dzień w kuchni. Główny cel - ma być lekko i pożywnie zarazem - został w pełni osiągnięty. Taką sałatkę gorąco polecam solo zamiast obiadu czy kolacji, jak i do dań z grilla - jako dodatek do posiłku na świeżym powietrzu będzie jak znalazł. Składniki ( na dużą michę ) : 300 g ulubionego makaronu (u mnie casarecce ) 500 g bobu 200 g sera bałkańskiego
Food SquareSałatka znakomita do dań z grilla, mięs czy wędlin. Użyłam tutaj pieczonych buraków które mają w sobie wiele słodyczy co równoważy kwaśność pozostałych składników. Zachęcam do wypróbowania. Sałatka z buraków, marynowanych grzybków i korniszonów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepowiewem lata. Młode ziemniaki, młoda marchewka, ogórki małosolne, koperek i oczywiście najważniejszy smak sałatki-chrupiący kalafior, wszystko w słonecznych kolorach i smakach lata. Idealna sałatka na kolację i na grilla do pieczonego mięska. Składniki: pół dużego kalafiora 6 ziemniaków 4 jajka ugotowane na twardo 1 czerwona cebula 4 ogórki kiszone lub małosolne 3 duże marchewki pęczek koperku 3 ząbki czosnku
na moim stole...włoskimi. Można też dodać drobno pokrojona cebulkę. Całość skropić olejem rydzowym i podawać. Sałatka idealnie smakuje solo ale można ją również podać jako dodatek do obiadu czy mięska z grilla
Monia miesza i gotujeMoja koleżanka Gosia z Tyczyna zrobiła kiedyś taką sałatkę. Bardzo mi posmakowała. Jest prosta i szybka w wykonaniu. Można ją zrobić do obiadu, na kolację czy do grilla. Polecam :) Składniki: pół główki sałaty lodowej 2-3 pomidory cebula czerwona sałatkowa serek śmietankowy w plastrach sos francuski oliwa Wykonanie: Plasterki sera rozkładamy na półmisku. Sałatę kroimy i wrzucamy na ser. Cebulkę
Pyza i Surówkarybnych warsztatów kulinarnych, w których miałam przyjemność wraz z innymi blogerami kulinarnymi uczestniczyć na zaproszenie firm North Fish i Folwark. Warsztaty odbyły się pod hasłem: prosto z grilla. Warsztaty z North Fish i Folwark 10 czerwca w warszawskim studiu Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez sieć restauracji specjalizujących się w daniach rybnych North Fish oraz firmę
Kulinarne przygody GatityKarkówka z grilla Składniki: mięso: - plastry karkówki marynata: - musztarda chrzanowa - przyprawa do karkówki (łagodna z solą - u mnie Prymat) - rozmaryn - mielona ostra papryka - bazylia - mielony czarny pieprz Przygotowanie: Karkówkę smaruję z każdej strony musztardą. Następnie dodaję przyprawę do karkówki oraz reszte przypraw. Dokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Grilluję karkówkę z każdej
Kuchnia co dniamozzarelli świeże listki bazylii lub szałwii Sól, pieprz, czosnek Przygotowanie: 1/ Kroimy cukinię na kawałki o grubości 1-.1,5cm. Nacieramy talarki solą, pieprzem i czosnkiem. 2/ Rozgrzewamy grilla w piekarniku lub patelnię grillową. 3/ Grillujemy wyporcjowaną cukinię na rumiano. Odsączamy na ręczniku papierowym. Na pierwszy talarek cukinii nakładamy kawałek mozzarelli następnie pomidor i bazylię - solimy i pieprzymy. Przykrywamy
Kuchnia PROzdrowotnalodówki. 2. Wlej do pojemniczków żaroodpornych i zapiekaj godzinę w temperaturze 150 stopni. 3. Po tym czasie posyp cukrem trzcinowym i zapiecz pod grillem aby karmelizować cukier. 4. Schłódź w lodówce, podawaj z owocami jagodowymi i liśćmi melisy
AZgotuj!składniki rozłóż jak tylko ci się podoba:) Zmieszaj tylko ocet z oliwą. A grzanki posmaruj pesto i upiecz krótko pod grillem Czyż nie proste
AZgotuj!słoika. Czy dodasz do środka rukolę czy natkę. puszka białej fasoli lub ugotowanej papryka czerwona opieczona w piekarniku lub na grillu / słoik papryk Rolnik rukola - garść/ natka pietruszki cebula kilka sztuk oliwek czarnych 2 łyżki oliwy sól pieprz sok z cytryny Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości
AZgotuj!sezon na grilla i na świeże zioła. Jako mała dziewczynka zbierałam szczaw na zupę po łące. Chciałam go wykorzystać w innej postaci i powiem szczerze, że nie zawiódł. Zrobiłam dla męskiej części mojej rodziny "lizaki" z łopatki wołowej a ja zadowoliłam się rolowanym bakłażanem, który pokażę w następnym poście. 3 plastry wołowej łopatki w formie plastra
AZgotuj!Wielkie pieczarki, które hodowane są z przeznaczeniem na grilla. Ja napełniłam je kaszą jęczmienną z bobem, obłożyłam plasterkami pomidora i upiekłam w piekarniku :) Są na tyle soczyste, że można je zjeść solo bez sosów, jako przystawka lub lekki obiad. SKŁADNIKI: 6 sztuk dużych pieczarek 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej Mazurska Perłowa Średnia Kupiec 200g bobu 2 jajka sól pieprz czarny
https:KKuchniaMniamdługo się przeciągnął. Gotować, gotowaliśmy ale ciężko było znaleźć chwilkę aby dodać przepisy na bloga. Przepraszamy i zaczynamy nadrabiać zaległości. Podczas jednego z majowych weekendów, pojechaliśmy do znajomych na grilla. Tam na stole gościło przepyszne ciasto - Tort Pavlova. Kiedy otrzymałam przepis, postanowiłam zmierzyć się z pieczeniem bezy. Jeszcze nigdy tego nie robiłam. Przepis w oryginale był z wiśniami, jednak
Pan i Pani Smith w kuchnichyba się od niego trochę uzależniłam... Ajwar to pikantny sos z pieczonych warzyw - bakłażana, papryki i pomidorów z dodatkiem chili i czosnku. Genialnie podkręca smak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny dip do maczania pasków z warzyw lub chipsów. Domowy
Kulinarne Inspiracje