grill - 12274 przepisów (strona:490/819)

Surówka z młodej kapusty 248

Surówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje dzieci są w stanie przełknąć , oczywiście nie dobrowolnie i nie bez przymusu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale przy innych surówkach , nawet przymus i perswazja nie pomagają , więc

Ogrodnik w podróży
173 przepisy na piknik 257

Długi weekend majowy przed nami, piątek, słońce świeci, pora pomyśleć o majówkowym menu! Wypady za miasto, na grilla czy rodzinny piknik, co warto zabrać ze sobą lub przygotować na miejscu? Co dobrego podać do picia? Jakie sałatki będą najlepsze?  Udanego majowego weekendu z Moją smaczną kuchnią! Przepisy będą widoczne po kliknięciu w dane zdjęcie

Moja smaczna kuchnia
SURÓWKA Z PEKINKI - KOLEJNA ODSŁONA 130

tego co "pod ręką" czyli dosłownie z 4 składników.  Nie wymaga, ani dużo pracy, ani nakładów finansowych.  Robię ją bardzo często do obiadu lub mięsa z grilla.  Polecam bo jest pyszna! Surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej odsłonie :)) Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 3 ogórki konserwowe mała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego 1 marchewka 1 łyżka

Walijskie Pichcenie
Szybka pizza z ziołowym kurczakiem 161

Były desery, dania główne, a nawet dania z grilla, teraz nadszedł czas na pizzę. U mnie w domu ten popularny fast food przygotowuje zazwyczaj mąż. Wówczas pizza jest pełna dodatków i… jest naprawdę duża. No cóż… uwielbiamy domową pizzę. Na przepis męża jeszcze przyjdzie czas Dziś zapraszam Was na moją wersję pizzy. Szybka pizza z ziołowym kurczakiem. Przygotowanie

Słodkie okruszki
Pomysł na obiad 3 2555

boczek, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika, pieczemy do momentu zezłocenia się boczku i miękkości ziemniaków. Zamarynowaną karkówkę smażymy 15 minut z każdej strony na patelni grillowej, lub na grillu. Podajemy gorące. Artykuł Pomysł na obiad 3 pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Sałatka z pieczarkami, czerwoną fasolką i porem + film 227

Sałatka z pieczarkami, czerwoną fasolką i porem na bazie majonezu oraz musztardy to świetny pomysł na pyszną przystawkę. Może być doskonałym dodatkiem do potraw z grilla lub samodzielną przekąską. Sałatka jest łatwa i szybka w przygotowaniu z powodzeniem wykona ją laik kulinarny.     Składniki na 3 porcje : 500 g pieczarek puszka czerwonej fasoli por 2 łyżki masła 2 łyżki

Smakowite Dania
Piknikowe crumble w słoiku. Rabarbar i truskawki. 139

Moje są po różnych pastach warzywnych i produktach de lux z Lidla. Crumble w słoiku to pomysł nie tylko na piknik. Spróbujcie je podać na przyjęciu w ogrodzie, na grillu - gościom spodoba się takie nietypowe podanie deseru :) Crumble w słoiku - Rabarbar i truskawki pod migdałowo - pistacjową kruszonką Składniki crumble / na 6 słoików ok. 200 ml: 300 g truskawek

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z awokado,mozzarellą ,pomidorkami i sosem balsamicznym 201

Uwielbiam sałatki,a taką mieszankę,mogła bym jeść codziennie i do wszystkiego,sprawdzi się na każdej imprezie ale również do grilla będzie super pomysłem-polecam!! Składniki: 10 pomidorków koktajlowych, awokado, słoik oliwek(zielonych lub czarnych) opakowanie mozzarelli mini(malutkich kuleczek) cebula czerwona, 4 łyżki octu balsamicznego 6-7 łyżek oliwy z oliwek(lub jakiejś smakowej,np z bazylią i pomidorami

Swojskie jedzonko
Pasta/sałatka/farsz z ricotty i wędzonego łososia (z miętą) 208

Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia  1/2 czerwonej cebuli (średniej) 1/2 pęczku szczypiorku 1 ząbek czosnku

Di gotuje
Sałatka owocowa z dipem malinowym. 105

ostatniego grilla postanowiłam przygotować sałatkę owocową!Było pysznie! SKŁADNIKI: owoce każdego rodzaju u mnie: -grono winogron 3 kiwi 3 banany 2 nektarynki lub brzoskwinie kilka truskawek DIP: 25-30gr. malin lub truskawek 4-5 łyżek rumu 1-2 łyżki miodu wg.smaku 125ml. jogurtu naturalnego sól, pieprz WYKONANIE: owoce pokroić w kawałki.  dip:maliny lub truskawki smażymy na odrobinie

Kuchnia Beaty
Surówka z młodej kapusty 130

Pewnie większość was zna, ale może komuś się przyda. Zaletą tej surówki, oprócz łatwości przygotowania i genialnego smaku, jest to, że pasuje do wszystkiego. Fajnie sprawdza się i na grillu i w towarzystwie tradycyjnego, niedzielnego schabowego. Na surówkę z młodej kapusty potrzebujemy: 1 główkę młodej kapusty 3 młode marchewki 1 kalarepkę 1 jabłko ½ pęczka koperku 1 cebula dymka (wraz

ladykitchen
Sałatka z kaszą gryczaną, grillowanymi warzywami i fetą 206

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię kroimy w plasterki, paprykę w paski, pomidorki zostawiamy w całości. Warzywa skrapiamy oliwą i grillujemy (na patelni grillowej, w piekarniku, na grillu). Fetę kroimy w kostkę. Łączymy ze sobą składniki sałatki, doprawiamy pieprzem i ziołami. Smacznego :)    1 porcja sałatki (1/4 całości) - 2 31 kcal, w tym: - białko

Moje Kuchenne Rewelacje
Lekki dip paprykowy 233

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Dip doskonały jest do warzyw, chipsów, dań z grilla czy frytek.  Odrobina sosu wystarczy, aby danie nabrało nowego smaku. 50g majonezu 100g śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 ząbka czosnku 1 mała szalotka lub kawałek cebuli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 łyżeczka posiekanego koperku i pokrojonej w kostkę papryki

Di gotuje
Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw 243

Kolorowy, lekki obiad Składniki 2 steki z tuńczyka sól, pieprz   1 nieduży brokuł 1/2 czerwonej papryki 3 duże pieczarki 1/2 młodej cukinii przyprawa do grilla sos: 2 łyżko octu … Czytaj dalej Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw

czarrna od kuchni
Tosty z łososiem, szparagami i mozzarellą 198

plastry i kładziemy na kromkach, po czym układamy po 3 sztuki szparagów na każdej. Przykrywamy pozostałym chlebem i smarujemy masłem zewnętrzne strony tostów. Zapiekamy w opiekaczu lub na grillu na złoto-brązowo. Smacznego :)    1 tost (dla mnie wystarczająca porcja na śniadanie - to w końcu 2 kromki chleba :)) - 324 kcal, w tym: - białko 21,25 g - tłuszcz

Moje Kuchenne Rewelacje