grill - 12274 przepisów (strona:482/819)

O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 175

samo przebywanie w nowym domu sprawia mi mnóstwo frajdy, nie mówiąc już o tych wszystkich przyjemnościach, które tylko na mnie czekają (kąpiel w wannie , przesiadywanie w ogródku, jedzenie z grilla), to miło będzie znów pomalować czekoladą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron bavette z grillowanym kurczakiem, cukinią i czerwoną bazylią 180

pieprzem czarnym i cytrynowym oraz szczyptą soli. Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go przygotowaną musztardą i odstawiamy na ok. 15 min, następnie grillujemy na grillu bądź patelni grillowej. W tym czasie przygotowujemy cukinię i makaron, który gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Cukinię kroimy w bardzo drobną kostkę, podsmażamy ją na patelni

Moniki Smakołyki
Sałatka Caprese + film 150

pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, którą często przyrządzam, żeby szybko zaspokoić głód,to idealny pomysł na lekką kolację lub jako dodatek do dań z grilla.     składniki na 2 porcje 3- 4 pomidory 2 kule sera mozzarella 2 łyżki oliwy z oliwek kilka listków bazylii czarny pieprz sól przepis Umyte pomidory kroimy w plastry

Smakowite Dania
Muscadet na gorące dni 114

sushi lub lekkich letnich sałatek. Byłoby dobrym uzupełnieniem do pstrąga po bieszczadzku którego jedliśmy kilka dni temu na wzgórzach otaczających bieszczadzkie Lutowiska.  Dziś musi wystarczyć „zwykły” pstrąg z grilla – ugrillowany na balkonie. Podsumowując dobre wino w bardzo dobrej cenie ( 19,99 zł ). Drugie wino Château Calet Blaye Côtes de Bordeaux 2012 czeka na chłodniejsze dni. Wino nadesłane do degustacji

królestwo garów
Sałatka ziemniaczana z twarogiem - idealna do grilla 215

Odwieczny problem - co podać do grilla?;) Zazwyczaj spotykam się z sałatką z miksu sałat, warzyw i fety, ale ja mam inną propozycje:) Sałatka z młodych ziemniaków i ogórków małosolnych - dzięki dodatkowi twarog u i jogurtu jest l ekka, bardzo świeża i orzeźwiająca doskonale pasuje do mięsa.  6-7 młodych ziemniaków 3 ogórki małosolne 200g twarogu 300g jogurtu greckiego

Szefowa kuchni
Sałatka z młodymi ziemniakami i pieczoną papryką 172

Smaczna sałatka z ziemniakami, papryką i ogórkiem, która świetnie sprawdzi się na grilla. Składniki: 500 g młodych ziemniaków 2 papryki czerwone 4 ogórki konserwowe (małosolne też będą dobre) puszka groszku 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, układamy na blaszce

e-PrzepisyKulinarne
Chłodnik z młodych buraków na piknik 211

pomocą i mam dla Was wyśmienity przepis na chłodnik z młodych buraczków.  Propozycja idealna z kilku względów - oprócz temperatury oczywiście, idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju imprezy plenerowe: grill, piknik, przyjęcie na świeżym powietrzu, spotkanie z przyjaciółmi w parku na kocyku ...  Wystarczy tylko dobrze go schłodzić, przełożyć do zakręcanych słoiczków i gotowe! :) Moja propozycja powinna podobać się

Garniec Magalie
Na Dzień Taty: drożdżówka z rabarbarem. I melasą 225

minut. Ostudzić. Smacznego! Ciągle jeszcze dochodzimy do siebie po przeprowadzce; wiele rzeczy ciągle leży nierozpakowana w kartonach i workach, nadal czekamy na większość mebli. Na tarasie jednak zamieszkał nowy grill i C. nie zawahał się go użyć . W efekcie zajadamy się znakomitymi posiłkami przygotowanymi pod gołym niebem - czuję się niemal jak na wakacjach!  Przynajmniej w porze obiadu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 139

hours. Peel the vegetables, brown the onion over the burner, if you don’t have gas kitchen put in the oven under grill. When the is done with laying in salty water wash it and put back in the pot, fill it with fresh cold tap water and start to cook on a medium heat. When it start

Martyna Cooks
Surówka z nowalijek 177

Smaczna, chrupiąca surówka z młodych warzyw. Idealna do obiadu, mięsa na zimno czy grilla. Składniki: główka sałaty pęczek rzodkiewki 4 ogórki gruntowe 4 łyżki śmietany 12% (można zastąpić jogurtem naturalnym) łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki cukru sól, pieprz Przygotowanie Sałatę rwiemy na małe kawałki, ogórki obieramy ze skórki (niekoniecznie) i kroimy w kostkę, rzodkiewkę również. Warzywa przekładamy do miski

e-PrzepisyKulinarne
Grillowane szpargle ze pesto (Zielono mi ze szparagami) 186

wejście do rynkōw, wygnijcie go jak łuk i jak pynknie, to ta gōrnoł czyńść je do jedzynia, a dolnoł do wyciepniyńcia. Rozgrzyjcie sie patelnia do grillowanioł abo i grilla, wciepcie tam szpargle i niech sie tam pomału bez 10-15 min przipiykajōm- pamiyntejcie, że trza je tyż połra razy przewrōcić na drugoł zajta 10 . Wszyske składniki pesto wciepcie do blyndera

Chop w kuchni
Hummus w słoiku. 211

Pytanie czy pasta przetrwa tyle czy zostanie wyjedzona szybciej. 6. Hummus idealnie pasuje do warzyw czy pieczywa. U mnie wraz z pieczywem, ogórkami i marchewka był przekąską podczas grilla

Fiolka w kuchni
Sałatka grillowa 186

Sezon grillowy w pełni. Choć u nas do grilla najchętniej zjadamy po prostu pokrojone w grube plastry pomidory i ogórki w słupkach, to sałatka jest miłą odmianą i bardzo przyjemnie przekąsić ją do pieczonego mięsiwa. Tą sałatkę jadłam pierwszy raz u mojej przyjaciółki Natalii, bardzo mi posmakowała, a moją sympatię wzmógł fakt, że zawiera moją ukochaną kaszę jaglaną. Składniki: 100g

Cakes By Kejt
Sałatka z pieczonych młodych ziemniaków i bobu 148

Dzisiejsza sałatka to wbrew pozorom nie tylko zielenina! To przede wszystkim sycące: bób i młode ziemniaki, które czynią z niej pełnowartościowy posiłek. Z powodzeniem możecie ją również podać na grilla - będzie jak znalazł! Duża micha takiej sałatki to porządna dawka szczęścia i witamin. PS. Sałatkę można łatwo zweganizować, zamieniając jogurtowy dressing na oliwę z oliwek i sok z cytryny. Będzie

Food Square
Kofta kebab z chlebkiem pita 220

godzin do lodówki, by przeszło wszystkimi smakami. Po wyjęciu z lodówki, mięso dzielimy na mniejsze porcje, formujemy kulki, które następnie nadziewamy na patyczki i dłońmi formujemy podłużny kształt. Rozgrzewany grill elektryczny lub patelnię grillową (można skropić ją odrobiną oleju). Mięso układamy i smażymy do uzyskania odpowiedniego koloru z każdej strony. Odkładamy na chwilę przed podaniem, by odpoczęło. I gotowe

Cooking Monster