SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki) 1 łyżka musztardy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawielką zwolenniczką żeberek, czasem zjem ale muszą być naprawdę chudziutkie z malutkimi kostkami. Ostatnio właśnie takie wypatrzyłam w sklepie i od razu zakupiłam dość sporą ilość z myślą o grillu. Ale pogoda jak zwykle spłatała nam figla, więc zamiast grillowanych, są żeberka duszone w cebulowym sosie. I powiem szczerze, nie żałuję, żeberka wyszły wyśmienite, mięciutkie, aromatyczne, niebo w gębie :) Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródPotrzebujesz szybkiej przystawki? Coś orzeźwiającego do grilla? Niespodziewana wizyta? Zrób szybką sałatkę z oliwek i grejpfruta! Przygotuj: Zielone i czarne oliwki Czerwony grejpfrut Granat Świeża bazylia Świeża mięta Oliwa cytrynowa (lub zwykła i sok z cytryny) Grejpfruta obieramy i wykrawamy z niego fileciki. Przekładamy do miseczki, dolewamy sok, który wyciekł w trakcie filetowania. Dodajemy oliwki – mniej więcej garść każdego rodzaju
MarcinChefmąką , mieszamy . Dodajemy cebulkę ,doprawiamy ,mieszamy aż sos zgęstnieje i odstawiamy. Dwie długie bułki lub kanapka przecięta na pół. Wyjmujemy miękki miąższ ze środka bułek i podpiekamy na grillu elektrycznym .Bułki muszą być chrupiące . Delikatnie napełniamy je farszem pieczarkowym
Ladylaura.instynkt samozachowawczy, to siedzi cicho, ciesząc się względnym spokojem. Przyznajcie się, ile razy kupiłyście coś w sklepie, bo „będę piekła ciasto, robiła sałatkę i mięso z grilla”? Mnóstwo. Każdy ma taki wstydliwy epizod za sobą. Na początku też miałam problemy z określeniem wielkości zakupów. Ba! Jak kończy się sezon gotowania dla innych, zdarza mi się ugotować 30 litrów zupy. Wtedy
ladykitchenpieprz kolorowy - sok z cytryny Brokuła i kalafiora posypuję solą i pieprzem, gotuję na parze przez ok. 10 minut. Łososia posypuję przyprawami, zawijam w folię spożywczą i umieszczam na grillu elektrycznym. Przypiekam zgodnie z czasem podanym przez producenta (najczęściej jest to bardzo krótki czas - na moim sprzęcie są to zaledwie 3 minuty, a jeśli ryba jest zamrożona, jest
Wielopokoleniowozarazem esencjonalny bo ze ś wieżych i soczystych pomidorów. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem i ziołowym aromatem. Ponadto ma gęstą konsystencję. Idealny do kanapek, zapiekanek i np. potraw z grilla. Dużą wygodą jest plast ikowe i poręczne opakow anie. Polecam!!! SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąUwielbiam czosnek i jest on obowiązkowym składnikiem mojej kuchni :) Dip czosnkowy to świetny dodatek do grilla, zapiekanek, pizzy, sałatek, przekąsek na imprezy i wielu innych dań. Jest jednym z ulubionych sosów nas wszystkich a do tego baaaardzo zdrowy ze względu na znajdujący się w nim czosnek w dużej ilości. Składniki: śmietana 18% - (duży kubek) jogurt naturalny
Alutka-Gotujełódeczki. Wrzucamy do garnka i lekko obgotowujemy (5 min. od zagotowania wody). Wrzucamy do miski z 3 łyżkami oleju i tymiankiem - mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 stopni - opcja grill. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy ziemniaki i grillujemy 7 min. Następnie wkładamy naczynie z mięsem i wszystko razem pieczemy w temp. 190 stopni
Alutka-Gotujeminut. Zupę zmiksować blenderem. Dodać mleczko kokosowe, sok z limonki i cukier. Doprawić też solą. Kurczaka pociąć w paski, doprawić solą i pieprzem. Upiec w piekarniku z ustawioną funkcją grill. Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki., dodać sok z limonki oraz ocet balsamiczny. Zupę podawać z kawałkami grillowanego
zadanie-gotowaniePyszna wiosenna sałatka, idealna na obiad lub grilla. Sałatkę polać sosem, przed samym podaniem
Kuchnia Danusitalerza, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po pierwszych 15 minutach obracamy go na drugą stronę. Limonkę kroimy na plasterki. Łososia układamy na rozgrzanym grillu – ewentualnie na patelni grillowej – i układamy na nim plasterki limonki. Grillujemy po 5 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania dodajemy na rozgrzany ruszt kilka szparagów, – ale dosłownie
Gotowanie i blogowaniepodania: - frytki pieczone z tego przepisu Mięso zmielić w maszynce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę musztardy, sól i świeżo mielony pieprz. Uformować bardzo płaskie burgery. Smażyć w grillu elektrycznym przez 4 min lub na patelni po 3 min z każdej strony. Bułkę przekroić na pół i włożyć na 5 min do piekarnika (200 stopni). Na dolną część
Zgrabne Gotowanieowoców morza. Z łososiem zrobiłam go pierwszy raz. Gorący makaron wymieszałam lekko z pastą z awokado. Łososia ugrillowałam. Szybkie danie pełne smaków. Czarny makaron Składniki: Łosoś z grilla 600 g odfiletowanego łososia ze skórą sok z połowy cytryny ½ łyżeczki chili płatków ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego ½ łyżeczki przyprawy do grillowania ryb 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
codojedzeniadzień diety - Kanapki z Jajem i WĘDLINĄ- 7 dzień diety Drugie Śniadanie : ***************************** - Koperkowy koktajl - 6 dzień diety - Kanapka z Serem Topionym - 7 dzień diety Obiad : *********************** - Pstrąg z Grilla z Ziemniakami - 6 dzień diety - Kotlet panierowany z Piersi Kurczaka - 7 dzień diety Podwieczorek : *************************** - Pierniczki z mlekiem - 6 dzień diety - Owoc Kolacja : ************************* - Sałatka z Sałaty i Kurczaka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki