stron po 3 minuty – ale co minutę je przekręcamy. W ten sposób soki i tłuszcze równomiernie rozejdą się po mięsie. Tak samo możecie ją przygotować na węglowym grillu, jeśli to środek sezonu (i akurat macie tą doskonałą karkówkę pod ręką). Podałam ją z patatas bravas (dla zmniejszenia ilości tłuszczu – tym razem upieczonymi, nie smażonymi), aioli i salsa brava
Karo in the Kitchenpowstał półksiężyc. Poczekać chwilkę aż się dobrze wysmaży w środku i obrócić na drugą stronę smażąc jeszcze przez chwilę. Aby omlet bardziej napęczniał, można włożyć go na chwileczkę pod grila (na patelni lub talerzu) Ja na wierzch dodałam jeszcze smiażdżony pieprz czerwony ale przyznam, że był zbędny ;) Smacznego
Ukojenie Podniebieniajuż pomidorami a nie tekturą, jak w zimie. Wybrałam pomidory malinowe, bo takie najbardziej lubię :) Sałatka pięknie wygląda, smakuje obłędnie i myślę, że doskonale będzie pasować do dań z grilla. Zapowiada się piękny weekend, także korzystajcie! :) Składniki: pomidory mozzarella sos koperkowo-ziołowy Pomidora kroimy na plasterki, ale tak aby nie przekroić go do końca. Pomiędzy plastry pomidora wkładamy plasterki mozzarelli
Czerwona Porzeczkaotrzymałam świetne smakowe masełko. Jest dość czosnkowe w smaku, ale ilość czosnku możesz dowolnie modyfikować. Super sprawdza się jako dodatek do smażonych steków i każdego innego mięsiwa z grilla. Smakuje z pieczonym ziemniakiem, ze szparagami, do pieczywa czosnkowego lub jako nadzienie do kotleta de volaille. Składniki: 200 g miękkiego masła sól morska 50 g liści czosnku niedźwiedziego Wykonanie: czosnek niedżwiedzi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!deser dziennie, a nie 4! Jeżeli chcesz zjeść chrupiącą rybę w panierce, to jak najbardziej warto, ale zamiast tłustych frytek możesz dobrać sobie bukiet surówek lub gotowane warzywa. Planujesz grilla w gronie znajomych? Nie musisz ograniczać się do tłustej kiełbasy. Grilluj warzywa, chude mięso, ryby, a nawet owoce. Ogranicz stosowanie tłustych sosów. Jeżeli już masz zamiar zjeść coś słodkiego
CodogaraGrillowe kiełbaski z majerankiem pokazywaliśmy na FB-ku w zeszłym roku. Jakoś nie złożyło się, aby przepis wstawić na blog, dzisiaj nadrabiamy te zaległości tym bardziej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlodówki. Cukinię pokroić w paski. Bataty obrać i pokroić w kostkę. Nabijać na patyczki składniki szaszłyków (na przemian). Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C i ustawionym na funkcji grill przez ok. 40 minut, obracając co jakiś czas szaszłyki. Podawać z ulubionym sosem
zadanie-gotowanie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 1500 g żeberek wieprzowych składniki na marynatę: 200 g musztardy ostrej 4 liście laurowe 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1
Domowy Smak JedzeniaPyszna i lekka sałatka z wędzonym twarogiem z sosem miodowo-musztardowym od firmy Fanex , idealna do grilla lub na kolację. Takie sałatki często przyrządzam na kolacje, polecam. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 250 gram wędzonego twarogu 5 małych pomidorków 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 2 saszetki sosu miodowo-musztardowego Sposób przygotowania: Mix sałat płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy
Bajeczna Kuchniaszaszłyki. Były pyszne i stały się inspiracją do hasła tygodnia. Nabrałam chęci do eksperymentowania, szukania ciekawych i smacznych połączeń. Dodatkową zaletą szaszłyków jest fakt, że świetnie nadają się na grilla. A sezon przecież w pełni. Można również przygotować je w piekarniku lub na patelni. Z tych sposobów będę korzystać najczęściej, ponieważ dysponujemy jedynie balkonem, a nie uprawiam takiego sportu ekstremalnego
zadanie-gotowaniemarynatą, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Warzywa umyć, pokroić. Składniki na szaszłyki nakładać na przemian na patyczki. Zapiekać w piekarniku z funkcją grill, nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut
zadanie-gotowanieoraz kilka figur wielkich owadów. Jurapark bywa oblegany, szczególnie w dni wolne oraz te z piękną pogodą. Wtedy trudno się dostać do restauracji a kolejka po przekąskę z grilla czy gofra potrafi zabrać nam nawet 30 minut. Cenniki do pobrania tutaj: ZAPLANUJ WIZYTĘ Zapraszam na wycieczkę po JURAPARKU :) Plac zabaw. Park rozrywki. Spacer ścieżką dydaktyczną rozpoczynamy w triasie
WYSPA SZCZĘSLIWAodciągając przy okazji od tego co najważniejsze, od naszej rodziny i dzieci. To one potrzebują taty grającego z nimi w piłkę, obmyślającego wyprawę na ryby czy piekącego kiełbaski na grillu a nie osoby wpatrzonej w ekran laptopa czy grzebiącego wiecznie w smartfonie. Wakacje to niepowtarzalny czas nawiązanie bliskich, dobrych relacji z naszymi dziećmi, nie zmarnujmy go! ZABIERAMY POCZUCIE HUMORU
WYSPA SZCZĘSLIWAmoje ulubione halloumi sałatki…A tym czasem proponuję nowy przepis na halloumi z wiosennymi nowalijkami. Pyszna, zdrowa halloumi sałatka. Idealna jako samodzielne danie. Pyszna jako dodatek do grilla. Polecam! Halloumi sałatka- przepis 6 Składniki: 2 porcje 125 g halloumi 2 łyżki oleju do smażenia 100 g ugotowanej kaszy 100 g ugotowanej fasoli mung 1 awokado 3 młode marchewki
codojedzeniaogniu przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem. Zupę możesz zblendować na krem. Przelej do miseczki żaroodpornej posyp startym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na program grill i piecz około 5 minut, tak aby ser tylko się lekko przypiekł. Podaj z grzankami
Kukuleczki