grill - 12274 przepisów (strona:497/819)

KRUPNIOK RAJZUJE. Czyńść 2: Krupniok lołce po Indiach (Curry z kaszanką) 164

nikaj 2 niy lotoł 3 i trza to nadrobić. Joł 4 po Indiach już żech sie smykoł 5 dwa razy, a tyn borołk 6 krupniok yno na tym grillu siedzi. Jak eksperymyntować, to na całego, a jak Indie, to curry [czytej: kary]. Kebyście 7 się boli aż takich eksparymynt ōw, to Wōm mogą pedzieć we tajymnicy, że jak zamiast krupnioka

Chop w kuchni
Golōnka ze piwym (Golonka piwna) 148

łostatnie pó 30 godziny mogecie tam wciepnōńć tyn grincojg. 31 Potyn żech te golōnka wyciōng, ściōng żech ta tustoł 32 skōra, położoł na blacha i rozgrzoł żech piec (funkcja grill abo jak łonyj 33 niy mołcie, to sie go rozgrzyjcie na 200 stopni). Mostrich żech pomiyszoł ze miodym ( idzie tam wlołć 34 tyż ze 2 łeżki wywaru i dać trocha

Chop w kuchni
Grillowane kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą 442

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą - czyli wszystko, co bardzo lubię w jednym daniu. W dodatku w wersji z grilla więc nie tylko smacznie,ale i zdrowo.   SKŁADNIKI (dla 4 osób) 4 pojedyncze piersi kurczaka 250 g świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego) 3 ząbki czosnku kulka mozzarelli pokrojona w plastry sól morska świeżo mielony pieprz słodka papryka

Moje Kuchenne Rewelacje
Bryzol z kurczaka pieczarkami i jajkiem w koszulce 150

Szybki obiad rodem prawie z PRL. Kurczak z grilla pod kołderką z pieczarek i z jajkiem w mundurku to miała odmiana od zwykłego kotleta z kurczaka. Pysznie i kolorowo, obiad na każdą porę roku. Porcja na 3 osoby. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ziemniaki Hasselback 297

posmarować i doprawić naszego ziemniaka. Układamy je na papierze do pieczenia i posypujemy rozmarynem. Pieczemy w 200 stopniach 40-45 minut. Ostatnie kilka minut można podpiec je na opcji "grill" lub "termoobieg". Pamiętajcie, że czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaka, ja wybieram zawsze te mniejsze ;) Gotowe

Czerwona Porzeczka
Szynka z grilla w marynacie 507

pojemniku ja zapakowałem w worek próżniowy. Czas marynowania mięsa 12 godzin Grillowanie -na początek dajemy wysoką temperaturę aby zamknąć pory w mięcie a następnie zmniejszamy temperaturę i trzymamy na grillu do tej pory jaki stopień wysmażenia chcemy uzyskać

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Fasolka szparagowa na zimno 168

natkę pietruszki, wszystko mieszamy. Łączymy z chłodną fasolką, mieszamy i odkładamy do lodówki na około 3-4 godziny. Podajemy jako dodatek do mięsa, również wyśmienicie smakuje do dań z grilla. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Sałatka samo zdrowie 137

Serek kroimy w kostkę ok. 0,5 cm i również dodajemy do sałaty. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, mieszamy i przekładamy do salaterki. Podajemy np. do potraw mięsnych z grilla. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Szaszłyki z piersi kurczaka i boczniaków 220

grillowanych szaszłyków jeszcze trochę :) Ale, że przeważnie tak bywa, że chcemy czegoś co jest nieosiągalne, mi zamarzyły się ostatnio szaszłyki z mięsa z grzybami :) Nie ma pogody na grilla, więc pozostało zrobić je na parze, w parowarze :) Składniki : 1 pierś z kurczaka  kilka boczniaków  sok z 1 limonki  1 ząbek czosnku  2 łyżki oliwy extra vergine

Parowar Faceta
Sałatka ziemniaczana 196

Sałatka ziemniaczana z groszkiem, kiszonymi ogórkami i czerwoną cebulą.  Doskonała do mięs i kiełbasek, np. z grilla.  U mnie jako dodatek do białej kiełbaski w cieście, duet doskonały.  1 kg ziemniaków sałatkowych KLIK 70 dag kiszonych ogórków 3 czerwone cebule puszka groszku konserwowego, ( 400 g ) majonez   KLIK musztarda KLIK sól i pieprz Ziemniaki myję i gotuję

Takie tam pichcenie
SerVantka – restauracja z duszą 150

karty, bo od dawna polowałam na tą rzadko spotykaną rybę. Muszę powiedzieć, że  nieco się rozczarowałam jej smakiem, choć dzwonko ( niezbyt okazałe ) było dobrze przyrządzone na grillu. Lepiej wypadła „perliczka pieczona w majerankowym maśle i morelach” – spróbujcie, jeśli nie jedliście jeszcze perliczki. Fantastyczny natomiast okazał się wołowy ozór w sosie chrzanowym. Był mięciutki, wręcz rozpływał się w ustach

Smaki Ewy
Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) 187

rozgrzewamy 1 łyżkę oleju rzepakowego i kładziemy rybę skórą do dołu, podsmażamy ją tylko 2 minuty. Przekładamy rybę do żaroodpornego naczynia (niczym go nie smarujemy). Nastawiamy w piekarniku funkcję grilla (lub włączamy grzałkę górną) i pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni (warto zerknąć do piekarnika aby sprawdzić czy ryby za bardzo się nie przypiekają). Jeśli chcemy wykorzystać natkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z grillowanym kurczakiem i ziemniakami 170

około 20 minut (temp. 220 stopni C) lub zgrillować. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Następnie wcześniej zamarynowaną pierś kurczaka położyć na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu elektrycznym i smażyć do rumianego koloru  uważając by nie wysuszyć mięsa.Zdjąć z patelni i odstawić na około 3 minuty by mięso odpoczęło, następnie pokroić je w plastry. Mix sałat rozłożyć

noteskulinarnyfiga
Sos hamburgerowy domowy 237

czerwona papryka 2 czerwone chili sólo do smaku 1 łyżeczka soku z limonki lub wedle smaku Paprykę i chili upiecz w piekarniku nastawionym na 220ºC na funkcję pieczenie lub grill. Słodką paprykę obierz ze skórki i usuń nasiona. Z chili usuń jedynie pestki. Zmiksuj. Przyrządź majonez według przepisu i wymieszaj ze zmiksowaną papryką. Dopraw sos solą i sokiem z limonki

codojedzenia
PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI I SERA KOZIEGO 174

pasta doskonale sprawdzi się jako zdrowy zastępnik masła na kanapce do pracy, na imprezie można w niej maczać krakersy lub kawałki warzyw, a na grillu jako sos do mięs. Zrobienie jest szalenie łatwe, a efekt wręcz doskonały. Jeśli nie lubicie koziego sera śmiało możecie zastąpić go fetą, jednak moim zdaniem z kozim ma zdecydowanie lepszy, bardziej wyrazisty smak.  SKŁADNIKI

Kuchnia bezglutenowa Loli