minimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym i ciemnym sosie, pieczenią wieprzową. SKŁADNIKI 1 długi wężowy ogórek, 400-500g 1 cebula czerwona, średniej wielkości
Karo in the Kitchenpierwszy biorę udział w akcji "Wypiekanie na śniadanie" . W ten weekend wspólnie pieczemy bułeczki do hot-dogów. Jest to najlepszy przepis na bułki pszenne jaki do tej pory wypróbowałem. Bułeczki z tego przepisu wyszły wyjątkowo smaczne, pięknie wyrosły, są chrupiące i puszyste. Będę musiał częściej brać udział w tej akcji. Przepis trochę zmodyfikowałem: - zrobiłem ciasto z mniejszej
Przepisy na domowy ser i chlebboczku 25 dag żółtego sera płaska łyżka słodkiej papryki łyżka tymianku 2 łyżki oleju Sposób przygotowania : Parówki pozbawiamy osłonek. Nacinamy wzdłóż, nie docinając do końca (jak bułki na hot-dogi. Żółty ser kroimy w grubsze paski. Nadziewamy parówki. Owijamy boczkiem. Spinamy wykałaczkami. Naczynie smarujemy tłuszczem. Układamy parówki. Posypujemy papryką i tymiankiem. Pieczemy w 200 stopniach C przez
Pobite gary Barbaryjuż kilka różnych przepisów na pasty kanapkowe ale ta wyszła chyba najsmaczniej ze wszystkich. A to za sprawą jednego małego dodatku- prażonej cebulki. Użyłam takiej jaką dodaje się do hot-dogów ale jeśli nie macie to możecie użyć zwykłej podsmażonej cebuli. Taka cebulka całkowicie zmienia smak zwykłej pasty a do tego jest wspaniale chrupiąca. Składniki: 1 wędzona makrela
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPotrzeba odnawiania życia w GTA pomiędzy jedną strzelaniną a drugą powoduje, iż często odwiedzamy lokacje serwujące jedzenie typowe dla amerykańskiej kultury. Burgery, hot-dogi czy tłuste kawałki kurczaka są świetnym paliwem dla bohatera przed kolejnym wielkim rozbojem czy zwykła uliczną bójką. Jedną z głównych sieci fast foodowych w uniwersum jest Cluckin’ Bell, gdzie wg sloganu można zasmakować smażonych kogucich przysmaków
Nerds Kitchenjadam fast foodów na mieście, ale z czasów studenckich pamiętam smak pysznych hot dogów i hamburgerów z budki, która stała tuż przy bramie wjazdowej na teren Uniwersytetu Warszawskiego przy Krakowskim Przedmieściu. Wizytę w ówczesnym BUWie kończyłam bułą stamtąd. Pewnie za zdrowa nie była, ale wtedy nie zwracałam na to uwagi. Po latach przypomniała mi się tamta budka i jedzenie
Weekendy w domu i ogrodziebułkach zapiekanych w piekarniku, jest to miła odmiana podania tradycyjnego śniadania z jajek niż zazwyczaj a do tego bardzo ładnie prezentuje się na talerzu :) Będziemy potrzebować: 4 bułki na hot dogi 4 jajka 100 g sera żółtego 4 łyżki śmietany 12% lub 18% 100 g szynki 1 pęczek szczypiorku do smaku : sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Jajecznica zapiekana
Uwaga Babcia Gotujenasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy ktoś nie jadł jeszcze hamburgera, kebaba czy hot-doga? Z pewnością znikoma liczba osób. O bombie kalorycznej nie będę się już rozpisywać, bo wszędzie o tym trąbią ;) W zamian proponuję coś zdrowszego, równie prostego i szybkiego do przygotowania
Tagebuch po polskumetr. Na ścianach zawieszone są obrazy podkreślające religijność tego kraju. Tuż obok, a właściwie przy suficie zawieszone są szynki ze świni iberyjskiej. Widok tak powszechny w hiszpańskich barach jak hot-dogi na polskich cepeenach. Jak to turyści, szukamy w lokalu toalety... Jest! Tak, toaleta była tylko dla dżentelmenów – otwierało się drzwi harmonijkowe, które po zamknięciu dotykały pleców. Przed sobą zastajesz
Right Behind The Kitchendania i produkty kuchni austro-węgierskiej ale i z Dalekiego Wschodu - do wyboru do koloru. Jeśli już zdecydujemy się na jakiś smakołyk, zdecydowanie polecam lokalne rzeczy. Przykładowo mega popularne hot-dogi ale zrobione z kiełbasy a nie parówki - duża porcja gwarantowana! Dla większych łasuchów znajdziemy chrupiącą golonkę . Serowych amatorów z pewnością zainteresuje bogaty wybór austriackich serów. Na ulicznych straganach dostaniemy
Right Behind The KitchenJeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJakiś czas temu przygotowując się na sezon grillowy postanowiłam rozszerzyć menu (które składało się głównie z burgerów) o hot-dogi. Efekt przerósł moje oczekiwania, kiełbaski okazały się pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować
VegUlkaChciałoby się powiedzieć - klasyka polskiej kuchni, ale to raczej klasyka polskiego fast foodu. Niegdyś królowa jedzenia w budkach przy ulicach teraz zdetronizowana przez zachodnie hamburgery i hot dogi i wschodnie kebaby. Czasami nie ma nic lepszego o drugiej w nocy niż klasyczna zapiekanka ;) A jeśli najdzie nas ochota, to dobrze sprawdzi się też na zwykłą kolację, czy sycące śniadanie
Milion Smakówalbo kapusta będzie miała rzeczywiście wyjątkowy smak gdy ją przygotujemy na grillu. Wystarczy że skropimy ją odrobiną oliwy z oliwek, posypiemy solą i pieprzem i mamy wyjątkowy dodatek do hot-dogów i hamburgerów. Prawdopodobnie każdy z Nas jadł kiedyś pieczone ziemniaki . Ale czy każdy z nas jadł je grillowane? W szczególności polecamy wykorzystać je do sałatki ziemniaczanej. Na pewno zauważymy
naRuszcie