pieczenia. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach. Na każdej tortilli kładziemy plaster sera, pokrojoną w paseczki paprykę, odsączoną kukurydzę i upieczoną ciecierzycę. Skrapiamy tabasco, składamy je i opiekamy w grillu elektrycznym około 5 minut. Podajemy z guacamole lub śmietaną. Smacznego :) Artykuł Burrito z pieczoną ciecierzycą i cheddarem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogPrzy okazji weekendowego grilla, U mnie tradycyjnie przygotowana była cukinia jako dodatek, Tym razem koło cukini położylam gruszkę a w kuchni parę innych składników przygotowałam iii Voila! Czytaj więcej
Pasja tworzeniadwóch miejscach żeby wyciąć z nich środek, do środka dajemy sos, potem wkładamy liść sałaty, kiełbaskę i szparaga i posypujemy startym serem. Lekko całość ściskamy i wkładamy do grilla, podpiekamy delikatnie aż ser zacznie się roztapiać. Podajemy gorące, ale na zimno też są pyszne. Hot dog domowa wersja ze szparagami
Kuchnia na wzgórzuPomidory z majonezem i serem robię bardzo często. Są one przede wszystkim niezawodne do mięs z grilla! Sprawdzą się także na każdej imprezie, jako przystawka. Przygotowuje się je bardzo szybko i jestem pewna, że jeżeli podacie je raz, będą częściej gościć na Waszym stole Składniki: pomidory majonez ser żółty szczypiorek sól i pieprz do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme
Kuchnia Bazyliistron po 3 minuty – ale co minutę je przekręcamy. W ten sposób soki i tłuszcze równomiernie rozejdą się po mięsie. Tak samo możecie ją przygotować na węglowym grillu, jeśli to środek sezonu (i akurat macie tą doskonałą karkówkę pod ręką). Podałam ją z patatas bravas (dla zmniejszenia ilości tłuszczu – tym razem upieczonymi, nie smażonymi), aioli i salsa brava
Karo in the Kitchenpowstał półksiężyc. Poczekać chwilkę aż się dobrze wysmaży w środku i obrócić na drugą stronę smażąc jeszcze przez chwilę. Aby omlet bardziej napęczniał, można włożyć go na chwileczkę pod grila (na patelni lub talerzu) Ja na wierzch dodałam jeszcze smiażdżony pieprz czerwony ale przyznam, że był zbędny ;) Smacznego
Ukojenie Podniebieniajuż pomidorami a nie tekturą, jak w zimie. Wybrałam pomidory malinowe, bo takie najbardziej lubię :) Sałatka pięknie wygląda, smakuje obłędnie i myślę, że doskonale będzie pasować do dań z grilla. Zapowiada się piękny weekend, także korzystajcie! :) Składniki: pomidory mozzarella sos koperkowo-ziołowy Pomidora kroimy na plasterki, ale tak aby nie przekroić go do końca. Pomiędzy plastry pomidora wkładamy plasterki mozzarelli
Czerwona Porzeczkaotrzymałam świetne smakowe masełko. Jest dość czosnkowe w smaku, ale ilość czosnku możesz dowolnie modyfikować. Super sprawdza się jako dodatek do smażonych steków i każdego innego mięsiwa z grilla. Smakuje z pieczonym ziemniakiem, ze szparagami, do pieczywa czosnkowego lub jako nadzienie do kotleta de volaille. Składniki: 200 g miękkiego masła sól morska 50 g liści czosnku niedźwiedziego Wykonanie: czosnek niedżwiedzi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!deser dziennie, a nie 4! Jeżeli chcesz zjeść chrupiącą rybę w panierce, to jak najbardziej warto, ale zamiast tłustych frytek możesz dobrać sobie bukiet surówek lub gotowane warzywa. Planujesz grilla w gronie znajomych? Nie musisz ograniczać się do tłustej kiełbasy. Grilluj warzywa, chude mięso, ryby, a nawet owoce. Ogranicz stosowanie tłustych sosów. Jeżeli już masz zamiar zjeść coś słodkiego
CodogaraGrillowe kiełbaski z majerankiem pokazywaliśmy na FB-ku w zeszłym roku. Jakoś nie złożyło się, aby przepis wstawić na blog, dzisiaj nadrabiamy te zaległości tym bardziej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlodówki. Cukinię pokroić w paski. Bataty obrać i pokroić w kostkę. Nabijać na patyczki składniki szaszłyków (na przemian). Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C i ustawionym na funkcji grill przez ok. 40 minut, obracając co jakiś czas szaszłyki. Podawać z ulubionym sosem
zadanie-gotowanie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 1500 g żeberek wieprzowych składniki na marynatę: 200 g musztardy ostrej 4 liście laurowe 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1
Domowy Smak JedzeniaPyszna i lekka sałatka z wędzonym twarogiem z sosem miodowo-musztardowym od firmy Fanex , idealna do grilla lub na kolację. Takie sałatki często przyrządzam na kolacje, polecam. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 250 gram wędzonego twarogu 5 małych pomidorków 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 2 saszetki sosu miodowo-musztardowego Sposób przygotowania: Mix sałat płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy
Bajeczna Kuchniaszaszłyki. Były pyszne i stały się inspiracją do hasła tygodnia. Nabrałam chęci do eksperymentowania, szukania ciekawych i smacznych połączeń. Dodatkową zaletą szaszłyków jest fakt, że świetnie nadają się na grilla. A sezon przecież w pełni. Można również przygotować je w piekarniku lub na patelni. Z tych sposobów będę korzystać najczęściej, ponieważ dysponujemy jedynie balkonem, a nie uprawiam takiego sportu ekstremalnego
zadanie-gotowaniemarynatą, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Warzywa umyć, pokroić. Składniki na szaszłyki nakładać na przemian na patyczki. Zapiekać w piekarniku z funkcją grill, nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut
zadanie-gotowanie