grill - 12274 przepisów (strona:508/819)

Pomidory pod pierzynką - przepis 924

wyciśniętym czosnkiem. Gotowy sos wylewamy na warzywa w misce. Ser ścieramy na drobnych oczkach i posypujemy po wierzchu sałatki. Pomidory pod pierzynką - przepis Doskonała sałatka do obiadu, do grilla czy na kolację. Pomidory pod pierzynką - przepis Smacznego

Pyza i Surówka
Sos tzatziki 161

idealny do grilla, warzyw, śledzia, a tak właściwie do wszystkiego :) Jak przygotowałam śledzie z tym sosem znajdziesz tutaj Składniki 1 długi ogórek sól 400 ml jogurtu naturalnego greckiego 2 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku pieprz Ogórka obrać ze skóry, usunąć pestki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać solą i odstawić na 30 minut. Ogórek puści wodę, którą należy

O kuchni z uczuciem
Grillowany szaszłyk w polędwiczce wieprzowej 190

oleju rzepakowego 2 patyczki do szaszłyka Sposób przygotowania: 1. Na patyczki do szaszłyka nadziewamy kolejno obok siebie kawałki zielonej, żółtej papryki oraz plastry pieczarek i bakłażana.Układamy na płycie grilla elektrycznego, polewamy każdego łyżeczką oliwy i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy do miękkości.  Polędwiczkę wieprzową dzielimy na pół, każdą nacinamy i rozbijamy na cienkiego dużego kotleta

Kuchnia w czekoladzie
Quesadillas z figami, serem dojrzewającym, tymiankiem i rukolą 244

Wszystkie składniki sosu mieszamy. Połowę tortilli smarujemy sosem, układamy plasterki figi, szalotkę, kruszymy oba rodzaje sera, układamy tymianek oraz rukolę i posypujemy pieprzem. Przykrywamy "suchą" częścią placka.  Rozgrzewamy grill elektryczny, piekarnik lub patelnię grillową i grillujemy pod 2-3 min z każdej strony, aż tortilla się zarumieni, a ser roztopi. Gotową quesadillas kroimy w trójkąty i od razu podajemy

DefinicjaSmaku
Zupa pomidorowa z grzankami z mozzarellą i pesto. Najlepsza. 221

się gotuje przygotować grzanki. Kromki pieczywa skropić oliwą opiec z obu stron na suchej patelni. Jeżeli używamy, na wierzchu ułożyć ser, wstawić do piekarnika z włączoną grzałką górną lub grillem. Podpiec aż ser się rozpuści. Przed podaniem posmarować pesto. Zupę przetrzeć przez sito. Dodać pozostały bulion do uzyskania pożądanej konsystencji. Ponownie zagotować podawać z grzankami. Smacznego! Przepis dodaję do mojej

Pełny talerz
Szaszłyki z mielonymi pulpetami 156

nadziać praktycznie każde mięso. Jak się okazuje - mielone również. ;-) Wystarczy dobrze je przyprawić i uformować niewielkie pulpeciki (duże nie utrzymają się na patyku). Tę propozycje polecam do przygotowania na grillu, ale wychodzą pyszne również upieczone w piekarniku.  500g mięsa mielonego  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 10 dużych pieczarek  3 cebule  czosnek 1 łyżeczka słodkiej papryki

Szefowa kuchni
Sałata z pomidorami, papryką i serem 153

pomidorów, papryki i sera. Posypać piórkami szalotki. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem i polać oliwą. Lekko przemieszać i podawać. ----------- Podobne: Resztkowa sałata z grzankami Mix sałat i ziół do grilla Sałata z makrelą i pomidorkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb szwajcarski na zakwasie pszennym 162

pory robiłem go na drożdżach i w tej postaci zrobił furorę. To zdecydowanie najlepszy chleb jaki wymyśliłem. Zresztą to nie tylko moje zdanie. Zabieramy go zawsze każdą imprezę, każdego grilla, każde jakiekolwiek spotkanie z kimkolwiek. I zawsze znika w mgnieniu oka. Chciałem więc sprawdzić czy na pszennym zakwasie wyjdzie równie dobry. Otóż tak, wyszedł całkiem nieźle. Ja osobiście jestem zwolennikiem

Marder&Marder Manufacture
Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini 277

pyszna alternatywa zamiast kanapkowej kolacji... Zamiast gotowanej szynki można dodać krewetki lub kawałki kurczaka. Natomiast w wersji bez mięsa i warzyw, świetnie pasuje do ryb i mięsa z grilla. Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini Składniki na 4 osoby 200 g ryżu ( u mnie basmati) 3 jajka 1 łyżka jasnego, łagodnego sosu sojowego ¾ szklanki łuskanego , słodkiego groszku

Mia Cucina Sofieta
Wędzone skrzydełka drobiowe 209

równie dobre, jak te przygotowywane na grillu? Chyba nie da się tego porównać. Tym razem metoda "peklowania na sucho".  Składniki: Skrzydełka drobiowe z kurczaka sól jodowana kuchenna peklosól oregano suszone zrębki olchowe Przygotowanie: Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować mieszankę peklującą: łyżka oregano (polecam podgrzać na suchej patelni), soli jodowanej i peklosoli) - wymieszać

Karczma Honorietty
Domowa Lutenica – sos z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami 266

musiała się obowiązkowo w tej spiżarni co roku odradzać :) Lutenica jest przepyszna! Już sama świetnie smakuje na kromce świeżego chleba. A może być stosowana jako dodatek do dań z grilla, mięs czy serów. Można dzięki niej wyczarować wiele wyjątkowych dań. Mojej Drugiej Połówce Lutenica najbardziej zasmakowała z chrupiącymi chipsami z tortilli i pomimo, że z poniższego przepisu wychodzi sporo słoiczków

Moja Delicja
Świeża kukurydza z gremolatą 119

liści, dzielimy na grube plastry. Gotowe kawałki kukurydzy smarujemy, najlepiej pędzelkiem silikonowym oliwą z oliwek i obtaczamy w gremolacie. Tak przygotowaną kukurydzę można jeść na surowo lub ułożyć na grillu czy zapiec w piekarniku

Moja smaczna kuchnia
sałatka kalafiorowa z lubczykiem 206

Sałatka kalafiorowa z lubczykiem idealnie pasuje do grillowanych mięs, ale nie tylko. Można ją podawać jako lekkie danie na lunch, a także jako przystawka do obiadu

zobacz ich smak
Pieczona papryka bez skórki z zalewie octowej 288

RAZEM ZAGOTOWAĆ a teraz papryka: na blaszkę od piekarnika wykładamy paprykę na foli aluminiowej i wstawiamy na 30-40 min w 220 stopniach,ja piekłam na termoobiegu z górnym grillem(ale można też góra dół) w trakcie pieczenia obracałam paprykę co jakiś czas ,żeby się równo upiekła po wyjęciu z piekarnika przełożyłam ją do garnka i szczelnie przykrywamy folią spożywczą

Swojskie jedzonko
Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli 189

drugiej. Przekładamy na dużą blachę do pieczenia. Na wierzchu burgerów układamy cheddar. Obok kładziemy przekrojone na pół bułki. W piekarniku rozgrzewamy górną grzałkę lub grill do 180°C. Zapiekamy bułki i burgery do czasu, aż ser się zacznie topić. Podajemy burgery ze słodkim sosem chilli, majonezem, plasterkami pomidora, pokrojonymi ogórkami oraz dowolną zieleniną (u mnie roszponka). Wpis zawiera lokowanie produktu

Poezja smaku