grill - 12274 przepisów (strona:474/819)

Sałatka grillowa 219

Grill w okresie letnim odpalamy bardzo często, w takim razie doskonałym dodatkiem do mięs grillowanych jest na pewno sałatka z ziemniakami, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką z dodatkiem szczypiorku i koperku. Smak sałatki wzbogaca  świetny sos czosnkowo- jogurtowy. SKŁADNIKI 7-8 dużych, ugotowanych  ziemniaków 5 dużych ogórków kiszonych pęczek szczypiorku pęczek koperku 4 rzodkiewki Na sos: 2 łyżki majonezu

W kuchennym oknie Ewy
Grilowane Przegrzebki z Pancettą na musie z arbuza ,granatu i limonki 144

łyżki owocu granatu Sól morska z dodatkiem cytryny Sposób: Przegrzebki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, Poruszymy solą morską ,i owijamy boczkiem włoskim Nadziewamy na wykałaczki grillowe najlepiej metalowe Rozgrzewamy grilla na maxa i pieczemy około 2 min. Jeśli przegrzebki są zakryte całkowicie boczkiem, i nie dotykają bezpośrednio blatu grillowego możemy śmiało podpiec do 5 minut. Mus: Limonę owoc granatu

Viola cooks with passion
Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym 152

przygotowywać na dziesiątki sposobów. Warto sięgnąć po nie szczególnie teraz, kiedy ich piękny kolor zachwyca na straganach. Dzisiaj bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym. Jest to idealny dodatek do mięs, grilla czy jako przystawka. Bakłażany, nazywane również oberżyną, są niezwykle popularne w Gruzji i pewnie tam należy się również doszukiwać korzeni tego dania. Nie wiem jakich pomidorów użyjecie do sosu

Mieszam w Garnku
Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki 215

sos/pasta Wam bardziej pasuje, nie macie wyjścia jak zrobić i ajwar i pindżur. Pindżur można stosować jako pastę na chleb, wędlinę czy też jako sos. Idealny będzie do mięsa, grilla czy serów. W oryginale, pindżur jest lekko słodkawy, jeśli lubicie ostry smak, wiecie co robić….;) Czosnek i większa ilość papryczek chili załatwiają sprawę. To od Was zależy, czy dodacie

Mieszam w Garnku
Cullen skink – szkocka kartoflanka z wędzoną makrelą 158

rybackiego miasteczka Cullen. Autentyczna Cullen skink gotowana jest na „finnan haddie” – wędzonym na zimno w mchu i świeżych gałązkach surowym plamiaku. Rybę po uwędzeniu piecze się na patelni lub grillu, a później gotuje na niewielkim ogniu w mleku. Przepisy na zupę są przeróżne – z dodatkiem rybnego bulionu, bez śmietanki, wyłącznie na mleku, z żółtkami. Z ziemniaczanym puree zamiast z kawałkami

Karo in the Kitchen
Dziczyzna-Gulasz z SARNY 166

Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody. Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo  w piekarniku przez 20 min **************************************** Koniec:  Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone wrzucamy.do garnka podkręcamy na większy ogień i gotujemy jeszcze wszytko razem okolo 40 min Doprawiamy.do.smaku SMACZNEGO

Viola cooks with passion
Zupa-krem z kukurydzy z szynką parmeńską 196

pietruszki  blendujemy dokładnie  Do czasu aż  powstanie nam masa podlewając bulionem Gotujemy wszytko około 15 minut Następnie grilujemy nasza szynkę  parmeńska na elektrycznym  grillu  do czasu całkowitego  wysuszenia i Kroimy w kostkę . Smacznego

Viola cooks with passion
Stek barani 156

się zostawić  zawsze na 24h W lodowce  pod przykryciem A teraz to już w sumie nic Kroimy  w plastry około 1.5 -2 cm. Rozgrzewamy elektrycznego grilla  który  piecze z dwóch  stron I umieszczamy nasze mięso  na 5-7 minut W zależności  od stopnia wysmażenia Pieprzymy na sam koniec Sól  jest

Viola cooks with passion
Ryż po turecku (cętkowany) do jagnięcych kotlecików 239

wchłonięta sprawdzić czy ziarna ryżu są ugotowane. Gdyby były nieco twardawe dolać bez mieszania kilka łyżek wrzątku, ponownie nakryć i odczekać aż ta zostanie wchłonięta. Podawać do mięs z grilla, z rusztu, z patelni i duszonych oraz nadziewanych warzyw jak: bakłażany, papryka czy kabaczki. Do tego świeże sałatki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tortilla z pastą fasolową 168

Polecam dać dużo ostrej papryki. Można ją też zastąpić chili.  Placek smarujemy na środku przygotowaną pastą. Układamy na niej pokrojone warzywa i zawijamy. Podgrzewamy w opiekaczu z opcją grilla. Możemy też usmażyć na patelni lub zjeść na zimno

Weganka gotuje
Błyskawiczne piątki - Grillowane kwiaty cukinii 137

cukinii wraz z kwiatem * sól himalajska * oregano suszone * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Cukinie przyprawić, polać oliwą i odłożyć na 20 minut do lodówki. Układać cukinie na tacce do grilla, grillować po 5-7 minut z obu stron tak by nadal były chrupiące. Podawać z sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Ogórki w zalewie musztardowej 200

pierwszy zrobiłam je dwa lata temu i od razu weszły przebojem na listę corocznych przetworów. Słodkie, chrupiące i dość łagodne. Idealne do dań z grilla, na piknik lub imprezę. W tym roku zrobiłam z podwójnej porcji by dotrwały do sezonu grillowego ale i tak pewnie zabraknie. Ja swoich ogórków nie obieram tylko zostawiam ze skórką. Tak jest o wiele szybciej

Wiem co jem
Co przygotować na działkowe garden party? 273

pogodę i mogłam poszaleć z organizacją zabawy w ogródku działkowym moich rodziców. Pewne ograniczenia wpłynęły na dobór menu, dlatego musialo być proste i łatwe w przewiezieniu. Jeśli planujecie rodzinnego grilla czy też podobne przyjęcie w terenie, to mam nadzieję, że moje pomysły przypadną Wam do gustu. Zacznę od słodkości, bo w końcu to urodziny dziecka, a najmłodsi szaleją za słodyczami

Mienta blog
SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE BBQ 174

Piekielnie ostre SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE BBQ , podawane z domowymi sosami. Będą idealnym pomysłem na wieczorną imprezę w gronie przyjaciół. Składniki: 1

Menmagazine
Gofry z wołowiną, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami z sosem z zielonego pieprzu (gofrowa kanapka) 203

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wołowina: mięso posypać z obu stron pieprzem i kminem rzymskim. Zamarynować ok. 20 minut. Następnie usmażyć je na patelni grillowej, zwykłej lub na grillu elektrycznym do pożądanego stopnia wysmażenia steku. Na talerzyku ułożyć dwa gofry. Na jednej części ułożyć sałatę, pokrojony ser pleśniowy, pokrojone suszone pomidory, odrobinę chutney’u z cebulu i kilka plastrów

Fabryka pomysłów