grill - 12274 przepisów (strona:503/819)

Pieczony pstrąg z masłem i ziołami 194

składnik możecie pominąć, ja dodałam ze względu na walory smakowe) PRZYGOTOWANIE Piekarnik: 200 stroni termoobieg.  Najpierw umyj ryby i ponacinaj z obu stron (tak jakbyście nacinali kiełbaski na grilla :)). Rybę posól i odstaw. Do moździerza dodaj sok z 1/2 limonki, zioła (ilość podana w składnikach), pieprz, natkę, czosnek i posiekaną paprykę. Ugnieć aż do uzyskania papki. Dodaj masło

ClauditteMissCooking
Fasola z ciecierzycą w sosie barbecue 100

jeden z moich ulubionych sosów. Doskonale pasuje do mięs, zwłaszcza z grilla. Jak się okazuje, pasuje też do dania wegetariańskiego dając fasoli i ciecierzycy ten charakterystyczny pomidorowy słodki posmak. Danie jest dość szybkie do przygotowania, smaczne i bogate w wartości odżywcze

Milion Smaków
Bakłażan pieczony na ostro i szybka sałatka caprese 195

minut do godziny. Skórka zmieni kolor na brązowy, miąższ powinien być miękki i uginać się pod naciskiem, wierzch się przyrumieni. Ja swoje bakłażany dodatkowo potraktowałam przez 5 minut elektrycznym grillem, żeby wypalić na nich charakterystyczne, prążkowane piętno ;) Idealnie pasuje do tych pikantnych, orzechowo-kremowych bakłażanów słodkawa i świeża sałatka z pomidorów i mozarelli. Mozarellę tylko porwałam na mniejsze kawałki, pomidory

Karo in the Kitchen
Surówka pomidorowo - ogórkowa z bazylią i czosnkiem 151

Surówka pomidorowo - ogórkowa z nutką bazylii i czosnku to  smaczna przekąska w ciągu dnia lub pachnący dodatek do kolacji, obiadu, czy mięsa z grilla. Składniki: 4 pomidory 3 małe ogórki gruntowe 1 duża czerwona cebula ząbek czosnku pół czubatej łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy

Smak mojego domu
Pasta rybno -jajeczna 164

znaczenia jest również fakt iż jest to sposób na nie zjedzoną rybę z wczorajszego dnia. I właśnie o takim przepisie chcę napisać. Skład na dwie porcje 1 ryba z grilla ( może być pieczona , smażona) 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szcypioru 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka masła 1 pomidor 1/2 główki sałaty pierzastej Sposób wykonania Rybę ,jajko rozdrabniam

Eli Gotowanie
Kurczak faszerowany fetą 165

bazylii 1 łyżeczka octu balsamicznego  Wykonanie 1 . Robimy marynatę mieszając oliwę ,pieprz,bazylię ,ocet.  2 . Do marynaty wkładamy umyte i osuszone filety .Odstawiamy   na czas rozpalenia grilla lub dlużej będzie leprzy.  3 . Do miseczki przekładamy fetę ,wsypujemy pokrojoną bazylie i pokrojoną drobno paprykę.Delikatnie potrząsamy oby składniki wymieszały się. 4 . Filety przekroić na połówki

Eli Gotowanie
Francja: Crème brûlée 165

się nawet odpowiedniej grubości i wydała oczekiwane, ulubione przez Amelię dźwięk, ale niestety kolor miała blady, a niektóre kryształki cukru pozostały nienaruszone. Przy następnym ramekinie wstawiliśmy Crème brûlée pod grill w piekarniku nagrzany do 250 C, w jednym miejscu skorupka się przypaliła, w innym cukier nawet się nie zaczął rozpuszczać. Cóż, jak się okazuje nie da się uniknąć wydatku

Przepysznik - BLW i nie tylko
domowy ajwar 165

domowy ajwar Pyszna pasta, o wyrazistym warzywnym smaku, nazywana niekiedy ketchupem południa, przyrządzona w domu, z ulubioną kompozycją przypraw, będzie niezastąpionym dodatkiem do mies  z grilla, sałatek, czy też w jako dodatek do pieczywa. składniki na 450-550 g gotowego ajwaru 2 bakłażany 4 papryki 6 pomidorów 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 50 ml oliwy pół łyżeczki cukru

Miód i pieprz
Kurs kuchni bałkańskiej i przepis na Gibanicę. 200

Pyszną, chrupiącą. Klasyczną. Popularną w Serbii, Macedonii i Czarnogórze. Potem z baraniny przygotowaliśmy słynny banjalucki  cevap. Sami uczyliśmy się formować mięso. Cevapi można usmażyć na rozgrzanej patelni. lub grillu Podawane były z chlebkiem kukurydzianym Proja pieczony z fetą.  Moim hitem jest przsmaczna Gibanica. Mogłabym zjeść jej całą blachę. Nie dziwni mnie, że w kuchni bałkańskiej zajmuje honorowe miejsce

AZgotuj!
Grillowana ośmiornica na sałacie z pianą z białego wina 180

przykryciem do miękkości. Przygotowujemy w międzyczasie chipsy z buraka i topinamburu. Należy obrać oba warzywa, pokroić w cienkie plasterki. Piekarnik rozgrzać do wysokiej temperatury, jeśli macie elektryczny z opcją grilla – tej właśnie będziecie używać. Plastry warzywa wymieszać z odrobiną oliwy, dodać sól, pieprz, zioła, wymieszać. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenie i włożyć do piekarnika. Podpiekać, aż zaczną

Pociąg Do Kuchni
letni pyszny grillowany melon z białym serem 139

walorów smakowych, jest  owocem niedocenianym, a grillowanie w pełni pozwala cieszyć się jego smakiem. Melona kroimy w plastry o grubości około 1-1.5 cm, a kładziemy go na grillu na kilka minut dla każdej strony. Mieszamy miąższ  granatu z  łyżką miodu. Twaróg kroimy w plastry, które następnie układamy na kawałkach melona. Następnie polewamy twaróg miodem zmieszanym

Miód i pieprz
Fishburgery z dorsza z sosem cytrynowo-kaparowym 217

smażymy, po około 3-4 minuty z obu stron, do zrumienienia. Śmietanę mieszamy z majonezem, dodajemy posiekane drobno kapary i pozostałą startą skórkę z cytryny. Bułki hamburgerowe podgrzewamy (na grillu, w piekarniku, na patelni). Dolną połowę smarujemy sosem, kładziemy sałatę, rybnego burgera, znowu kleks z sosu i górną część bułki. Kotlety możecie podać również bez bułek np. z surówką

Karo in the Kitchen
Lin pieczony w folii 191

ząbki czosnku, 2-3 plasterki cytryny, pół natki pietruszki. Tak przygotowaną rybę zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wrzucić na grill, lub do piekarnika. Piec około 20-30 minut w temperaturze 200°C Uwagi Aby ryba lepiej przeszła smakami należy ją piec „brzuchem do góry”. Łusek nie trzeba skrobać, zostawiamy

Mr. Taste
''KOBIETY NA SIŁOWNIĘ!''- CO JA TAK NAPRAWDĘ O TYM MYŚLĘ?! 211

nimi. Nigdy się ze sobą nie nudzimy! Zawsze swędzą nas tyłki, żeby RAZEM coś zrobić. Wybieramy rower, rolki, bieganie, basen... ale i oglądanie wspólnie filmów czy wspólne przyrządzanie sobotniego grilla, gdzie... w tle gramy w siatkówkę, czy odbijamy lotkę... :D  ZAPAMIĘTAJMY sobie jedno, że nie ważne jest to co inni robią, ważne jest to, żeby znaleźć własny przepis

fitolarun.blogspot.com
MÓJ MIESIĄC: trening. Pasja, praca, potrzeba? 219

żadna nie dorównuje wypieką mojej mamy! ) Co w takim razie jem? Chleb biały z masłem/ ketchupem/serem, domowe wypieki, dużo orzechów!, lody (och!), ciasteczka, owoce w niezliczonych ilościach, mięsko z grilla, tosty. ZDROWY STYL ŻYCIA. Sami widzicie, że nawet moje oszukane posiłki nie są super złe :D Zwyczajnie zmiana nawyków (dobra nigdy nie miałam złych nawyków) żywieniowych sprawia cuda . Absolutnie

fitolarun.blogspot.com