hot dog - 417 przepisów (strona:20/28)

Burgery teksańsko - meksykańskie 167

spodzie układamy podsmażone warzywa. Na nie kładziemy burgera, ser i znowu warzywa. Przykrywamy górą bułki i podajemy. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" A dokładny opis jak i z czego zrobić dobrego burgera macie TUTAJ . --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony

Marder&Marder Manufacture
Burger z suszoną szynką i serem owczym 152

połową bułki. Smacznego! I przepraszam za błędny podpis na zdjęciach. Burger jest oczywiście z suszoną szynką, nie z wędzoną :) Przepis zainspirowany książką Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" A dokładny opis jak i z czego zrobić dobrego burgera znajduje się TUTAJ . --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony

Marder&Marder Manufacture
Burger kontynentalny 147

mięso, na nie plasterek sera, na ser poszarpaną sałatę, jajko, bekon i przykrywamy górą bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden

Marder&Marder Manufacture
Miniburgery 197

bułki smarujemy majonezem, kładziemy poszarpaną sałatę, na nią burgera, ser i przykrywamy górną połową bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden

Marder&Marder Manufacture
Parówki w cieście drożdżowym 211

Domowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g drożdży 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cukru łyżka oleju 200 g mąki oregano, zioła prowansalskie 4 długie parówki Ponadto: jajko, sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Męskie żarcie: kopytka z kiełbasą, cebulą i kiszonym ogórem 197

Musiałam zrobić obiad w stylu „męskie żarcie” bo Misiek znowu zaczął intensywnie taknkować samochód czyt. pożerać hot-dogi. Zapewniam, że prezentowanie danie jest 100% wegańskie! Przepis na kopytka pod tym linkiem: http://www.greenscarf.pl/kopytka-ze-skwarkami-weganskie-wiadomo/ tym razem użyłam mąki pszennej razowej i dodałam gałki muszkatołowej. Kopytka dodatkowo poprzecinałam na pół. Do tego opakowanie białych kiełbasek wegańskich. Na patelnię najpierw

greenscarf
Kebapczeta bułgarskie 155

Kebabczeta jest to bułgarska potrawa z grillowanego mięsa mielonego z przyprawami. Mięso jest ukształtowane w podłużne kiełbaski, podobne do hot dogów . Kebabczeta jest bułgarskim odpowiednikiem serbskiej Cevapcici. Z racji tego, że do sezonu grillowego jeszcze daleko, to proponuję dziś wersję domową- smażoną. Składniki: 1 kg mięsa (wieprzowego lub 0,5 kg wołowego + 0,5 kg wieprzowego) 3 łyżki bułki tartej

Tradycyjna Kuchnia
Parówki zawijane w cieście naleśnikowym 135

Bardzo smaczne połączenie- czyli hot -dog w naleśniku. Składniki: mleko 1/8 litra woda 1/8 litra 1 szt jajko 12 dag mąka pszenna słonina 1 kawałek 6 szt parówki 6 plasterków ser żółty olej do smażenia Wykonanie: Jajko ubić, dodawać po trochę mąki i mleko zmieszane z wodą, następnie posolić do smaku. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować słoniną, po czym smażyć cienkie

Tradycyjna Kuchnia
Mięsny hot dog 214

najbardziej rozbudowana na moim blogu jest kategoria mięsa  . Moja rodzinka bardzo lubi dania mięsne stąd  mój kolejny pomysł na mięso to kotlety mielone z niespodzianką czyli mięsny hot-dog. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4-5 cienkich parówek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki słodkiej papryki sól

O kuchni z uczuciem
Pierogi z rucolą i ze szpinakiem 145

mieć pewność, że Misiek potajemnie nie wymyka się na stację benzynową na hot-doga kontynuuję przygotowywanie posiłków w stylu „męskie żarcie”. Składniki na 50 szt pierogów: 600 g mąki pszennej 0,5 litra gorącej wody łyżeczka soli farsz szpinakowy: 400 g mrożonego szpinaku szczypta soli, gałki muszkatołowej i czosnku suszonego farsz z rucoli: duży pęczek sałaty kostka tofu

greenscarf
Jakie produkty wybierać, żeby nie odczuwać głodu? 157

glikemicznym Dobrym wyborem są owoce (grejpfrut, jabłko, banan, pomarańcza, arbuz), niskotłuszczowe mleko i przetwory mleczne (maślanka, jogurty naturalne, kefir), płatki owsiane, warzywa, jajka. Najgorszym możliwym wyborem są hamburgery, frytki, hot-dogi i słodycze. Na koniec pytanie do Was - macie jakieś doświadczenia? Ulubione produkty śniadaniowe zaspokajające apetyt na kilka godzin? A może wręcz przeciwnie - zasada indeksu sytości nie sprawdza się

Powiedz dietom nie
Urodziny mojej córki 111

słodkie uśmiechy.Nigdy nie zapomnę słów mojej córki: " mamo,ale mamy ładny nowy stół-mniam,mniam:)". Po wielu godzinach spędzonych na przygotowaniu imprezowego stołu przyznam,że było warto:) Pizzerinki Hot dogi Serniczki i imprezowy arbuz Oczywiście bez tortu nie było by imprezy:) Co najważniejsze solenizantka zadowolona jak nigdy,goście najedzeni i uśmiechnięci.Zabawa jak zwykle świetna w tym gronie

Wielki apetyt
Hot dogi 100

Postanowiłam spróbować kolejnego przepisu na hot dogi. Znalazłam bardzo kuszący  U Kasi , spróbowałam i muszę przyznać,że są naprawdę super. Składniki: 525 g mąki  50 ml wody 250 ml mleka (ja użyłam ryżowego Alpro ) 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru 20 g drożdży 10 parówek Sposób przygotowania: Drożdże pokruszyć, dodać cukier, łyżkę

Wielki apetyt
Czary Gary – Parówka na wiele sposobów 181

Zjeść na zimno, polewając ją ketchupem i musztardą Zawinąć w ciasto francuskie i upiec w 220 stopniach Celsjusza, i… polać ketchupem i musztardą Pojechać na stację benzynową, kupić hot-doga, wyjąć z niego parówkę i zjeść z… ketchupem lub musztardą Źródło: eska.pl

WojnaNaSmaki.pl
Sos hamburgerowy niczym w Big Macu. Domowa wersja kultowego smaku 158

wersji grubo krojonej sos smakuje przepysznie. Majonez mieszamy z musztardą i wszystkimi przyprawami. Sosik gotowy. Warto podwoić tudzież potroić proporcje sosu, gdyż smakuje dosłownie do wszystkiego: zapiekanek, hot - dogów , kotletów , sałatek , a nawet do samej zrumienionej na grillu bułeczki. Głównym jego zastosowaniem jest jednak wydobycie z każdego hamburgera smaku na miarę Big Maca. I uwierzcie mi - naprawdę taki smak poczujecie

Kuchnia po mojemu