grill - 12274 przepisów (strona:496/819)

Ogórki z przyprawą do grilla do słoików na zimę 135

moja tegoroczna nowość, zalewa wyszła bardzo dobra smakuje bardzo podobnie jak sos sałatkowy. Jedyny błąd jaki popełniłam to użycie słabej przyprawy do grilla, co prawda wyszło dobre ale mało wyraziste. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Festiwal Food Trucków i 2 Mistrzostwa Burgerowe 170

punktów Burger Truck    Dobra Buła    7 punktów   Bart Burger  B.B. Kings   Eat On The Street    Kill Grill  Papuvege Smoke BBQ 6 punktów   Classic Burger  Burger Station  Gold Digger   5 punktów  Beef'N'Roll    Soul Food  0 punktów

Parowar Faceta
ROSÓŁ Z PULPETAMI 167

łyża musztardy sarepskiej sól i pieprz  Warzywa korzeniowe obieramy i kroimy na połowę.Mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Cebule przekrajamy na pół i opiekamy w piekarniku- u mnie grill na 220 stopni na 5 minut ale moja babcia opalała cebulę nad palnikiem. Absolutnie nie obieramy cebuli, trzeba ją włożyć do wywaru ze skórką. Do dużego garnka wkładamy wszystkie warzywa

KuchcikoweLove
Cannelloni z farszem szpinakowo-serowym pod beszamelem 170

pozostałym sosem, posypujemy parmezanem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Pieczemy pod przykryciem. Po upływie wyznaczonego czasu cannelloni odkrywamy, przestawiamy piekarnik na funkcję grill (grzanie od góry) i zwiększamy temperaturę do 200 stopni. Zapiekamy do momentu, aż góra delikatnie się zrumieni (ok. 5-10 minut). Podajemy od razu. Smacznego

MyCookBook.pl
Grillowane podudzia z kurczaka (bez kości) w orientalnym stylu podane z mieszanką sałat 162

kurczakiem folią spożywczą i odstawiamy najlepiej na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Następnie nie pozostaje nic innego jak wrzucić kurczaka na ruszt :) W zależności od stopnia rozpalenia grilla i tego jak bardzo wypieczone mięso lubicie, opiekamy podudzia od kilku do kilkunastu minut z każdej strony. Sos do sałatki możemy przygotować dzień lub kilka godzin wcześniej przed planowanym spożyciem

MyCookBook.pl
Tarta ze szpinakiem i pieczonym łososiem 182

pozostałego sosu. Na koniec tartę posypujemy startym parmezanem oraz świeżo zmielonym pieprzem i wstawiamy do piekarnika na ok. 30-40 minut. Na ostatnie kilka minut pieczenia możemy włączyć funkcję grilla i podpiec lekko wierzch tarty, by delikatnie się zrumienił. Tartę z łososiem i szpinakiem podajemy na ciepło lub też po ostudzeniu. Można ją także mrozić. Smacznego

MyCookBook.pl
Sałatka warstwowa z brokułami 211

warstwą brokułów, obficie polana sosem czosnkowym na który przepis ukaże się w następnym poście. Można ją także używać jako dodatek do obiadu, bardzo dobrze komponuje się z daniami z grilla. Dużą jej zaletą jest możliwość przyrządzenia od razu w plastikowym pojemniku i łatwego zabrania na uczelnie lub do pracy jako samodzielne danie. Na zdjęciu 1/3 porcji którą uzyskałem z podanej

Tanie przepisy studenckie
Marynata do mięsa 122

Mięso przekładamy wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 do 1,5 godz. Marynata bardzo uniwersalna, nadaje się zarówno do drobiu jak i do wieprzowiny. Doskonała na grilla

Gotowanie moimi oczami
Naleśniki z serem i parówkami 156

usmażyć naleśniki z obu stron. Ser potarkować na największych oczkach. na każdy środek naleśnika wzdłuż położyć ser, na to parówkę, zwinąć. Smażyć na patelni z obu stron lub na grillu. Podawać polane ketchupem

Darcia w kuchni
Sałatka z chińskich zupek wersja II 276

wsypałam kukurydzę razem z wodą przemieszałam i pozostawiłam do napęcznienia makaronu. Pierś drobiową umyłam , pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam  z przyprawą do czerwonego mięsa ( można też użyć przyprawy do grilla, lub gyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej

Darcia w kuchni
Pieczone gęsie udka z ziemniakami Hasselback i modrą kapustą z granatem 209

delikatnie solimy, przykrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika na około 45 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i zwiększamy temperaturę w piekarniku do 200 stopni, można też włączyć funkcję grilla. Po 15 minutach udka i ziemniaki powinny być przyrumienione i gotowe. W czasie kiedy ziemniaki i gęsie udka dochodzą w piekarniku możemy przygotować modrą kapustę. Szatkujemy kapustę, następnie zalewamy kilkoma

Smakowity Blog Kulinarny
Pstrąg grillowany z cebulką 171

sól , pieprz, przyprawę - mieszamy. Marynatą nacieramy rybę, do środka wkładamy skrojoną cebulę. Na wierzch zostawiamy kilka plastrów. Wyciskamy na pstrąga sok z cytryny i pozostawiamy przynajmniej na 2 godziny. Grill elektryczny nastawiamy na pozycję 4. Układamy rybę i zaczynamy grillować. Obok ryby układamy plastry cukinii. Grillujemy po ok. 10 min. jedną i drugą stronę. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
FASZEROWANA DYNIA PIŻMOWA 146

selera (opcjonalnie pietruszki). Całość dobrze wymieszać doprawiając sola i pieprzem. Tak przygotowanym farszem, wypełnić wydrążone skórki dyni i zapiec całość w piekarniku 200 stopni 15 minut (najlepiej z funkcja grill). Podawać na ciepło

Kuchnia w opałach
Grillowany filet z jarmużem 271

Filety z kurczaka odpowiednio długo zamarynowane, a następnie grillowane najlepiej na tradycyjnym grillu z dymkiem :) ale również sprawdzi się patelnia grillowa. Marynata z dodatkiem papryki wędzonej, która nadaje ciekawy aromat. Można zwiększyć jej ilość, jeśli mięso grillujemy na patelni. Mięso podałam z pomidorowym jarmużem. 2 podwójne filety z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 100g jarmużu 500g pomidorów 500ml buliony

https:KKuchniaMniam
Zapiekanka z purée ziemniaczanym. 662

pomocą worka cukierniczego dla lepszego efektu wizualnego ;) Zamknięte naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, pieczemy przez 30 min, następnie zdejmujemy wieko, przestawiamy na termoobieg z funkcją grilla i podpiekamy ziemniaki. (Gdybyśmy nie dodawali kiełbasy, czas pieczenia możemy trochę skrócić

Pelusiowa Kuchnia