grill - 12274 przepisów (strona:497/819)

Sosy barbecue z Jack Daniels 161

Uwielbiamy grillowanie z Jack Daniels. Sosy i marynaty z tym składnikiem pozwalają na uzyskanie fantastycznego smaku. Dziś zapraszamy do przygotowania dwóch fantastycznych sosów do dań z grilla w których wyczuwalny jest słodki dymny smak. Wypróbujcie oba i wybierzcie sos dla siebie. Sos barbecue z Jack Daniels #1 Składniki: ¼ szklanki cukru pudru 1 ½ łyżeczki melasy ½ szklanki Whiskey Jack Daniels 1 łyżka

naRuszcie
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 170

ingredients on the tortilla – first the cheeses, than meat, fried vegetables and corn, cheese again on the top, cover everything with the second tortilla. Heat up the pan grill and fry the quesadilla on medium heat on one side until it will get golden-brown stripes on the bottom. Noe operation „quesadilla turning” begins

Martyna Cooks
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 166

wygląd naczynia jest tak ładny, że z powodzeniem można w nim serwować dania prosto na stół. Ale nam przyszło do głowy nieco inne wykorzystanie tego naczynia. Pora grilla już dawno minęła, ale z drugiej strony wcale nie jest jeszcze aż tak bardzo zimno, do mrozów jeszcze sporo czasu. Zainteresowaliśmy się więc tematem kociołkowania, czyli przyrządzania dań w kociołku nad ogniskiem

Marder&Marder Manufacture
Carbonara dyniowa z kiełbasą 175

nasiona, posól morską solą i dowolnie wybranymi przyprawami. U mnie czarny i kajeński pieprz oraz rozmaryn. Skrop dynię oliwą i wstaw do piekarnika nastawionego na 200ºC, u mnie funkcja grill. Piecz dynię do pożądanej miękkości. Do tego dynia polecam upiec dynię al dente. Wyjmij z piekarnika, ostudź i pokrój w kostkę. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź

codojedzenia
Greckie pyszności - bez gotowania!:) 163

Greka, który z szerokim uśmiechem na ustach rozwoził te przepyszne owoce. Ser feta bez jakiegokolwiek porównania do tego "udawanego sera typu feta" ze sklepowych półek. Najlepszy na gorąco z grilla, polany oliwą z oliwek. Ryby i mięso były delikatne i przyjemne. Miało się wrażenie, że w greckim świecie  nie istnieje chemia, tylko naturalne zdrowe produkty. Aż chciałoby się

Kuchnia Pani Wiosny
Aromatyczne pieczone skrzydełka 277

takim z całą pewnością są pieczone skrzydełka. Wystarczy je tylko odpowiednio wcześniej zamarynować, potem wstawić do piekarnika i obiad gotowy. Zamarynowane skrzydełka można upiec w piekarniku, albo na grillu. Są niesamowicie aromatyczne, lekko miodowe, soczyste, rozpływające się w ustach. A do marynaty można użyć wszelakich przypraw, na słodko, na ostro, ziołowo, tak jak lubimy. Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki

na moim stole...
Pieczarki zapiekane z mozzarellą 173

Nadzienie przykryj sporą ilością startej mozzarelli lub innego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez 8 minut, na koniec przełącz na górną grzałkę (grill) i piecz, aż ser się zrumieni (ok. 2 minuty). Podawaj od razu jako przystawkę lub danie główne. Pasuje do nich piwo, a także białe wino, albo sos z pieczonych pomidorów

Chilli Czosnek i Oliwa
Prawdziwe domowe burgery 208

burgery, podobnie jak steki, mogą mieć różny stopień wysmażenia – od rare do well done (stopnie wysmażenia znajdziecie tutaj ). Pozostałe składniki, czyli dodatki przygotowujemy wcześniej. Bułki podpiekamy na grillu albo w rozgrzanym piekarniu, gdy mięso jest prawie gotowe. Jeśli chodzi o warstwy burgera, tak naprawdę istnieje pełna dowolność, są tylko pewne zasady :) Dolną bułkę smarujemy warstwą sosu barbecue. My kładziemy

Pociąg Do Kuchni
Sosy FOLWARK 214

zioła. Niezastąpiony do tortilli , kebaba , gyrosa , grilowanego mięsa . 2. Remulada duńska - Gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry ,wyśmienity do jajek , wędlin, żółtego sera , potraw z grilla. 3. Sos madziarów - ostry sos pomidorowy z dodatkiem chili ze słodko- kwaśnym posmakiem .Doskonały do wędlin, parówek , kanapek .  Zapraszam do wypróbowania

Sama słodycz i szczypta chili
Wiosenny torcik galaretkowy 146

Dziś znów czuć wiosnę i mam nadzieję, że już tak zostanie. Grill już przygotowany na letnie piknikowanie. A ja ciągle mam ochotę na coś słodkiego, jednak, wyjątkowo, czekolada wydaje mi się za ciężka więc zaczynam kombinować z galaretkami. Jak na razie - kupuję je - ale wkrótce planuje zacząć robić je sama - przecież do dziecinnie proste WIOSENNY TORCIK GALARETKOWY łatwe blaszka keksowa

sierotka maRysia w kuchni
Bruschetta z jajecznicą 200

najlepsze są odmiany o dużej zawartości miąższu - różowe, żółte) bagietka 4 jajka sól, pieprz mała garść liści bazylii Do dzieła!!! Bagietkę kroimy pod skosem na kromeczki i opiekamy na grillu - w wersji domowej smażymy na chrupiąco na maśle na złoty kolor. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Łączymy z posiekaną bazylią. Chwilę przed podaniem przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni

sierotka maRysia w kuchni
Kanapka z… kaszanką 238

Lubicie kaszankę? Ja bardzo, szczególnie z grilla - mmniam! Ale nigdy jej nie kupuje - jadam tylko taką ,,domową". W tej kupnej boję się zawartych w niej składników ;-). Szczególnie lubię kaszankę szczelnie zapakowana w folię aluminiową z pokrojoną w talarki cebulką - cudo! Cebulką przechodzi smakiem i aromatem kaszanki - jest taka mięciutka, delikatna i rozpływająca się w ustach - idealnie podkreśla smak ostrej kaszanki

sierotka maRysia w kuchni
Calzone w wersji mini 237

istnieniu tej pyszności opowiedziała mi ostatnio koleżanka z pracy - Asia - opowiadała i opowiadała jak to się nimi zajadała podczas grilla u koleżanki i tak mi naopowiadała, że musiałam je zrobić " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> I nie dziwie się jej, że aż tyle ich zjadła - są przepyszne! Niby takie proste i oczywiste wszystko w ich składzie

sierotka maRysia w kuchni
Sos paprykowo-czosnkowy do słoików 205

zachwycił mnie podany na pierogach! Jest genialny do wszystkiego... idealny na kanapki np zamiast ketchupu, super do spaghetti gdy chcemy je zrobić na szybko, wspaniale pasuje do dań z grilla. Jeśli ktoś lubi można go podkręcić np bazylią lub tymiankiem. Ja wolę je dodać świeże już w daniu. Polecam bo pracy jest niewiele a smak wspaniały. Idealna propozycja do zimowych

sierotka maRysia w kuchni
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 180

imprezowe jak i prosty obiad przy partii warcabów. Takie lokale będą miały przyszłość jak Polacy słabość do polskich tradycyjnych dań.  Z krótkiej serii ciąg dalszy padnie na Masala Grill&Bar, restaurację indyjską. Krótką serię wrocławską zakończy Restauracja Spiż, do której wpadniemy na piwo

Right Behind The Kitchen