hot dog. Są smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło, dzięki czemu mogą stanowić doskonałe śniadanie, lunch, pomysł na imprezowe przekąski czy drugie śniadanie do szkoły i pracy. SKŁADNIKI: duża
Kuchnia od dwojgakilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów , czy hot-dogów. SKŁADNIKI/ 4 porcje 1/2 główki młodej kapusty (średniej wielkości) 1 marchewka starta na tarce 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki
cool and mintyGorąca parówka w bułce z sosem, to hot dog, a jak nazwać parówkę w cieście, z serem, upieczoną w piekarniku? Nie wiem jak nazwać, ale potrafię taką przekąskę przygotować :) Wyrabiamy zwykłe ciasto z mąki, wody, jajka i soli. Obieramy parówki, kroimy ser i zieleninę. Wałkujemy ciasto, kroimy na kawałki i układamy ser, zieleninę i parówki. Zawijamy i układamy łączeniem
chleba naszegobidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Po co kupować gotowe bułki kiedy możemy mieć pyszne, puszyste i świeżutkie bułeczki nie ruszając się z domu. A hot-dogi, to świetny pomysł na kolację, na domową imprezę lub tak zwaną zachciankę :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
W garach u Gosiwiedzieć żeby zrobić naprawdę znakomite burgery we własnej kuchni. Zapisz Jak to mówią młodsi – ‘gimby nie znajo’ – alle: kiedyś burger to było podłe jedzonko uliczne, stawiane na równi z hot-dogiem i mniej więcej w tej samej cenie, sprzedawane ze starych przyczep kempingowych przerobionych na punkty gastronomiczne porozstawiane najczęściej w mało reprezentacyjnych punktach miasta. Kotlet mielony (najprawdopodobniej cały pies mielony
Karo in the KitchenKetchup to niezastąpiony towarzysz wielu dań. Nie wyobrażamy sobie bez niego hot-dogów, pizzy, zapiekanek. Często swym wyrazistym smakiem jest kołem ratunkowym dla niezbyt udanych potraw. Na pewno znacie i pamiętacie film "Poszukiwany, poszukiwana" oraz kultowe badania "profesora" nad zawartością cukru w cukrze. Dziś patrząc na niejedną etykietę butelki ketchupu, nasuwa
Jadło i czytadłowyczyszczania resztek po świętach #niemarnujjedzenia 5. Klasycznie Bruschetta musi się pojawić na każdej imprezie 6. Róże z ciasta francuskiego z serem i szynką . 7. Mini hot-dogi czyli parówki w cieście drożdżowym 8. Mini kotleciki mielone 9. Pieczarki faszerowane boczkiem i żółtym serem Genialne na ciepło oraz na zimno.. 10. Muszle faszerowane mięsem mielonym
Wylizany Rondelkoncentratem pomidorowym, placku z mąki z kawałkami resztek czy bułce z parówką. Wszystko to kwestia dobrego marketingu, gdzie wystarczy czasem nadać temu oryginalną nazwę (spaghetti, pizza, hot dog czy, jakby tego było mało, haute dog). Przy czym w przypadku kuchni orientalnej dochodzi jeszcze moda na zdrowie odżywianie (a przynajmniej uchodzące za zdrowe) jako panaceum na wszystkie problemy
Kryzysowa Książka Kucharskaterenie. Nie wiadomo czy to inwazyjna natura Amerykanów czy może fakt, że stacjonujące w Tajlandii wojska nie mogły znieść lokalnego jedzenia, które w niczym nie przypominało hamburgerów oraz hot dogów i bardzo bolały ich od tego brzuchy, ale lokalni kucharze, aby ich zadowolić, wymyślili specjalną wersję smażonego ryżu pod amerykańskie żołądki. Z parówką i ketchupem. Składniki: - jakieś parówki - biały ryż
Kryzysowa Książka Kucharskajeślibyśmy go nie przetworzyli. Druga sprawa. Święta sprzyjają podróżom. Ja podczas jednej z moich wielu podróży musiałem oczywiście napoić mojego rumaka na stacji benzynowej i tam zobaczyłem nowy rodzaj hot doga. Zrobiony z szaszłyka przygotowanego z kiełbas. Niezależnie od tego jakie kto ma upodobania kulinarne to kiełbasy najczęściej jada, ponieważ surowce, z których są wykonane zadowolą najwybredniejszych. Niezależnie od tego
Kryzysowa Książka Kucharskapełni, to i popełniam kolejny wpis terenowy. Nie ważne czy jesteście na biwaku, pikniku, plaży, działce czy nad jeziorem tak jak ja. Jedna z najprostszych opcji to szwedzkie hot dogi czyli bułka, parówka, sałatka szwedzka (taka z ogórków w słoiku) i ketchup. Parówki mają to do siebie, że aby były zdatne do spożycia, nie muszą być ugotowane. Dla naszego komfortu
Kryzysowa Książka KucharskaMarynowana marchewka pojawiała się na moim blogu już w dwóch odsłonach. Pierwszą z nich był wegański hot dog z marchewki, a drugą wędzony łosoś wegański . Dziś do tego grona dołączają burgery bazujące właśnie na marynowanej marchewce. Burgery z marynowanej marchewki Składniki: 1 szkl. wody 1/4 łyżeczki papryki wędzonej 1/4 szkl. sosu sojowego 1/2 łyżki majeranku
wegujemyfont-size: small; font-weight: bold; } table.GeneratedTable thead { background-color: #ffffff; } Parówki w cieście Nadziewana tortilla Boczek ze śliwką Rogaliki z serem Tortilla z papryką Kąski kurczaka Zapiekane kabanosy Hot dog Grilowany ananas Pieczone ziemniaki Rogaliki z kiełbasą Tortilla z szynką Grzanki z czerwoną cebulą Ziemniaki faszerowanee Focaccia z pomidorkami Pasty na kanapki Focaccia z rozmarynem Focaccia z kiełbasą Grzanki
Gotowanie i blogowanieczęsto i z ogromną frajdą. Uwielbiam ten rodzaj pieczywka ze względu na nieskończony niemalże wachlarz możliwości nadzienia - przez to nigdy się nie znudzi! Do tej pory praktykowałam już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno
Grunt to przepis!miseczki wrzucić miąższ z awokado, jajka, zmiksować blenderem. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i czarny pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać Podawać jako dodatek do hot dogów, na chlebek itp Smacznego
Kuchnia PokoleńJeżeli czyta to ktoś, kto sądzi, że jedyną korzyścią jaką można wynieść z wizyty w szwedzkim sklepie z meblami (i całą resztą) jest konsumpcja hot-doga za złotówkę, to oświadczam, że się myli. I nie chodzi mi o to, że można również skonsumować klopsiki (10? 15?? 20!?). Nie. Otóż można wpaść tam na pomysł przepisu na bakłażany. Gdzieś w zagubieniu
zadanie-gotowaniekształcie litery U 4 dobrej jakości parówki sałata cebula sos amerykańskie Fanex sos gyros Fanex ketchup nr VII Fanex cebula prażona Fanex Przygotowanie: Bułki i parówki … Czytaj dalej Hot dogi
czarrna od kuchniwypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską, a co najważniejsze, z majonezem! Uwielbiałem. W dzieciństwie również często robiłem wraz z siostrą kanapki z majonezem posypane prażoną cebulką… tyle
Blendmanmiarę tanie i... smacznie ? Ważniejsze, że można było coś przekąsić. Nie jeden raz jadłam ten smakołyk... no cóż, takie czasy i nic innego nie było. A, przepraszam były hot-dogi... ale to inna historia. Czasem w domu przyrządzam zapiekanki, no może nie takie jak z przyczepy... ;) półbagietka, 500 g pieczarek, cebula, masło, sok z cytryny, świeżo starty ser (ja użyłam
królestwo garówNowym Jorku lubią na wszystkim ketchup, a w Chicago zbrodnią jest dodanie do hot-doga innego sosu niż musztarda, o tyle po przepis na najlepszy sos barbecue musimy wybrać się na Środkowy Zachód. Grillowy sos z Kansas City słynie na całe Stany. Ja próbowałem zorientować się w rozlicznych wariantach i odtworzyć jego istotę w polskich warunkach. Myślę, że całkiem udana
zadanie-gotowaniebułeczki hamburgerowe - ciężkie, fajnie zbite, twarde z zewnątrz i mięciutkie w środku. Najlepsze są zaraz po upieczeniu, jeszcze lekko gorące! Ciasto jest idealne do burgerów lub hot-dogów. Z góry typowo posypane sezamem, a z dołu moimi ulubionymi pestkami dyni. W smaku są wspaniałe - lekko pełnoziarniste, lekko drożdżowe. Już nigdy nie kupicie sklepowych hamburgerów! Taki fast-food też może być
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńparówką ! Temat buły smakowicie nadziewanej mam już niemalże opatentowany - tak często je robię! Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno
Grunt to przepis!kwiaty nasturcji. Kropką nad "i" są wyśmienite, rumiane bułki, oczywiście domowej produkcji. Mają bardzo chrupiącą skórkę, są bardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery dobrze smakują także na zimno, jako zwyczajna- niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego
Wrzosowa Polanawarzywem. Oczywiście zaczynamy od sałatki z cukinii z czosnkiem i chili, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do zimowych obiadów lub przekąska-samodzielne danie czy dodatek do burgerów lub hot-dogów. Słodko-ostra z wyraźnym aromatem czosnku, jestem pewna że Wam zasmakuje! Do przygotowania tej sałatki zainspirował mnie przepis Smacznej Pyzy . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćSałatkę szwedzką bardzo lubię jako dodatek do obiadu, hot-dogów oraz na kanapki. Dlatego też nie może jej zabraknąć w zimowych zapasach. W tym roku wypróbowałam z przepisu Kasi, ale na to jak smakuje niestety muszę trochę poczekać bo sałatka musi się "przegryźć". Składniki: 5 kg ogórków 5 litrów wody 0,5 szkl soli morskiej Zalewa: 2,5 l wody
Ala piecze i gotujepodane! Dziś zapraszamy Was na steka - przepis krok po kroku i nasze rady znajdziecie tu - Smaczna Strona Tesco ! To już trzeci wpis z serii - zobaczcie kotleciki warzywne i hot doga ze szparagami ! Dziś mamy pysznego steka! Podanego razem z sosem ziołowym z drobno pokrojoną ciasteczkową brzoskwinią! Świetnie pasuje z sezowanymi warzywami i smażonymi/pieczonymi ziemniaczkami! Koniecznie spróbujcie! Składniki
Plate of Joygazetki promocyjne różnych sklepów w poszukiwaniu ciekawych promocji. Postanowiłam więc, że będę się dzieliła z Wami moimi wypatrzonymi "perełkami". Skupię się głównie na gadżetach kuchennych, domowych. 1. Urządzenie do hot dogów - ciekawa sprawa, najtańsze podobnej jakości jakie znalazłam na Ceneo było za ok. 130 zł 2. Frytkownica beztłuszczowa - świetna, lżejsza alternatywa dla miłośników frytek :D Cena również atrakcyjna, na allegro
Tradycyjna Kuchniafast food może być zdrowy? I tak i nie. Typowy fast food należy omijać szerokim łukiem, ale każdą rzecz można "uzdrowić" - burger, pizza czy nawet hot dog przygotowane w domu, z odpowiednich składników, mogą stać się zdrowym, pełnowartościowym posiłkiem. Taka właśnie jest dzisiejsza pizza - na cienkim, chrupiącym cieście, z umiarkowaną ilością wysokogatunkowego sera, z dobrej jakości mąki, z domowym
pyszne zdrowościczęsto i regularnie. Wszystkie te 3 warunki spełniają drożdżowe bułki nadziewane na wytrawno . Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Dziś
Grunt to przepis!smakiem. Przygotowanie przekąsek i potraw to kolejna ważna kwestia. Warto, aby dzieciaki mimo wszystko dostały coś pożywnego poza chipsami i ciastkami. Może to być np. domowa pizza, pełnoziarniste hot dogi lub pieczone ziemniaki albo nuggetsy. Oprócz tego na osłodę można podać lody, gofry, naleśniki lub koktajle owocowe. Jeżeli urodziny dziecka wypadają wiosną lub latem, to doskonałym posunięciem będzie zorganizować przyjęcie
CodogaraSmakuje wyśmienicie na pizzy, hot dogach, sałatkach, suchych przekąskach, jako dodatek do mięs czy warzyw. Można go użyć jako sos do gołąbków, makaronu, czy też do domowych zapiekanek. Jest uniwersalny, szybko się wykonuje i smakuje bardzo dobrze. Chyba każdy go lubi:) Polecam i życzę smacznego:) Składniki: 2 duże i dojrzałe pomidory pół szklanki passaty 1 duża cebula 1 ząbek czosnku
Zasmakuj Kuchnideseru po obiedzie czyni cuda. Talerz wyczyszczony na błysk, lody pochłonięte . Zadowoleni wracamy na leżak. Nie mija kwadrans jak nasze dziecko informuje nas ,że Jest głodne i zjadłoby hot doga, hamburgera, lody itp. No cóż , układ pokarmowy dziecka chyba rządzi się swoimi prawami myślimy;) Podnosimy się i idziemy zaspokoić potrzebę swojego dziecka. Kiedy za 15 minut znów słyszymy
WYSPA SZCZĘSLIWAPrażoną cebulkę wykorzystuję do wielu dań. Posypuje nią na przykład sałatki, lub hot-dogi. W zamkniętym pojemniku można ją przetrzymywać przez kilka tygodni. Zapraszam po szybki i łatwy przepis. Składniki: 3 białe cebule 3 łyżki mąki pszennej pół łyżeczki soli olej rzepakowy Przygotowanie: Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pokrojoną
KukuleczkiRyba z selera, bezy z wody z ciecierzycy czy hot dog z marchewki.... Weganizm wciąż mnie zaskakuje. Ten niebanalny sposób na zweganizowanie popularnego dania fast food znalazłam na YouTubie i musiałam go wypróbować. Poniższy przepis bazuje na kilki innych i jest dostosowany do tego co miałam w kuchni. Nie spodziewałam się, że marchewka w bułce może
wegujemyDietetyczny hot - DOG?! Tak ,to jest możliwe.Pyszny i rozpływający się w buzi.Nawet mojej Nikoli bardzo zasmakował.Polecam na pyszne ,pierwsze ŚNIADANIE. Danie ma 372 kcal. 1 podłużna bułka ( ja kupiłam i przekroiłam ją w połowie bo cała była za duża) 1 odtłuszczona parówka ( smaczna też jest sojowa)50 g. 1 Pomidor 100 g. 1 cebula 30 g. 1 szkl.kawy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiburrito nie dało się uniknąć. Bardzo miła obsługa. Wypas po pas Patrząc na foodtrucka, myślałam, że to kolejny „wypasiony” burger, a jednak… zobaczyłam frytki belgijskie oraz hot-dogi z kiełbaskami – uwierzycie? Oczywiście zamówiłam wypasioną pozycję kanapki z dodatkami (18 zł). Otrzymałam dużą bułę, wypełnioną po brzegi gwiazdą-kiełbaską, bekonem i warzywami, ładnie podaną – ilość składników
Kuchnia Bazyliiwypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską, a co najważniejsze, z majonezem! Uwielbiałem. W dzieciństwie również często robiłem wraz z siostrą kanapki z majonezem posypane prażoną cebulką… tyle
Blendmanspożywanych przez nas węgli pochodzi właśnie z jej przetworów. Typowy schemat w większości domów wygląda następująco: rano biała bułka/chleb, na obiad często oczyszczony makaron, w międzyczasie wafelek lub hot dog na stacji, a na koniec jeszcze pizza na kolację (lub znów kanapki). Nie dość, że dostarczamy nadmiaru kalorii, to dodatkowo powodujemy gwałtowne skoki poziomu glukozy we krwi, napędzając jeszcze
Powiedz dietom nieparzymy w 80⁰C przez 40 minut. W „Rodzinie Soprano” salsiccia smażona była na grillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie! SKŁADNIKI 500g mięsa
Karo in the KitchenCzyli pieczone hot-dogi w wersji domowej Gdy mam więcej wolnego czasu na kucharzenie, lubię piec poniższe bułki. Często robię je z podwójnej porcji i większość wtedy zamrażam. Świetnie się przechowują w zamrażarce. Gdy najdzie mnie ochota na parówkowe co nieco, albo gdy w planach mam nieoczekiwany wyjazd, rozmrażam sobie taką bułeczkę i mam gotowy pożywny posiłek, bardzo poręczny
Grunt to przepis!Ugotowałam parę dobrych rzeczy, kilka nie wyszło tak jak chciałam, więc pora na podejście numer dwa. Tymczasem udało mi się popracować nad moimi koszmarnymi nawykami żywieniowymi. Jeszcze miesiąc temu hot dogi i zapiekanki stanowiły podstawę mojej diety przez te godziny, które spędzałam w pracy, a w domu buzię skutecznie zapełniały mi chipsy. Postanowiłam wziąć się za siebie i udało
W poszukiwaniu inspiracjiOstatnio zaniedbałam trochę wspólne "Wypiekanie na śniadanie" . Jak w tym tygodniu zobaczyłam, że mamy piec domowe bułki do hot dogów wiedziałam że nie odpuszczę. Dobrze, że teraz można publikować do poniedziałku bo w weekend by mi nie pasowało. Co do bułek to powiem wam, że są pyszne i na prawdę warto się poświęcić by je upiec. Wtedy mamy pewność
Ala piecze i gotujeminimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym i ciemnym sosie, pieczenią wieprzową. SKŁADNIKI 1 długi wężowy ogórek, 400-500g 1 cebula czerwona, średniej wielkości
Karo in the Kitchenpierwszy biorę udział w akcji "Wypiekanie na śniadanie" . W ten weekend wspólnie pieczemy bułeczki do hot-dogów. Jest to najlepszy przepis na bułki pszenne jaki do tej pory wypróbowałem. Bułeczki z tego przepisu wyszły wyjątkowo smaczne, pięknie wyrosły, są chrupiące i puszyste. Będę musiał częściej brać udział w tej akcji. Przepis trochę zmodyfikowałem: - zrobiłem ciasto z mniejszej
Przepisy na domowy ser i chlebboczku 25 dag żółtego sera płaska łyżka słodkiej papryki łyżka tymianku 2 łyżki oleju Sposób przygotowania : Parówki pozbawiamy osłonek. Nacinamy wzdłóż, nie docinając do końca (jak bułki na hot-dogi. Żółty ser kroimy w grubsze paski. Nadziewamy parówki. Owijamy boczkiem. Spinamy wykałaczkami. Naczynie smarujemy tłuszczem. Układamy parówki. Posypujemy papryką i tymiankiem. Pieczemy w 200 stopniach C przez
Pobite gary Barbaryjuż kilka różnych przepisów na pasty kanapkowe ale ta wyszła chyba najsmaczniej ze wszystkich. A to za sprawą jednego małego dodatku- prażonej cebulki. Użyłam takiej jaką dodaje się do hot-dogów ale jeśli nie macie to możecie użyć zwykłej podsmażonej cebuli. Taka cebulka całkowicie zmienia smak zwykłej pasty a do tego jest wspaniale chrupiąca. Składniki: 1 wędzona makrela
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPotrzeba odnawiania życia w GTA pomiędzy jedną strzelaniną a drugą powoduje, iż często odwiedzamy lokacje serwujące jedzenie typowe dla amerykańskiej kultury. Burgery, hot-dogi czy tłuste kawałki kurczaka są świetnym paliwem dla bohatera przed kolejnym wielkim rozbojem czy zwykła uliczną bójką. Jedną z głównych sieci fast foodowych w uniwersum jest Cluckin’ Bell, gdzie wg sloganu można zasmakować smażonych kogucich przysmaków
Nerds Kitchenjadam fast foodów na mieście, ale z czasów studenckich pamiętam smak pysznych hot dogów i hamburgerów z budki, która stała tuż przy bramie wjazdowej na teren Uniwersytetu Warszawskiego przy Krakowskim Przedmieściu. Wizytę w ówczesnym BUWie kończyłam bułą stamtąd. Pewnie za zdrowa nie była, ale wtedy nie zwracałam na to uwagi. Po latach przypomniała mi się tamta budka i jedzenie
Weekendy w domu i ogrodziebułkach zapiekanych w piekarniku, jest to miła odmiana podania tradycyjnego śniadania z jajek niż zazwyczaj a do tego bardzo ładnie prezentuje się na talerzu :) Będziemy potrzebować: 4 bułki na hot dogi 4 jajka 100 g sera żółtego 4 łyżki śmietany 12% lub 18% 100 g szynki 1 pęczek szczypiorku do smaku : sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Jajecznica zapiekana
Uwaga Babcia Gotujenasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy ktoś nie jadł jeszcze hamburgera, kebaba czy hot-doga? Z pewnością znikoma liczba osób. O bombie kalorycznej nie będę się już rozpisywać, bo wszędzie o tym trąbią ;) W zamian proponuję coś zdrowszego, równie prostego i szybkiego do przygotowania
Tagebuch po polskumetr. Na ścianach zawieszone są obrazy podkreślające religijność tego kraju. Tuż obok, a właściwie przy suficie zawieszone są szynki ze świni iberyjskiej. Widok tak powszechny w hiszpańskich barach jak hot-dogi na polskich cepeenach. Jak to turyści, szukamy w lokalu toalety... Jest! Tak, toaleta była tylko dla dżentelmenów – otwierało się drzwi harmonijkowe, które po zamknięciu dotykały pleców. Przed sobą zastajesz
Right Behind The Kitchendania i produkty kuchni austro-węgierskiej ale i z Dalekiego Wschodu - do wyboru do koloru. Jeśli już zdecydujemy się na jakiś smakołyk, zdecydowanie polecam lokalne rzeczy. Przykładowo mega popularne hot-dogi ale zrobione z kiełbasy a nie parówki - duża porcja gwarantowana! Dla większych łasuchów znajdziemy chrupiącą golonkę . Serowych amatorów z pewnością zainteresuje bogaty wybór austriackich serów. Na ulicznych straganach dostaniemy
Right Behind The KitchenJeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJakiś czas temu przygotowując się na sezon grillowy postanowiłam rozszerzyć menu (które składało się głównie z burgerów) o hot-dogi. Efekt przerósł moje oczekiwania, kiełbaski okazały się pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować
VegUlkaChciałoby się powiedzieć - klasyka polskiej kuchni, ale to raczej klasyka polskiego fast foodu. Niegdyś królowa jedzenia w budkach przy ulicach teraz zdetronizowana przez zachodnie hamburgery i hot dogi i wschodnie kebaby. Czasami nie ma nic lepszego o drugiej w nocy niż klasyczna zapiekanka ;) A jeśli najdzie nas ochota, to dobrze sprawdzi się też na zwykłą kolację, czy sycące śniadanie
Milion Smakówalbo kapusta będzie miała rzeczywiście wyjątkowy smak gdy ją przygotujemy na grillu. Wystarczy że skropimy ją odrobiną oliwy z oliwek, posypiemy solą i pieprzem i mamy wyjątkowy dodatek do hot-dogów i hamburgerów. Prawdopodobnie każdy z Nas jadł kiedyś pieczone ziemniaki . Ale czy każdy z nas jadł je grillowane? W szczególności polecamy wykorzystać je do sałatki ziemniaczanej. Na pewno zauważymy
naRuszciedzień w podróży! Cały dzień na uczelni! Cały dzień w szkole. I od razu wszyscy pomstują. Maruszą. W trosce o własne żołądki. Że głód. Że na myśl o drożdżówkach, hot dogach, kebabach jest im niedobrze. Że wieczorem wpadają i jedzą co popadnie,że może batoniki? kebab na szybko? MCSyf? że obiadu ni będzie, że drogo w bufecie, że pociąg
Fiolka w kuchniDomowy fast food z domowymi bagietkami i ostrym kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i papryczkach chilli. Hot - dogi podałam na talerzyku Scania Porcelana Bogucice 5 bagietek (przepis na domowe tutaj ) 400 g filetu z piersi kurczaka 0,5 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka lubczyku 2 papryczki chilli 2 łyżki oliwy
VioletoweKucharzenieRewelacyjne śniadaniowe bagietki. Są mięciutkie i delikatne w smaku. Sprawdzą się również do hot-dogów. Teraz już nigdy nie kupię gotowych bułek! 1 szklanka mleka 3 łyżeczki masła 1 łyżka cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 4 szklanki maki pszennej Mleko do posmarowania Czarnuszka Sezam W rondelku mieszamy mleko, masło i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy
VioletoweKucharzeniewpis jako początek domowej przygody z burgerami :) Inspiracją był dla mnie przepis ze strony Smaczna Pyza Składniki na 12 burgerów : BUŁKI (do hamburgerów albo hot dogów) : ZACZYN : 10g świeżych drożdży 340 g mąki pszennej typ 650 340 ml lekko letniego mleka CIASTO WŁAŚCIWE : 215 g mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka soli
cucinarewiem, że nie ma jej w mojej szwedzkiej sałatce. Nie lubię ogórków konserwowych ale ta sałatka to wyjątek. Jest słodko- pikantna i bardzo wyrazista. Zawsze jest elementem składowym domowych hot-dogów. W zimie świetna do obiadu, razem z pokrojonym w słupki jabłkiem. Do tej sałatki najlepsze będą grube i duże ogórki gruntowe. Ważne, żeby nie były puste w środku – powinny
Karo in the Kitchenswoim życiu, a uliczne jedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej
Food Squarecurry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry: 1,5 kg ogórków
Poezja smakuBanalnie prosta i sezonowa surówka do obiadu. Kilka składników i gotowa. Polecam również jako dodatek do frytek czy hot dogów. 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe sól pieprz Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie warzywa dokładnie
VioletoweKucharzeniePrażona cebulka do hot-dogów Składniki: - cebula - mąka pszenna - sól, pieprz dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroję w kostkę, ale niezbyt drobno. Doprawiam solą i pieprzem. Przekładam cebulkę do miski z mąką. Wszystko dokładnie mieszam, aby cała cebula została nią obtoczona. W małym garnku podgrzewam olej rzepakowy. Dopiero do rozgrzanego tłuszczu wrzucam cebulę. Smażę do uzyskania rumianego koloru
Kuchnia co dniaDziś przepis na coś, co mi niezmiennie bardzo smakuje, a jednocześnie ma szerokie zastosowanie w kuchni, a mianowicie smażoną cebulkę. Uwielbiam jej smak! Jest idealnym dodatkiem do domowych hamburgerów, hot dogów, kanapek, jajecznicy, sosów, okrasy, pieczywa i wielu innych posiłków. Bardzo lubię smak prażonej cebulki, więc jej zapas zawsze mam w lodówce. Bardzo polecam!!! Składniki na cebulę smażoną (prażoną
Rozpustne gotowaniejest to zwyczajny hot dog a samo wykonanie ... poza zdjęciami z etapów przygotowania zrobiłem swój pierwszy video-przepis jednocześnie zachęcając Was do oglądnięcia :) Składniki na 4 sztuki: 8 białych kiełbasek - surowych 4 bułki pszenne cebulka prażona 8 plasterków boczku cienko krojonego kawałek sera żółtego kapusta kiszona ewentualnie sałata dodatki : pomidorki koktajlowe, kawałek papryki sos do smarowania: miód, musztarda, odrobina
Mechanik grillujetwoje ciabaty, już wkrótce :) A tymczasem przeglądając blogi kulinarne wpadłem na "Blogotowanie z pasją" . I tam właśnie podpatrzyłem pomysł na owe bułeczki. Idealnie nadają się one np. do hot-dogów. A teraz już bez zbędnego gadania podaję przepis: 500 g mąki pszennej 1,5 łyżki cukru 20 g drożdży 3/4 łyżeczki soli 30 ml oleju 250 ml letniej wody
Marder&Marder Manufactureokazji środkowym palcem pozdrawiam wszystkich nacjonalistycznych idiotów, którzy z okazji dnia niepodległości wczoraj rozpieprzyli miasto, w którym mieszkam. Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturesól i pieprz. Jak uzyskamy konsystencję majonezu to dodajemy ocet winny, mieszamy jeszcze przez chwilkę i gotowe. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureniego korzystamy przy różnych mięsach. A wejść w jego posiadanie można na przykład w sklepie Dobrej Kiełbasy: KLIK Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureszczypta pieprzu kajeńskiego do bułek czerwonych W każdym przepisie na burgery będziemy informować jakie bułki są potrzebne. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureznowu cheddar. Dokładamy resztę sałaty, cebulę i przykrywamy górną częścią bułki. Podajemy z frytkami (z TEGO przepisu). Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturesuszonych pomidorów, drobno pokrojonych - 80 g drobno potłuczonych orzechów włoskich - 1 kopiasta łyżka sproszkowanego curry Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturepomidor i ogórek. Przykrywamy górą bułki i zjadamy :) Podajemy z frytkami (z TEGO przepisu). Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureserem. Przykrywamy górną częścią bułki i od razu podajemy. A podawać możemy z frytkami (z TEGO przepisu). Smacznego! Przepis inspirowany książką Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturesałata. Przykrywamy górną częścią bułki posmarowaną keczupem. Wasze serce was za to znienawidzi, ale żołądek pokocha. Smacznego! Przepis inspirowany książką Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureogniu przez 10 minut stale mieszając. Miksujemy na gładką masę. Przekładamy do słoiczka i czekamy aż wystygnie. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturespodzie układamy podsmażone warzywa. Na nie kładziemy burgera, ser i znowu warzywa. Przykrywamy górą bułki i podajemy. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" A dokładny opis jak i z czego zrobić dobrego burgera macie TUTAJ . --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony
Marder&Marder Manufacturepołową bułki. Smacznego! I przepraszam za błędny podpis na zdjęciach. Burger jest oczywiście z suszoną szynką, nie z wędzoną :) Przepis zainspirowany książką Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" A dokładny opis jak i z czego zrobić dobrego burgera znajduje się TUTAJ . --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony
Marder&Marder Manufacturemięso, na nie plasterek sera, na ser poszarpaną sałatę, jajko, bekon i przykrywamy górą bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden
Marder&Marder Manufacturebułki smarujemy majonezem, kładziemy poszarpaną sałatę, na nią burgera, ser i przykrywamy górną połową bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden
Marder&Marder ManufactureDomowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g drożdży 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cukru łyżka oleju 200 g mąki oregano, zioła prowansalskie 4 długie parówki Ponadto: jajko, sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki
e-PrzepisyKulinarneMusiałam zrobić obiad w stylu „męskie żarcie” bo Misiek znowu zaczął intensywnie taknkować samochód czyt. pożerać hot-dogi. Zapewniam, że prezentowanie danie jest 100% wegańskie! Przepis na kopytka pod tym linkiem: http://www.greenscarf.pl/kopytka-ze-skwarkami-weganskie-wiadomo/ tym razem użyłam mąki pszennej razowej i dodałam gałki muszkatołowej. Kopytka dodatkowo poprzecinałam na pół. Do tego opakowanie białych kiełbasek wegańskich. Na patelnię najpierw
greenscarfKebabczeta jest to bułgarska potrawa z grillowanego mięsa mielonego z przyprawami. Mięso jest ukształtowane w podłużne kiełbaski, podobne do hot dogów . Kebabczeta jest bułgarskim odpowiednikiem serbskiej Cevapcici. Z racji tego, że do sezonu grillowego jeszcze daleko, to proponuję dziś wersję domową- smażoną. Składniki: 1 kg mięsa (wieprzowego lub 0,5 kg wołowego + 0,5 kg wieprzowego) 3 łyżki bułki tartej
Tradycyjna KuchniaBardzo smaczne połączenie- czyli hot -dog w naleśniku. Składniki: mleko 1/8 litra woda 1/8 litra 1 szt jajko 12 dag mąka pszenna słonina 1 kawałek 6 szt parówki 6 plasterków ser żółty olej do smażenia Wykonanie: Jajko ubić, dodawać po trochę mąki i mleko zmieszane z wodą, następnie posolić do smaku. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować słoniną, po czym smażyć cienkie
Tradycyjna Kuchnianajbardziej rozbudowana na moim blogu jest kategoria mięsa . Moja rodzinka bardzo lubi dania mięsne stąd mój kolejny pomysł na mięso to kotlety mielone z niespodzianką czyli mięsny hot-dog. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4-5 cienkich parówek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki słodkiej papryki sól
O kuchni z uczuciemmieć pewność, że Misiek potajemnie nie wymyka się na stację benzynową na hot-doga kontynuuję przygotowywanie posiłków w stylu „męskie żarcie”. Składniki na 50 szt pierogów: 600 g mąki pszennej 0,5 litra gorącej wody łyżeczka soli farsz szpinakowy: 400 g mrożonego szpinaku szczypta soli, gałki muszkatołowej i czosnku suszonego farsz z rucoli: duży pęczek sałaty kostka tofu
greenscarfglikemicznym Dobrym wyborem są owoce (grejpfrut, jabłko, banan, pomarańcza, arbuz), niskotłuszczowe mleko i przetwory mleczne (maślanka, jogurty naturalne, kefir), płatki owsiane, warzywa, jajka. Najgorszym możliwym wyborem są hamburgery, frytki, hot-dogi i słodycze. Na koniec pytanie do Was - macie jakieś doświadczenia? Ulubione produkty śniadaniowe zaspokajające apetyt na kilka godzin? A może wręcz przeciwnie - zasada indeksu sytości nie sprawdza się
Powiedz dietom niesłodkie uśmiechy.Nigdy nie zapomnę słów mojej córki: " mamo,ale mamy ładny nowy stół-mniam,mniam:)". Po wielu godzinach spędzonych na przygotowaniu imprezowego stołu przyznam,że było warto:) Pizzerinki Hot dogi Serniczki i imprezowy arbuz Oczywiście bez tortu nie było by imprezy:) Co najważniejsze solenizantka zadowolona jak nigdy,goście najedzeni i uśmiechnięci.Zabawa jak zwykle świetna w tym gronie
Wielki apetytPostanowiłam spróbować kolejnego przepisu na hot dogi. Znalazłam bardzo kuszący U Kasi , spróbowałam i muszę przyznać,że są naprawdę super. Składniki: 525 g mąki 50 ml wody 250 ml mleka (ja użyłam ryżowego Alpro ) 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru 20 g drożdży 10 parówek Sposób przygotowania: Drożdże pokruszyć, dodać cukier, łyżkę
Wielki apetytZjeść na zimno, polewając ją ketchupem i musztardą Zawinąć w ciasto francuskie i upiec w 220 stopniach Celsjusza, i… polać ketchupem i musztardą Pojechać na stację benzynową, kupić hot-doga, wyjąć z niego parówkę i zjeść z… ketchupem lub musztardą Źródło: eska.pl
WojnaNaSmaki.plwersji grubo krojonej sos smakuje przepysznie. Majonez mieszamy z musztardą i wszystkimi przyprawami. Sosik gotowy. Warto podwoić tudzież potroić proporcje sosu, gdyż smakuje dosłownie do wszystkiego: zapiekanek, hot - dogów , kotletów , sałatek , a nawet do samej zrumienionej na grillu bułeczki. Głównym jego zastosowaniem jest jednak wydobycie z każdego hamburgera smaku na miarę Big Maca. I uwierzcie mi - naprawdę taki smak poczujecie
Kuchnia po mojemusera Przygotowanie: Bagietce odciąć końce i podzielić ją na 4 części. Naciąć bagietkę wzdłuż w taki sposób by ją nie przecinać do końca (naciąć jak bułkę na hot doga). Wydrążyć wnętrze bagietki. Posmarować wewnętrzną część bagietki masłem, następnie równomiernie rozłożyć sałatę, szynkę oraz ser. Zwinąć bagietkę jak roladę bardzo ściśle, dobrze, mocno owinąć folią spożywczą. Tak przygotowane bułki
Mama Gotujecaso di un attacco d'asma. Vaso di miele messo sotto il naso e inalare il suo profumo. Dopo pochi minuti l'attacco powinnien rendimento. Bagni caldi e hot dog (inalazione), in particolare con il sale, sono molto utili per gli attacchi di asma. Succo di mezzo limone mescolato con acqua, bevuto fuori pasto, dà buoni risultati nel trattamento dell
w mojej kuchnismaku, który nadaje keczup połączony z przyprawą Curry. Pierwszy raz jadłam Curry wurszt w Niemczech, gdzie jest on podawany z frytkami, a można go kupić w ulicznych budkach z hot dogami. W oryginale podaje się go z parówką, ale ja zastąpiłam je kiełbasą śląską. Polecam wypróbowanie przepisu :) Składniki: 2 kiełbaski śląskie keczup przyprawa Curry Kiełbaski grzejemy w wodzie. Po wyciągnięciu
Smakowy RajHot dog, czyli jeden z najszybszych Fast – foodów, jakie można przyrządzić w domu :) Składniki: 1 bułka podłużna 1 parówka Musztarda Keczup + dowolna sałatka jarzynowa ze słoja Bułkę rozcinamy wzdłuż, wkładamy odsączoną sałatkę, podgrzaną parówkę i oblewamy musztardą i keczupem
Smakowy RajPrzepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Chlebek z sardynką, a do picia zielona herbatka z pigwą Obiad: Barszcz ukraiński Deser: Kasztanki + kawa zbożowa Kolacja: Hot dog, a do picia rooibos R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin
Smakowy Rajdostała od sąsiadki i tak to się zaczęło :) Pamiętam, że w dzieciństwie nigdy nie umieliśmy się jej najeść i stanowiła nie tylko dodatek do obiadu, ale również dodatek do hot dogów, czy kanapek z opiekacza, wówczas wyciskało się zalewę, by sałatka nie była taka mokra. Od kilku lat wracam do tych starych, sprawdzonych smaków i przyznam szczerze, warto mieć taką
Smakowy Rajpyszny miąższ i chrupiąca skórka. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe czyli to co w domowym pieczywie lubię najbardziej. Można je zjeść z czym tylko chcecie, nadadzą się nawet do domowych hot-dogów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaBardzo smaczne, aromatyczne czosnkowe ogórki, w zimie jak znalazł, świetny dodatek do obiadu, hot-dogów, czy hamburgerów zamkniętych w bułce.. tak pyszne,że można zajadać same :) Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko a przechowywać można bardzo długo. Proponuję od razu zrobić z podwójnej porcji, bo naprawdę szybko znika :) Przepis dostałam parę lat temu od koleżanki i na stałe zagościł
Kuchnia z widokiem na ogródnajlepiej drobiowego jak ognia unikajcie tych zawierających MOM lub MDOM (drobiowy MOM) oraz "wysoko wydajnych", zawierających więcej zapychaczy niż mięsa. Najgorsze jakościowo są przeważnie te opatrzone nazwą "śniadaniowe", "hot-dog", "rodzinne" nie kupujcie produktów zawierających fosforany (E450-E452) - uniemożliwiają przyswajanie wapnia nie wybierajcie tańszych niż 10 zł za kg. W tym przypadku bardzo często cena = jakość uwaga na pozornie dobre
Powiedz dietom niesłodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz kurczaczki rodem z KFC :). Natomiast w Bazzar Bar - serwowane są kanapki mięsne i rybne. • lody w godz
ClauditteMissCookingPizza ta powstała specjalnie dla mojej córeczki, która lubi odrywać małe kawałeczki. Do środka dałam tylko troszkeę pieczarek i sera oraz kiełbaski. Powstały takie mini hot-dogi w puszystym drożdżowym cieście:) składniki: ciasto 375 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 25 g świeżych drożdży duża szczypta soli duża szczypta cukru 200 ml letniej wody 1 łyżka oleju dodatki
Monia miesza i gotujeSurówka z czerwonej kapusty to klasyk do obiadu, ale nie zapominajmy, że także świetnie nadaje się jako dodatek do domowych hamburgerów, hot-dogów, tortilli i kebabów. Jest bardzo chrupiąca, my ją uwielbiamy. Surówka jest tania, a wychodzi jej dość sporo. Dobrze się także przechowuje – może kilka dni stać przykryta w lodówce bez straty na jakości. Sama kapusta to warzywo
Poezja smakuPożywne bułeczki, o lekko orzechowym smaku. Idealne na śniadanie, ale przydadzą się również do przygotowania domowych hot-dogów i zapiekanek. Nie wiele pracy, a efekt... Spróbujcie sami:) Paluchy z ziarnami (na podstawie "Chleb" Jeffrey'a Hamelman'a) ciasto: 540g mąki pszennej 300g wody 30g oliwy z oliwek 10g cukru 10g soli 10g drożdży ponadto: 1 jajo sezam i/lub mak Wszystkie
Zapiski Młodej ŻonyDobre parówki, trochę warzyw i dodatków i mamy nastroszoną zapiekankę. Składniki: -8 parówek drobiowych ( hot dog ) -3 jajka -kilka ugotowanych ziemniaków -ok. 5 dkg posiekanego żółtego sera -czerwona papryka -por -3 łyżki mąki ziemniaczanej -3 łyżki majonezu -pieprz -przyprawa warzywna -sos pomidorowy lub ketchup Jedną parówkę drobniutko kroimy. Paprykę kroimy w cienkie paseczki a pora
Maminek kulinarnyktóry nota bene uwielbiam. Ale nie tego mi dzisiaj było trzeba, aby zaspokoić moje kulinarne zachcianki. Krokiety z pieczarkami :) tak to jest to. Smak farszu przypomina mi smak ulubionych hot-dogów z pieczarkami, smak sprzed ładnych kilkunastu lat z nieistniejącej już budki, przy nieistniejącym już kinie "Odra" w Opolu. SKŁADNIKI: ciasto 1 1/2 szklanki mleka
Kuchnia w opałachobiadu poprzedniego dnia. Podajemy je z ulubionym sosem i z chrupiącą surówką. Ja tym razem podałam do nich mini-sałatę rzymską w którą można było zawijać krokieciki niczym rybne hot-dogi. Mama zazwyczaj robiła do nich colesława lub surówkę z białej kapusty. Kotleciki z dorsza: ok. 350 g filetów z dorsza (można też użyć innej białej ryby
Poezja smakuwyjścia. Trzeba samemu dusić, parzyć, gotować i wędzić. Wszyscy boją się parówek ale w domowych warunkach można stworzyć prawdziwe mięsne wieprzowe czy cielęce parówki. Nie musimy więc rezygnować z hot-dogów czy parówek na śniadanie. Tak to wymaga trochę pracy i pewnych narzędzi ale nie jest to aż tak trudne jak się wydaje. Wszystko czego potrzebujemy by przygotować aromatyczną pyszną
OstryKęsPlacek po CygańskuNaleśniki z serem białymPosiłek VIIPo jednym dniu odpoczynku od zamentu restauracji ( tego dnia zjedliśmy Zapiekane bakietki żytnie z sałatą i dodatkami z parówką wieprzową, tak zwane Hot Dogi - tylko, że na stancji bo mimo wszystko barom po reportażu nie ufamy w tym zakresie :). Chcąc potwierdzić nasze wcześniejze doznania w retauracji "U Kojota" postanowiliśmy do niej powrócić, mając chwilę
Słodkie Przyjemnościdodatkiem pomidorków i kuskus, Ania przygotowała pyszną szarlottę z bezą, Joasia przepyszne cebularze - tradycyjne i z łososiem, Agnieszka tartę z koziego sera, Gabryś przyniósł ze sobą hot dogi w cieście drożdżowym, Michał babkę ziemniaczaną, Daria czekoladowe ciasto z cukinią, a Przemysław z Luizą babeczki bezglutenowe.Ja zrobiłam kruche babeczki z kremem patissiere, tartę śliwkową
Słodkie Przyjemnościgløggu już pisałam, są też naleśniki, gorąca czekolada, gløgg w wersji ekskluzywnej, czyli z białego wina, jabłka i migdały w karmelu, a także mniej świąteczne, ale uwielbiane przez Duńczyków hot dogi) i dekoracji. Zaopatrzyliśmy się w szklane aniołki i ornamenty, a także wyjątkowe, drewniane bombki - choinka w tym roku będzie zachwycająca! Przy Storkespringvandet, czyli fontannie z bocianami, zatrzymaliśmy się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeogórkiem małosolnym :) Zauważyliście, że taka kanapka na plaży smakuje niebiańsko? Kiedy byłam dzieckiem, to taki prowiant był obowiązkowy podczas wypadów nad wodę. Kiedyś nie było tylu budek z hot-dogami czy małych restauracji blisko plaży. Plażowicze przyjeżdżali z koszami wypełnionymi jedzeniem, które nie zepsuje się poza lodówką. Nie było innej możliwości :) I wtedy najczęściej my, dzieciaki, dostawaliśmy
Codzienna kuchnia niecodziennaspecjalnego - domowe bułeczki. C. je uwielbia, więc wiedziałam, że sprawię mu przyjemność. Chciałam użyć prażonej cebulki, której mamy w domu spory zapas (jest to spowodowane tym, że w Danii hot-dogi bez prażonej cebulki po prostu nie istnieją. Raczej nie jadamy kupnych, ale od czasu do czasu przygotowujemy domowe - cebulka musi więc być). Dodatkowo zauważyłam mąkę żytnią, i ją również
Pożeraczka, czyli raz adobrzedobrą i złą szynkę, czy lepsze i gorsze pieczywo. Wszystko jest kwestią wyboru.Nie jadam jednak parówek zbyt często. Niespecjalnie za nimi przepadam, od czasu do czasu robimy domową wersję hot dogów, i to chyba tyle w temacie. Zawsze jednak kilka kiełbasek zostanie, i powstaje pytanie - co zrobić? Dwa dni z rzędu bułki z parówką w grę nie wchodzą. Aż pewnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKtóż z nas nie pamięta tych obskurnych dworcowych budek, w których bywali wszyscy z wyjątkiem Sanepidu? Hamburgery, hot-dogi, a zwłaszcza zapiekanki z takich bud smakowały wybornie. Odtwórzmy zatem ten smak! Dzisiejszy przepis powstał za sprawą specjalnego gościa, którym jest mój luby, może i nieszczególnie utalentowany kulinarnie, ale za to robiący najlepsze dworcowe zapiekanki na świecie ;) Składniki: - dwie długie bułki
Kulinarne zapędy Kokosawięc dziś (przed pracą troszkę na chybcika, co niestety nie jest wskazane przy pieczeniu) postanowiłam upiec coś "nie słodkiego". Przyszły mi na myśl.... stare , dobre, polskie hot-dogi z pieczarkami... na takie chodziłyśmy będąc jeszcze w liceum. Niestety na szybko nie znalazłam żadnego fajnego przepisu na takową przekąskę i postanowiłam więc upiec rogaliki z pieczarkami. Teeeeż... wyszły fajne
Walijskie PichcenieDomowe hot dogi to dla mnie powrót do czasów liceum :-) Często chodziłyśmy z koleżankami na gorące buły z pysznymi pieczarkami w środku. Najlepsze sprzedawali w budce na Rynku, w miejscowości, gdzie mieściła się szkoła... Teraz te z parówką i surówka to już nie to samo... Postanowiłam przywołać wspomnienia ... Składniki: 3 bułki typu paluchy 400g pieczarek 2 cebule
Walijskie Pichceniezobaczyć kilka dań z wykorzystaniem ciecierzycy. Między innymi hummus , sałatkę z ciecierzycy lub też pastę pomidorowo-cieciorkową . Jeśli interesują Was inne pomysły na wegetariański "fast food" wypróbujcie te wegetariańskie hot dogi :) A teraz już zajmijmy się falaflami. Wystarczy, że dodacie do nich prostą sałatkę lub kilka listków szpinaku, a całość włożycie w chlebki pita, a będziecie mieć wspaniałą przekąskę
Okolice PalnikaDomowa alternatywa dla hot-dogów ze stacji paliw czy marketu – chrupiące, puszyste ciasto z nutą oregano, do tego ketchup, musztarda i dowolne warzywne dodatki. Parówki w cieście to szybka, tania i smaczna przekąska, a jeśli kupicie parówki z szynki, nie będziecie mieć wyrzutów sumienia, że jecie tzw. „junk-food”. Dobry pomysł na jakiekolwiek przyjęcia lub do zagryzania podczas pracy
Nerds Kitchenskład i szczerze mówią nie mam pojęcia jak można truć się takimi produktami, bo daniem czy posiłkiem tego nazwać nie mogę. Powoli moda "gotowców" wchodzi do Polski. Gotowe hamburgery, hot dogi, sałatki lub tacki z warzywami na grilla, gotowe owsianki czy też "pomysł na obiad w proszku". Osobiście - nienawidzę takich specyfików. Fakt - w zimie można czasem się poratować, ale nadeszła
Czarnawisienkamieście fast foody. Tak czy tak, proponowana dzisiaj sałatka to pełnowartościowy posiłek, który w razie potrzeby z powodzeniem zastąpi obiad. Mnie czasami ratuje przed zjedzeniem słodkiej bułki lub hot-doga. Polecam ją wszystkim zabieganym i nie mającym na nic czasu, bo jej przyrządzenie to tylko chwilka, a później nie trzeba się martwić o prowiant. Sałatkę można przygotować na dwa sposoby
Ratunku obiadPyszne placki ziemniaczane ...zajadane z sosem Develey ..sos niby do hot dogów..ale z plackami tez było pysznie..do ciasta dodałam przyprawę do mięsa Knorr..też przyprawa niby typowo do mięsa, ale do placków tez się nada. 1 kg ziemniaków sól,pieprz, majeranek przyprawa Knorr 1 cebula 2 jajka 1 -2 łyżki mąki kukurydzianej Ziemniaki zetrzeć
Moje domowe kucharzenieOstatnio pokazywałam przepis na pulled pork, który pokochaliśmy. Dzisiaj wykorzystałam przygotowane w ten sposób mięso do przygotowania m.in kanapek, czy tez hot dogów. Wystarczy bułka, trochę warzyw, w tym pikli i mięso i powstaje pyszna kolacja albo kanapka do szkoły czy pracy. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikgotowanych, marynowanych warzyw lub owoców lub ich wspólne połączenie. Pochodzi z Indii, obecnie jest popularny na całym świecie w wielu odmianach. Używany najczęściej jest na zimno do kanapek, mięs, hot-dogów, czy hamburgerów. My również w Polsce mamy swoją odmianę relishu i jest to ćwikła. A dzisiaj proponuje wam pyszny słodko-kwaśny relish, czyli sos z papryki, pomidorów i jabłek
Bernika - moj kulinarny pamietnikstraszliwą ochotę na placki ziemniaczane. Ale już nie specjalnie chciało mi się sterczeć przy patelni i je smażyć. Rolada ziemniaczana już była... Czas wywinąć coś innego, a raczej zawinąć ;) Hot- dog ziemniaczany 6-7 ziemniaków 1-2 łyżki mąki 1 jajko ziółka (ja wybrałam oregano) oliwa do posmarowania ciasta sól 2 parówki Ziemniaki starłam na tarce. Do masy dodałam jajko
bastalenasię 50% 2. Kremu z buraków nie było, ale był ten , równie pyszny 3. Wyprzedaże do kuchni, lubię to! 4. W międzyczasie załapaliśmy się na Hot Dog dzień I mniej kulinarnie: 1. Śniadanie na trawie 2. Nad chmurami lecę 3. Dziadki 4. "Pierwszy" śnieg Lucusia Do zobaczenia w sierpniu
bastalenaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki a’la fast food to połączenie zapiekanki i hot doga w jednym. Parówki zawinięte w naleśniku z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. To taka zdrowsza i domowa wersja a’la fast foodu a zarazem inna odmiana naleśników. Z podanej porcji wychodzi 8 sporych
Marta Gotujewyjścia. Trzeba samemu dusić, parzyć, gotować i wędzić. Wszyscy boją się parówek ale w domowych warunkach można stworzyć prawdziwe mięsne wieprzowe czy cielęce parówki. Nie musimy więc rezygnować z hot-dogów czy parówek na śniadanie. Tak to wymaga trochę pracy i pewnych narzędzi ale nie jest to aż tak trudne jak się wydaje. Wszystko czego potrzebujemy by przygotować aromatyczną pyszną
OstryKęssię jeść od samego patrzenia na nie, które kuszą i sprawiają, że chcesz zapomnieć o tym, że w Twojej diecie nie ma białego pieczywa. Smacznego! Składniki: 1 bułka typu hot-dog 2 plastry wędzonego łososia 1/2 awokado 2 listki sałaty masło majonez sok z cytryny świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bułkę przekroić wzdłuż, a spodnią część posmarować masłem. Na bagietce ułożyć
Pasja SmakuZrobiłam bardzo fajną sałatkę na zimę. Będzie jako dodatek do obiadu i domowych hot-dogów. Latem trzeba się trochę napracować, żeby w zimie móc z tych dobrodziejstw korzystać. Ale warto. Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 250 g cebuli 250 g marchewki 2 papryki czerwone 5 ząbków czosnku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka soli Zalewa: 0,5 szk octu
Ala piecze i gotujeCzym charakteryzuje sie kuchnia i co jest nuta przewodnia-juz pisze: Buffalo wings-chyli skrzydelka w sosie pomidorowo miodowym posypane serem, ciasto czekoladowe- czyli znane nam brownies, hamburgery, cheeseburgery, hot dogi, corndogi, fluffernutter czyli kanapka z maslem orzechowym i dzemem, macaroni i cheese, pizza, nalesniki z syropem klonowym i najwazniesze CHEESE! Wszedzie i do wszystkiego. Moj maz chcial sobie zamowic
Smaki Edytyprostu nie jest ten sklep mi po drodze. Wzięłam tym razem pączki i bułki. Pączki świeże i pachnące - zjedliśmy od razu. W cenie 1,50zł. A bułki wybrałam hot dog w cenie 0,94zł. Chrupiące, pszenne pieczywo
Magiczne Życie Martyalbo zaprosić znajomych i biesiadować wspólnie bez większych wyrzutów sumienia. Mówię Wam - warto zrobić taką burgerową biesiadę w domu ! Przypominam, że mam fajny przepis na Bułeczki do hamburgerów albo hot-dogów ! Wychodzą puszyste i pyszne ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazasmakowała, że postanowiłam odtworzyć ten smak w domu, który wiadomo, że będzie lepszy i zdrowszy. Jednak zamiast podłużnej bułki użyłam zwykłych hamburgerowych, świetne będą również te do hot-doga, natomiast mięsko namoczyłam w mleku, dzięki czemu zyskało delikatny smak. Sam sos doskonały będzie także do sałatek, wędlin czy jajek. Składniki na 8 sztuk: Podwójna pierś z kurczaka Bułka tarta
Fabryka pomysłówDawno nie było parówek w cieście drożdżowym. 0,5 kg mąki 1 szkl. mleka 50 g drożdży 5 łyżek oleju 2 łyżki cukru szczypta soli 2
Moje domowe kucharzenieWpis zbiorowy TOP 5 fast food'ów i słodyczy oraz alternatywnych dla nich rozwiązań! Lubisz burgera, ale to masa tłuszczu? Zajadasz się codziennie pizzą, ale nie
CzarnawisienkaRobiłam je dawno temu...ale zapomniałam wstawić przepis..w sumie to nic nadzwyczajnego, bo parówki zawinięte w ciasto drożdżowe ..ale za to pyszne..u mnie ciasto
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 kg marchwi 1 kg ogórków kwaszonych 1 kg kapusty białej 1 kg papryki czerwonej 1/2 kg cebuli ziele angielskie czarny pieprz w ziarnach
Przepisy kulinarne babci AntoninyDawno nie było parówek w cieście drożdżowym. 50 dkg mąki 1 paczka suchych drożdży (7 g) [20 g świeżych] 1 łyżeczka cukru 1,5
Moje domowe kucharzenieOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego wykorzystuję w swoich potrawach..nie tylko do smażenia czy pieczenia, ale także jest składnikiem ciast np.dro
Moje domowe kucharzeniePrawdę mówiąc ciasto zarobiłam na pizzę, ale jakoś plany się zmieniły i zrobiłam takie oto kostki.. Coś na Halloween..my w sumie takiego święta nie
Moje domowe kucharzenieDomowy Chikker stworzony na wzór jednej z nowszych kanapek z oferty restauracji McDonald's. Wyśmienite paluszki z filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce z
Słodka StronaDawno nie było parówek w cieście drożdżowym..część zrobiłam tradycyjnie tylko parówka w środku, a do tego sosik do wyboru.. .remulada lub sos barbecue ..a
Moje domowe kucharzenieDawno nie robiłam parówek w cieście drożdżowym...i tak oto są a raczej były ..robiłam je w niedzielę..i co prawda zabrakło mi parówek i zrobiłam
Moje domowe kucharzenieZachciało się parówek w cieście ..i były.. rogaliki z parówkami...Pomysł na takie rogaliki z parówką i sosem znalazłam tutaj ..moje rogaliki nie były posypywane
Moje domowe kucharzenie